80 هزار متر مربع فضای جدید دانشگاهی تا پایان سال بهرهبرداری میشود / کرونا فرصت مغتنم طرح های عمرانی و تعیمرات اساسی در دانشگاه و خوابگاه ها
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، وقتی صحبت از برترینهای کنکور و دانشگاهی در ایران میشود نام دانشگاه صنعتی شریف نه تنها برای دانشآموزان و جامعه دانشگاهی بلکه برای اغلب مردم آشناست.
در حال حاضر مدیریت دانشگاه صنعتی به عنوان یکی از دانشگاههای برتر کشور با محمود فتوحی فیروزآباد است؛ محمود فتوحی فیروزآباد در سال 1338 در فیروزآباد شهرستان صدوق واقع در 10 کیلومتری یزد به دنیا آمد و به عنوان دانش آموز نمونه از فیروزآباد برای گذراندن دوره متوسطه به دبیرستان اسلامی زرگران یزد فرستاده شد و پس از اخذ دیپلم تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد. وی در سال 1364 در رشته مهندسی برق گرایش قدرت با رتبه اول از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.
محمود فتوحی فیروزآباد در سال 1365 دوره کارشناسی ارشد را در دانشکده فنی دانشگاه تهران شروع کرد و همزمان در معاونت سازندگی و آموزش (دفتر آموزش) وزارت نیرو به عنوان کارشناس انتقال و توزیع مشغول به کار شد. پس از موفقیت در امتحان اعزام و اخذ بورس تحصیلی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، موفق به اخذ درجه کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه ساسکاچوان کانادا شد و تا سال 1381 در این دانشگاه به عنوان فوق دکتری و استاد مشغول به تحقیق و تدریس بود. وی در حال حاضر استاد تمام دانشکده برق و رئیس دانشگاه صنعتی شریف است.
در سالهای اخیر با رویکرد توسعه نظام آموزش عالی که برای سالهایی موضوع کمیت نسبت به کیفیت در اولویت قرار گرفته بود، فرصت کمتری برای افزایش کیفیت به دست آمده بود؛ اما در سالهای اخیر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر افزایش کیفیت خدمات دانشجویی و استانداردسازی محیطهای دانشجویی در دانشگاهها دارد. در چند ماههای که از انتهای سال 98 تا ابتدای سال 99 با شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا سپری شد و دانشگاهها تعطیل و خالی از دانشجو بودند، فرصت مغتنمی برای تعیمرات دانشگاه و خوابگاهی پیش آمد؛ به طوری که بسیاری از دانشگاهها توانستند در این مدت با استفاده از خلوتی محیطهای دانشجویی و نبود رفت و آمد پروژههای عمرانی خود را تسریع کنند و حتی پروژههای عقب افتاده را به سرانجام برسانند.
درباره این موضوعات با محمود فتوحی فیروزآباد رئیس دانشگاه صنعتی شریف به گفتوگو نشستهایم و آخرین اخبار را جویا شدهایم.
در گفتوگوی خبرنگار فارس با محمود فتوحی فیروزآباد رئیس دانشگاه صنعتی شریف میخوانید:
*کرونا فرصت مغتنم اجرای طرح های عمرانی و تعیمرات اساسی در دانشگاه و خوابگاه
*بهرهبرداری از 80 هزار متر مربع پروژه عمرانی در دانشگاه شریف تا پایان سال
*8 ساختمان و پارکینگ جدید دانشگاه صنعتی شریف تا پایان سال برای استفاده آماده میشوند
*2 ساختمان و فضای دانشجویی جدید در دانشگاه شریف در ترم پاییز 99 قابل استفاده میشوند
*استفاده از کمک خیرین برای تامین مالی پروژههای دانشگاهی
*100 اتاق خوابگاهی دانشگاه شریف به طور کامل تعمیر و تجهیز میشود
*کرونا فرصت مغتنم اجرای طرح های عمرانی و تعیمرات اساسی در دانشگاه و خوابگاه
فارس: در چند ماههای که از انتهای سال 98 تا ابتدای سال 99 سپری شد و به دلیل شیوع ویروس کرونا دانشگاهها تعطیل و خالی از دانشجو بودند، بسیاری از دانشگاهها توانستند پروژههای عمرانی خود را تسریع کنند و حتی به پروژههای عقب افتاده هم برسند، در دانشگاه شریف، آخرین وضعیت پروژه های عمرانی چگونه است؟
فتوحی فیروزآباد: طی چند سال گذشته، فعالیتهای کلیدی در زمینه تعمیرات اساسی و طرح های عمرانی در دانشگاه شریف انجام شده است. میتوان گفت که برخی از این اقدامات به منظور ارتقای کیفیت و کارایی فضاهای موجود و برخی دیگر به منظور احداث ساختمانهای جدید مورد نیاز دانشگاه صورت گرفته تا فاصله سرانه فضای فیزیکی دانشگاه با میزان استاندارد کمتر شود.
پس از شیوع ویروس کرونا در کشور که منجر به تعطیلی دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی شد، بخش مدیریت امور ساختمان و تاسیسات دانشگاه صنعتی شریف به فعالیتهای خود ادامه داد. در این مدت دیوار غربی دانشگاه صنعتی شریف که شکل زیبایی نداشت به طور کامل تعمیر و بازسازی شد.
در فرصت تعطیلی دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی به دلیل کرونا، پروژه تعمیر و بازسازی دیوار غربی دانشگاه صنعتی به طور کامل انجام شد و پنجرههای خوابگاهها 2 جداره شد و زمین ورزش خوابگاه هم آماده شد
در این مدت دیوار غربی دانشگاه صنعتی شریف که شکل زیبایی نداشت به طور کامل تعمیر و بازسازی شد. دیوار غربی قدیمی دانشگاه شریف که با آجرهای قدیمی و سیم خاردار ایجاد شده بود و ظاهر زیبایی نداشت، تخریب شد و اکنون دیوار نرده ای جدیدی جایگزین آن شده است. همچنین، در دوره کرونا تعمیرات اساسی در چیلرهای بخار و سیستم پمپاژ و تامین آب گرم در موتورخانه مرکزی دانشگاه انجام شد. به علاوه، چندین دستگاه چیلر موتورخانه های فرعی دانشگاه هم تعمیر اساسی شد.
در حوزه خوابگاهها، در جهت تکمیل بازسازی اساسی ساختمانها و موتورخانه های خوابگاهی، و در زمانی که خوابگاههای دانشجویی خالی از دانشجو شده بود، تعمیرات اساسی در داخل خوابگاههای دانشجویی انجام شد. نصب پنجره 2 جداره در خوابگاهها، اصلاح سیستم تهویه تابستانی، رنگ آمیزی فضاهای عمومی، نصب لامپ LED، اجرای شبکه کامپیوتر و آماده سازی زمین ورزش یکی از خوابگاهها از دیگر فعالیتهای عمرانی مربوط به خوابگاهها بوده است. این فعالیتها در زمان شروع همه گیری ویروس کرونا آغاز و علیرغم چالشهای فراوان در تامین تجهیزات و نیروی انسانی انجام شده است.
*بهرهبرداری از 80 هزار متر مربع پروژه عمرانی در دانشگاه شریف تا پایان سال
فارس: در سالی که گذشت عملکرد دانشگاه صنعتی شریف در پروژههای عمرانی چگونه بوده است؟
فتوحی فیروزآباد: علاوه بر فعالیتهای تعمیرات اساسی که در زمان شیوع ویروس کرونا انجام شد، فعالیتهای اجرایی در طرح های عمرانی دانشگاه صنعتی شریف انجام شده و انتظار داریم با تکمیل اغلب طرح های عمرانی دانشگاه تا پایان سال 99، بیش از 80 هزار متر مربع فضای مسقف در این دانشگاه به بهره برداری برسد.
از جمله این پروژهها میتوان به ساختمان جدید دانشکده مهندسی مکانیک با زیربنای 15 هزار متر مربع اشاره کرد که در حال حاضر تکمیل شده و آماده افتتاح و بهره برداری است. همچنین فعالیتهای عمرانی پروژه ساختمان کلاس های آموزشی دانشگاه صنعتی شریف به مساحت 10 هزار و 200 متر مربع به پایان رسیده و در حال تجهیز ساختمان هستیم که پس از آن به بهرهبرداری خواهد رسید.
دانشکده مهندسی مکانیک، ساختمان کلاس های آموزشی دانشگاه، ساختمان دانشکده مهندسی هوافضا، مجتمع نوآوری هوافضا، بخشی از پارکینگ طبقاتی دانشگاه، آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و اقتصاد، آمفی تئاتر داخل دانشگاه و مجتمع خدمات فناوری، مرکز نوآوری انرژی دانشگاه صنعتی شریف تا پایان امسال به مرور زمان به بهرهبرداری میرسند
علاوه بر این، پروژه ساختمان دانشکده مهندسی هوافضا و مجتمع نوآوری در ساختمان هوافضای دانشگاه صنعتی شریف به مساحت 18 هزار و 200 متر مربع در حال ساخت است و انتظار داریم این پروژه حداکثر تا دی ماه سال 99 آماده بهرهبرداری شود.
پروژه دیگر، پروژه پارکینگ طبقاتی دانشگاه صنعتی شریف است که یکی از فارغالتحصیلان دانشگاه حمایت مالی از بخش اعظم این پروژه را تقبل کرده است؛ مساحت این پارکینگ 36 هزار متر مربع و ظرفیت آن هزار و 75 خودرو است. میتوان گفت در زمان افتتاح در اواخر سال 99، پس از پارکینگ های ایران مال و فرودگاه مهرآباد، سومین پارکینگ طبقاتی تهران از نظر ظرفیت خواهد بود. بخشی از این پارکینگ به ماشینهای دانشگاه اختصاص داشته و بخش دیگر برای استفاده عموم به شهروندان اختصاص داده خواهد شد؛ احداث این پارکینگ با توجه به نزدیکی به ایستگاه مترو شریف، ناحیه نوآوری شریف، مشارکتی اساسی از سوی دانشگاه برای بهبود زندگی و ترافیک در محدوده طرشت به شمار میرود. امیدوار هستیم که بخش اول پارکینگ در دهه فجر سال 99 یا اواخر سال جاری افتتاح شود.
همچنین یک آمفی تئاتر با ظرفیت 500 نفر در دانشکده مدیریت و اقتصاد تکمیل شد و در دست راه اندازی است. علاوه بر این، آمفی تئاتر دیگری با ظرفیت 320 نفر در دانشکده مهندسی کامپیوتر با مشارکت خیرین در حال تکمیل است که احتمالا کار در این پروژه تا اواخر آبان یا آذر سال 99 به اتمام خواهد رسید. پس از احداث فاز دوم مجتمع خدمات فناوری در سال 95، اکنون در حال احداث فاز سوم مجتمع مذکور به مساحت هزار و 500 متر مربع هستیم و تصور میکنیم که این پروژه در اواخر آبان به پایان برسد. علاوه بر این، مرکز نوآوری انرژی به مساحت 700 متر مربع در دست برنامه ریزی است که پیشبینی میکنیم این پروژه در تیرماه 99 شروع شود و در اواخر سال 99 به پایان برسد. به طور کلی میتوان گفت که با استمرار فعالیتهای عمرانی تا پایان امسال به مرور زمان پروژه های مذکور به بهرهبرداری رسیده و بیش از 80 هزار متر مربع فضای جدید در دانشگاه خواهیم داشت.
درباره فعالیتهای عمرانی که دانشگاه صنعتی شریف انجام شده، ویدئوی زیر را ببینید:
فعالیت های عمرانی در دانشگاه صنعتی شریف به روایت تصویر*2 ساختمان و فضای دانشجویی جدید در دانشگاه شریف در ترم پاییز 99 قابل استفاده میشوند
فارس: در حال حاضر بنابر آخرین اعلام ستاد ملی مدیریت کرونا در کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ترم تحصیلی آینده قرار است به صورت ترکیب مجازی و حضوری برگزار شود، اگر ترم تحصیلی سال آینده در پاییز 99 به صورت حضوری برگزار شد یا بخشی از دانشجویان امکان حضور در دانشگاه را داشتند، چه پروژههای عمرانی برای استفاده دانشجوها آماده و قابل بهرهبرداری است؟
فتوحی فیروزآباد: اگر ان شالله دانشجویان بتوانند در نیم سال تحصیلی آینده در پاییز 99 به صورت حضوری به دانشگاه بیایند، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف افتتاح خواهد شد و اساتید در ساختمان جدید مستقر خواهند شد، بنابراین دانشکده مهندسی مکانیک به محل جدید جا به جا خواهد شد. با انجام جابجایی های مذکور، تعدادی از ساختمانهای قدیمی دانشگاه هم تخلیه خواهند شد. بخشی از این ساختمانها در اختیار دیگر دانشکده ها و مراکز پژوهشی قرار می گیرند و بخشی تخریب می شوند تا گسترشی اساسی در فضاهای روباز و فضای سبز دانشگاه اتفاق بیفتد.
اگر ان شالله در نیم سال تحصیلی آینده در پاییز 99 دانشجویان بتوانند به صورت حضوری به دانشگاه بیایند، دانشکده مهندسی مکانیک و ساختمان کلاسهای آموزشی دانشگاه صنعتی شریف افتتاح خواهد شد
همچنین بخش مهمتر، ساختمان کلاسهای آموزشی دانشگاه است. در حال حاضر ساختمان کلاسهای آموزشی دانشگاه، در ساختمان ابن سینا مستقر است که اولین ساختمان دانشگاه بوده و نیاز به مقاوم سازی دارد. با توجه به اینکه در حال حاضر ساختمان کلاسهای آموزشی دانشگاه در حال تجهیز است، در ترم تحصیلی جدید در پاییز 99، بخشی از آموزش دانشگاه به این ساختمان جدید منتقل میشود، به این معنی که بخش ستادی معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به صورت کامل به ساختمان جدید منتقل شده و سپس و به مرور زمان تمامی کلاسهای آموزشی دانشگاه به این ساختمان جدید انتقال داده میشود. پس از تکمیل انتقال، مقاوم سازی ساختمان ابن سینا را آغاز خواهیم کرد. بنابراین اگر در ترم مهر ماه 99 بتوانیم به صورت حضوری دانشجویان را در دانشگاه داشته باشیم این 2 ساختمان جدید (دانشکده مهندسی مکانیک و ساختمان کلاسهای آموزشی دانشگاه) در اختیار دانشگاه و دانشجویان قرار خواهد گرفت.
علاوه بر این با ادامه طرح ساماندهی دانشگاه در سالهای اخیر تعدادی واحد مسکونی در شمال دانشگاه خریداری و با تخریب آنها پروژه دانشکده مهندسی و علم مواد در 10700 متر مربع آغاز شده است. همچنین مقدمات شروع پروژه توسعه دانشکده مهندسی عمران با مشارکت خیرین هم فراهم شده است.
*استفاده از کمک خیرین برای تامین مالی پروژههای دانشگاهی
فارس: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سیاستهای کلی خود در حوزههای مالی، اداری و مدیریت منابع بر کاهش وابستگی دانشگاهها به منابع دولتی و بودجه عمومی و شناسایی دیگر منابع درآمدی برای تامین مالی به ویژه کمک خیرین دانشگاهی، فارغ التحصیلان دانشگاهی و حتی ایرانیان خارج از کشور تاکید دارد. در پروژههای عمرانی دانشگاه صنعتی شریف چه میزان از این کمکها استفاده شده است؟
در دانشگاه صنعتی شریف، بنیاد حامیان شریف متشکل از فارغ التحصیلان و خیرین دانشگاهی به تامین مالی در پروژههای مختلف توسعه دانشگاه کمک کرده است
فتوحی فیروزآباد: در پارکینگ دانشگاه صنعتی شریف از کمک یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه استفاده شد؛ یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه به نام مهندس غلامرضا بهاری که از فارغالتحصیلان دانشکده مهندسی برق هستند در این پارکینگ سرمایهگذاری کردهاند. هزینه احداث این پارکینگ نزدیک به 100 میلیارد تومان برآورد می شود که بخشی از این هزینه طبق تفاهم نامه و قراردادی که به تصویب هیات امنای دانشگاه رسیده است توسط آقای مهندس بهاری تامین شده است.
علاوه بر این، در دانشگاه صنعتی شریف، بنیادی به نام بنیاد حامیان شریف داریم که این بنیاد در بخشهای مختلف کمک کرده است؛ برای مثال این بنیاد در تجهیز ساختمان کلاسهای آموزشی دانشگاه کمک کرده و در بخشهای دیگر هم توانستهایم کمکهایی را از خیرین جذب کنیم و پروژههای را انجام دهیم.
*100 اتاق خوابگاهی دانشگاه شریف به طور کامل تعمیر و تجهیز میشود
فارس: با توجه به نبود خوابگاههای دانشجویی به حد کافی در کشور، در سالهای اخیر، توسعه خوابگاههای دانشگاهها از رویکردهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده است؛ به طوری که وزارتخانه در این باره به دانشگاهها تاکید دارد و مشوقهایی را هم در نظر گرفته است، درباره خوابگاههای دانشجویی در دانشگاه صنعتی شریف چه اقداماتی انجام شده است؟ کاربران سامانه فارس من هم در سوژه «مشکلات خوابگاههای دانشگاه شریف»، خواستار بهبود شرایط خوابگاهها هستند.
فتوحی فیروزآباد: در این باره، این هفته جلسه ای در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد که خیرین حوزه علم و فناوری در این جلسه حضور داشتند و مسائل مختلفی در این حوزه مطرح شد. بحث جلسه عمدتا به تعمیرات مورد نیاز در خوابگاههای دانشگاهها اختصاص داشت.
در دانشگاه صنعتی شریف، برای حدود 500 تا 550 نفر نیاز به فضای خوابگاهی جدید داریم که در صددیم با کمک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا با کمک خیرین، گامهایی در این زمینه را برداریم
در حوزه خوابگاههای دانشجویی، ما در دانشگاه صنعتی شریف، علاوه بر اقداماتی که در زمان شیوع ویروس کرونا برای تعمیرات اساسی خوابگاههای دانشجویی دانشگاه انجام داده ایم، اقدام دیگری را هم با کمک انجمن فارغالتحصیلان دانشگاه شریف به ثمر رساندهایم. به این ترتیب که انجمن فارغالتحصیلان شریف تقبل کردند که 100 اتاق از خوابگاههای دانشگاه شریف را تجهیز کنند؛ به این معنی که هم تعمیرات تکمیلی در این اتاقها انجام شود و هم تجهیز کامل صورت گیرد. برآورد شده است که تعمیر و تجهیز هر اتاق حدود 30 تا 35 میلیون تومان هزینه نیاز خواهد داشت. در حال حاضر حدود 4 هزار دانشجوی خوابگاهی در دانشگاه صنعتی شریف وجود دارد و تعداد کل اتاقهای خوابگاهی این دانشگاه 800 تا 850 اتاق است. به منظور تامین نیاز جدید خوابگاهی ناشی از شرایط کرونا، برای تقریبا 500 تا 550 نفر نیاز به فضای خوابگاهی جدید داریم که در صددیم با کمک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا با کمک خیرین، گامهایی در این زمینه برداریم.
به گزارش فارس، در این گفتوگو به سوژه کاربران درباره «مشکلات خوابگاه دانشگاه شریف» پاسخ داده شد.
انتهای پیام /
دانشگاه شریف محمود فتوحی علمی فعالیتهای عمرانی خوابگاه دانشجویی محمود فتوحی فیروزآباد رئیس دانشگاه شریف