91درصد ثبت نام کنندگان حج تمتع در استان بوشهر هزینه سفر را پرداخت کردند
بوشهر - ایرنا - جانشین مدیرحج و زیارت استان بوشهرگفت: تاکنون 821 نفر معادل 91 درصد ثبت نام کنندگان حج تمتع هزینه مرحله دوم را در این استان پرداخت کرده اند.
مهدی صداقت روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مرحله نخست هزینه سفر ثبت نام شدگان به تعداد 903 نفر به صورت 100 درصد در استان بوشهر پرداخت شده اما هنوز تعدادی از ثبت نام شدگان سفر حج تمتع نسبت به ودیعه گذاری مرحله دوم اقدام نکردهاند که باید هر چه زودتر اقدام کنند.
وی اضافه کرد: باتوجه به پیگیریها و نیز تثبیت نرخ ارز برای زائرانی که مرحله اول هزینه سفر را واریز کردهاند، بمنظور تامین ارز مورد نیاز حج مقرر شد زائران ثبت نام شده، مرحله دوم هزینه سفر خود را برای خرید مابقی ارز واریز کنند تا با واریز به حساب بانک مرکزی، ارز اختصاص یافته زائران تهیه شود.
وی ادامه داد: ودیعه گذارانی که پیش قسط دوم را پرداخت نکنند برای حج 1400 با نرخ جدید هزینه ارزی آنها تهیه و این امر منجر به افزایش قیمت میشود.
به گفته صداقت در صورتیکه سال آینده بحث کرونا برطرف و شرایط برای اعزام حاجیان فراهم شود از هزینه دریافتی امسال کم میشود.
صداقت گفت: اگر به هر دلیلی زائری نتواند مرحله دوم هزینه سفرخود را در فرصت اعلام شده واریز کند سهمیه اعزام آن به سفر حج از بین نخواهد رفت اما ارائه ارز در زمان اعزام بر اساس نرخ مصوب جدید دولت محاسبه میشود و اولویت اعزام با واریز کنندگان مرحله دوم هزینه سفر با شرایط و سهمیه تعیین شده خواهد بود.
وی اظهار کرد: بنابراین با توجه به اینکه ارزی که برای حجاج خریداری میشود به قیمت امسال است اگر آنها به موقع قسط دوم خود را واریز نکرده و آن را برای سال آینده موکول کنند، به قیمت ارز سال بعد یعنی نرخ روز محاسبه شده و ممکن است مجبور به واریز 2 برابر هزینه شوند.
صداقت افزود: متقاضیانی که در مرحله نخست ثبت نام خود را تکمیل کردند و مرحله دوم هم واریزی را انجام دهند، هزینه سفر آنان با ارز نیمایی محاسبه شده و هزینه دیگری هنگام عزیمت نخواهند داشت.
وی بیان کرد: از سال 80 تا 91، هشت هزار و 734نفر و از سال 92 تا 98 نفر چهار هزار و 832 نفر از استان بوشهر به حج تمتع اعزام شدهاند.
اعزام 8هزار و 953 نفر از استان بوشهر به حج عمره
به گفته صداقت، از سال 80 تا 91، 29هزار و 756نفر و از سال 92 تا 96 نیز هشت هزار و 953 نفر از استان بوشهر به عمره مفرده اعزام شدند.
جانشن مدیر حج و زیارت استان بوشهر اضافه کرد: از سال 96 تاکنون هیچ اعزامی در قالب عمره مفرده از کشور انجام نشده است.
راه اندازی دفتر کنسولی عراق در بوشهر؛ راهی برای روان سازی حضور مردم در راهپیمایی اربعین
جانشین مدیر حج و زیارت استان بوشهرگفت: تا پیش از سال 94، اعزام برای پیاده روی اربعین به صورت ساماندهی شده نبود اما از سال 95 اعزامها با هماهنگی وزارت کشور و سازمان حج به صورت ساماندهی شده انجام شد.
صداقت افزود: برهمین اساس در سالهای 95 و 96، 37هزار و 878 نفر از استان بوشهر در راهپیمایی عظیم اربعین شرکت کردند.
وی ادامه داد: با تلاش مسئولان استان با هدف روان سازی برای حضور هرچه بیشتر مردم در راهپیمای عظیم اربعین از سال 97 دفتر کنسولگری عراق در این استان راه اندازی شد و به این وسیله زمینه حضور مردم برای شرکت در این مراسم معنوی فراهمتر شد.
به گفته صداقت، در سال 96 و قبل از راه اندازی دفتر کنسولی عراق در بوشهر 17هزار و 847 نفر از استان در راهپیمایی اربعین شرکت کردند اما این آمار با راه اندازی این دفتر در سال 97 به 37هزار و 561 نفر و در سال 98 نیز به 84هزار و 327 نفر افزایش یافت.
وی یادآور شد: فعالیت دفتر کنسولگری عراق در بوشهر با توجه به سرعت عملی که داشت حتی از استانهای همجوار از جمله فارس و کهگیلویه و بویراحمد نیز مراجعه کننده نیز داشتیم.
86هزار و 445 نفر از استان بوشهر به عتبات عالیات اعزام شدند
جانشین مدیر حج و زیارت استان بوشهر گفت: از سال 80 تا 91، 95هزار و 184 نفر از این استان به عتبات عالیات اعزام شدند.
وی یادآورشد: از سال 92 تا 98 نیز 86هزار و 445 نفر از استان بوشهر به عتبات عالیات اعزام شدند که از این شمار 71هزار و 648 نفر از سال 92 تا 96 و در 2 سال 97 و 98 نیز 14 هزار و 797 نفر به عتبات اعزام شدند.
صداقت گفت: اعزام یک تریلی آب معدنی برای زائران اربعین، جمع آوری 15 میلیون تومان کمک نقدی و بخشی نیز به صورت غیر نقدی و کمک رسانی به زلزله زدگان و سیل زدگان از جمله دیگر اقدامهای انجام شده در استان بوشهر است.
وی ارائه آموزشهای لازم به 961 نفر از عوامل اجرایی حج را از دیگر فعالیتهای این مدیریت در استان بوشهر عنوان کرد.
*س_برچسبها_س*