شنبه 3 آذر 1403

آب تهران سهمیه‌بندی و جیره‌بندی شد؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
آب تهران سهمیه‌بندی و جیره‌بندی شد؟

طبق اعلام شرکت آبفای استان تهران، به دلیل مصرف بی‌رویه آب شرب در تهران، ذخایر آبی موجود پاسخگو نیست و این روند، احتمال اعمال جیره‌بندی و سهمیه‌بندی آب را افزایش می‌دهد.

قطعی آب در تهران، پس از سیل اخیر در چالوس و کرج، همچنان ادامه دارد. با گذشته 10 روز از این حادثه، همچنان بسیاری از مناطق شهر تهران با افت فشار آب و قطعی آب مواجه هستند. مساله‌ای که بر نگرانی شهروندان افزوده است، ادامه‌دار شدن قطعی آب، حتی تا پایان تابستان به علت کمبود آب است. بیش از یک هفته از افت فشار و قطعی آب در تهران گذشته و قطعی آب تهران وارد دهمین روز شده است. قطعی آب و برق گسترده در روزهای اخیر، موجب مشکلات بسیاری برای شهروندان شده است. شهروندان از افت فشار، قطعی آب و عدم اطلاع‌رسانی صحیح و به‌موقع دولت در این زمینه گلایه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: وضعیت آب تهران قرمز شد | آب جیره‌بندی و سهمیه‌بندی می‌شود؟

بیشتر بخوانید: قطعی و جیره‌بندی آب در تهران + جزئیات و فیلم

قطعی آب موجب استقرار تانکرهای آب‌رسانی در برخی نقاط شهر تهران شده است. قطعی آب در تهران موجب شده که حتی آب معدنی نیز کمیاب شود. علاوه بر قطعی آب، قطعی برق نیز بر مشکلات شهروندان افزوده است.

شهروندان از تداوم افت فشار و قطعی آب گلایه دارند و می‌گویند طی تماس‌هایی که با آبفای تهران داشتند، کارشناس مربوطه، این مساله را امری طبیعی می‌دانند و به این دست از شهروندان استفاده از پمپ آب را پیشنهاد می‌کنند.

مساله آب یکی از موضوعاتی است که در این وضعیت بحرانی دارد و نگرانی‌هایی را برای مردم و دولت به وجود آورده است؛ این موضوع تا جایی پیش رفته که احتمال جیره‌بندی آب آن هم در تهران وجود دارد. طبق اعلام شرکت آبفای استان تهران، به دلیل مصرف بی‌رویه آب شرب در تهران، ذخایر آبی موجود این استان پاسخگو نیست و این روند، احتمال اعمال جیره‌بندی و سهمیه‌بندی آب را افزایش می‌دهد.

قطعی آب در برخی مناطق تهران همچنان ادامه دارد

در جلسه امروز شورای شهر تهران اعضای شورای شهر تهران به موارد مختلفی از جمله قطعی آب در برخی از مناطق و حادثه جان‌باختن یکی از پاکبانان در بزرگراه شهید چمران پرداختند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یکصدوپنجاه‌وپنجمین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز در تالار اجلاس شورای شهر تهران به ریاست پرویز سروری و در غیاب مهدی چمران برگزار شد.

در ادامه جلسه برخی از اعضا تذکراتی را در حوزه‌های مختلف مطرح کردند.

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در تذکری به حادثه جمعه 26 خردادماه و جان‌باختن یکی از کارگران مجموعه خدمات شهری، اظهار کرد: متاسفانه یکی از کارگران این حوزه در روز اشاره شده در بزرگراه شهید چمران و در زمان فعالیت و کار و تلاش جان باخت که ابتدا این موضوع را به خانواده محترم این کارگر تسلیت عرض می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه طبق بخشنامه و دستورالعمل HSE باید تمام اقدامات براساس این بخشنامه و با رعایت اصول HSE انجام بگیرد. ضمن اینکه برای رفت و روب از محل‌هایی از جمله بزرگراه‌ها باید از ماشین‌های مکانیزه استفاده شود.

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران ضمن تاکید بر رعایت اصول HSE از شهرداری تهران خواست گزارشی را از این حادثه و همچنین رعایت اصول HSE و خدمات شهری به شورا ارائه کند.

لزوم پیگیری وضعیت چالش‌های بوستان بعثت منطقه 16

به گزارش تسنیم، زهرا شمس‌احسان عضو شورای اسلامی شهر تهران در تذکری پیش از دستور خود با تاکید بر لزوم پیگیری چالش‌های بوستان بعث جهت استفاده شهروندان تهرانی اظهار کرد: بوستان بعثت با مساحتی نزدیک به 53 هکتار، واقع در منطقه 16 یکی از بزرگترین پارک‌های شهر تهران محسوب می‌شود که در دل خود جاذبه‌های تفریحی و زیبایی را جای داده است.

شمس‌احسان ادامه داد: 73 درصد از مساحت این مجموعه کاربری فضای سبز و 27 درصد آن کاربری خدماتی است.

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: پارک بعثت به دلیل وسعت زیاد، موقعیت جغرافیایی، وجود زمین‌های بازی و مجموعه‌های ورزشی متعدد، پوشش گیاهی متنوع و برخورداری از امکاناتی همچون دریاچه مصنوعی، مرکز نگهداری گل و گیاه، خانه پرندگان، آمفی‌تئاتر روباز و سالن پذیرایی همواره مخاطبان و مشتاقان بسیاری داشته است.

شمس‌احسان افزود: متاسفانه در سال‌های اخیر و به دلایل متعدد حقوقی، مالی و فنی بخشی از خدمات پشتیبانی این مجموعه (از قبیل رستوران، مجموعه‌های ورزشی، آمفی‌تئاتر و شهربازی) به حالت تعلیق درآمده و بوستان مانند سابق جاذبِ جمعیت نیست و به نوعی متروک شده است.

وی تاکید کرد: ادامه روند مذکور موجب فرسودگی امکانات این مجموعه و کاهش تدریجی کیفیت زندگی برای شهروندان این منطقه خواهد شد؛ با توجه به آغاز فصل تابستان و افزایش استقبال شهروندان، ضرورت دارد که بخشی از امکانات این مجموعه به نحو ایمن و کارآمد فعال شود تا عموم شهروندان بتوانند از این امکانات تفریحی آن استفاده کنند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: با توجه به ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد بوستان بعثت به‌ویژه به لحاظ وسعت، قدمت، پوشش گیاهی، کالبد محیطی و دسترسی‌های آسان از شهردار تهران انتظار است که در وهله نخست این مجموعه را از منظر فضایی و عملکردی سازماندهی کند و در ادامه با بهره‌مندی از تمامی ظرفیت‌های ارتباطی و رسانه‌ای؛ بوستان بعثت را به عنوان یکی از مقاصد گردشگری و تفرجگاهی شهری مورد تاکید قرار دهد و گزارشی از اقدامات مقتضی به شورای اسلامی شهر تهران ارائه دهند.

به گزارش تسنیم، در ادامه جلسه پرویز سروری نایب‌رئیس شورای شهر تهران و رئیس جلسه امروز در واکنش به تذکر مطرح شده از سوی شمس‌احسان گفت: قطعا باید شهرداری این موضوع را بررسی و نتایج آن را به شورا ارائه کند.

به گزارش تسنیم، سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران نیز در جریان جلسه امروز به حادثه سه‌شنبه هفته گذشته و مصدوم شدن 18 نفر از مسافران در پی حادثه سقوط از پله برقی ایستگاه شهید بهشتی گفت: در ارتباط با موضوع تعمیر و نگهداشت پله‌های برقی در سطح شهر به‌ویژه در مترو اعضای شورای شهر تهران تذکرات مکرری را ارائه کرده اند و این مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه ما منکر زحمات همکارانمان در شهرداری تهران نیستیم، گفت: سوالی که مطرح است اینکه بنا بر اعلام شرکت مترو سه سال بوده است که این پله‌های برقی روغن‌کاری نشده است و این درحالی است که دو سال از سه سال اشاره شده به مدیریت فعلی برمی‌گردد و اگر مدیریت این شرکت نمی‌تواند و توانایی اداره آن را ندارد باید شهرداری تهران تصمیم مناسبی را اتخاذ کند.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به برخی از چالش‌ها و مشکلات خانه‌های سلامت در سطح شهر تهران گفت: در ارتباط با این موضوع به معاونت منابع انسانی شهرداری و مدیرکل سلامت شهرداری تذکر می‌دهم تا نسبت به این مسئله توجه لازم را داشته باشند.

به گزارش تسنیم، ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جلسه امروز ضمن ابراز تاسف از در گذشت یکی از پاکبانان در پی حادثه بزرگراه شهید چمران گفت: در این زمینه باید شهرداری گزارشی به شورا ارائه شود.

وی در ادامه با اشاره به قطع آب در برخی از محلات و مناطق شهر تهران طی هفته گذشته، گفت: در این زمینه شهرداری تهران نیز مسئولیت دارد چرا که سالانه بودجه‌ای در این حوزه برای شهرداری در نظر گرفته می‌شود ضمن اینکه از هجدهم خردادماه تاکنون و در پی حادثه در مسیر سد کرج به تهران و با گذشت 10 روز همچنان برخی از مناطق و محلات تهران دچار مشکلاتی در خصوص قطعی آب هستند.

امانی با تاکید بر اینکه با گذشته 10 روز از این حادثه همچنان بسیاری از مناطق شهر تهران دچار افت فشار آب و همچنین قطعی آب هستند، گفت: ما به عنوان مدیریت شهری در این زمینه مسئول هستیم و باید نسبت به این مسئله بی‌توجه نباشیم.

به گزارش تسنیم، در پایان جلسه امروز پرویز سروری نایب‌رئیس شورای شهر تهران با اشاره به تذکر مطرح شده از سوی امانی گفت: چنان که این شرایط ادامه داشته باشد هفته آینده از مدیریت شرکت آب و فاضلاب شهر تهران برای ارائه گزارش در این زمینه به شورا دعوت خواهیم کرد.

قطعی آب و کاهش فشار آب مساله جدیدی نیست و در سال‌های گذشته نیز وجود داشته است. سال 99 بود که قطعی گسترده آب در تهران اتفاق افتاد؛ حالا هم به نظر می‌رسد این اتفاق دوباره تکرار شود، البته نه به معنای قطعی گسترده آب بلکه کاهش فشار آبی که منجر به قطعی آب طبقات فوقانی می‌شود. چرا که بسیاری از شهروندان طی روزهای اخیر حتی در طبقه‌های ابتدایی نیز قطعی آب را بدون اطلاع قبلی تجربه کرده‌اند. مسئولان هشدار داده‌اند که احتمالا سهمیه‌بندی و جیره‌بندی آب تهران وجود دارد.

دلیل ادامه افت فشار و قطعی آب در تهران چیست؟

روز های گذشته مدیر عامل آبفای تهران از عادی شدن شرایط آبی در تهران خبر داد؛ در حالی که همچنان بسیاری از شهروندان از افت شدید فشار آب گلایه دارند و نگران ادامه دار شدن این وضعیت هستند.

بیش از یک هفته از قطعی و افت فشار آب در برخی از مناطق تهران می‌گذرد. اگر چه آبفای تهران در روزهای ابتدایی سکوت پیشه کرد اما محسن اردکانی، مدیرعامل آبفای تهران اخیراً در ارتباط تلویزیونی گفت: دچار حادثه بی‌سابقه‌ای شدیم، کوه ریزش می‌کند و بر اثر بارندگی و مسیر جریان آب از سد کرج به سمت تهران که 20 درصد آب شهر تهران را تأمین می‌کند مسدود شد، طبعاً باید 20 درصد آب شهر قطع می‌شد، اما با اقداماتی که انجام شد تأثیرات آن به چهار درصد شهر رسید.

مدیرعامل آبفای تهران ادامه داد: این شرایط را مدیریت کردیم تا در بعضی از نقاط کمبود فشار باشد اما طبقات هم کف آب داشته باشند، ولی بعد از مدت سه روز این مسیر باز شده و اکنون آب کاملاً به سمت تصفیه خانه‌ها جریان دارد و عموماً دیگر قطعی آب به دلیل کمبود منابع آبی نداریم.

اردکانی اضافه کرد: در بعضی از نقاط به علت نوساناتی ممکن است که مشکلاتی در تأمین آب نقاط موضعی و خانه‌های موردی وجود داشته باشد. راه استعلام این است که مشترکان با شماره 122 تماس بگیرند و همکاران ما موضوع را پیگیری کنند.

مدیرعامل آبفای تهران در پاسخ به این سوال که آیا قطعی آب اصلاً وجود ندارد؟ گفت: قطعی آب ناشی از کمبود منابع آبی وجود ندارد، چراکه آب داریم، اما به دلیل اینکه شبکه را برای 20 درصد کمبود تجهیز کرده بودیم ممکن است نوساناتی در برخی نقاط مقطعی باشد. اگرچه اردکانی وضعیت تهران را اینگونه توضیف کرده اما تماس‌های مردمی خبر از وضعیت نابه‌سامان آبی در برخی از مناطق پایتخت را می‌دهد.

به گفته مدیر عامل آبفای تهران، اکنون جریان آب از سد امیرکبیر به سمت تصفیه خانه‌ها کاملاً در جریان است و آب با بالاترین کیفیت استاندارد ملی در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

اردکانی در حالی از چنین شرایطی سخن به میان آورده که برخی از پایتخت‌نشینان، به خصوص غرب تهران از افت فشار و قطعی ادامه‌دار آب گلایه دارند و می‌گویند طی تماس‌هایی که با آبفای تهران داشتند، پس از حضور کارشناس مربوطه برای برسی علت افت فشار آب، این مساله را امری طبیعی می‌دانند و به این دست از شهروندان استفاده از پمپ آب را پیشنهاد می‌کنند.

حالا این سوال وجود دارد که آیا وخامت وضعیت آبی کشور به شکلی است که آبفای تهران قصد کاهش فشار آب پایتخت نشینان را دارد یا آنکه به وضعیت قبل از قطعی آب باز می‌گردیم و شهروندان نگرانی افت فشار و قطعی آب را ندارند. باید دید آبفای تهران و وزارت نیرو چه پاسخی برای شهروندان در این موضوع دارند.

حجم ویدیو: 17.03M | مدت زمان: 00:02:42 هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

آب تهران سهمیه‌بندی و جیره‌بندی شد؟ 2
آب تهران سهمیه‌بندی و جیره‌بندی شد؟ 3
آب تهران سهمیه‌بندی و جیره‌بندی شد؟ 4