آخرین کمکهای دولت شکست خورده ترامپ به اشغالگران فلسطین
تهران - ایرنا - در حالی که کمتر از دو ماه به پایان دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» باقیمانده، وزیر خارجه وی قصد دارد این هفته برای اولین بار به یک شهرک صهیونیستنشین در کرانه باختری و جولان اشغالی سفر کند؛ سفری که نشان میدهد، ترامپ تا آخرین لحظه در خدمت صهیونیستها و اشغالگری آنها است.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا قصد دارد برای اولین بار به یک شهرک صهیونیستنشین که در کرانه باختری احداث شده و همچنین بلندیهای جولان اشغالی متعلق به سوریه سفر کند، این در حالی است که کمتر از دو ماه دیگر تا مراسم تحلیف بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا باقیمانده است.
به نوشته منابع خبری رژیم صهیونیستی، پمپئو تصمیم دارد در جریان سفر خود از کارخانه شراب سازی در شهرک صهیونیستنشین "بساغوت" در کرانه باختری نیز بازدید کند و پس از آن به جولان اشغالی سفر کند که ترامپ برخلاف قطعنامههای سازمان ملل و قوانین بینالمللی اشغال این سرزمینها از سوی صهیونیستها را به رسمیت شناخته است.
«محمد اشتیه» نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین جمعه گذشته در واکنشی توییتری به سفر پمپئو، قصد او برای بازدید از شهرکهای اسرائیلی را بدعتی خطرناک توصیف کرد که میتواند پروژههای شهرکسازی را قانونی جلوه دهد.
یک سال پیش بود که پمپئو به صراحت گفت که ایالات متحده آمریکا شهرکهای صهیونیستنشین احداث شده در اراضی اشغالی فلسطینی را غیر قانونی نمیداند که این موضع بر خلاف قطعنامههای شورای امنیت است که این شهرکها را غیرقانونی میداند.
پمپئو با این سفر احتمالی، اولین وزیر خارجه آمریکایی خواهد بود که از این دو منطقه بازدید میکند، این در حالی است که تمامی دولتهای قبل از ترامپ به خصوص دولت قبلی آمریکا در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما»، کنترل رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی سوریه و ساخت شهرکهایی در کرانه باختری را دو مساله غیر قانونی میدانستند.
شاید به همین دلیل است که بسیاری از ناظران معتقدند، پمپئو با انجام چنین سفری، در حقیقت نخستین چالش بایدن در مواجهه با اسرائیل را کلید میزند و این اقدام وزیر خارجه دولت ترامپ، میتواند نخستین آزمون سنجش نوع رابطه دولت آتی آمریکا با تلآویو باشد؛ چرا که توسعه شهرکسازی توسط اسرائیل طی چهار سال گذشته با حمایت قاطع دولت ترامپ مواجه بوده، این در حالی است که ممکن است این سیاست در دوره ریاست جمهوری بایدن (معاون سابق اوباما) به چالش کشیده شود.
در همین ارتباط، "آرون دیوید میلر" دیپلمات کارکشته آمریکایی در خاورمیانه در توئیتی درباره سفر پمپئو به شهرک تازه تاسیس رژیم صهیونیستی در کرانه باختری گفت که پمپئو مسیر خود را به عنوان بدترین وزیر خارجه آمریکا تکمیل خواهد کرد.
دیپلمات کهنهکار آمریکایی افزود: این موضوع ربطی به سیاست ترامپ یا «بنیامین نتانیاهو» ندارد، بلکه مربوط به خود پمپئو و انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا است.
وی در ادامه نوشت: پمپئو این سفر را با هدف دستیابی به مناصب بالاتر (ریاست جمهوری آمریکا) و جلب رضایت و حمایت اسرائیل انجام میدهد؛ چرا که رضایت یهودیان یک مساله اساسی برای حزب جمهوریخواه و رسیدن به مقام رئیس جمهوری در آمریکا است.
از سوی دیگر، سفر منطقهای پمپئو به فلسطین اشغالی، امارات، قطر و عربستان در حالی صورت میگیرد که اکثر رهبران جهان نتایج انتخابات 2020 ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی بایدن را پذیرفتهاند، اما پمپئو همچنان در کنار ترامپ و برخی از جمهوریخواهان این نتایج را نپذیرفته و امید آن را دارد که ترامپ بار دیگر رئیس جمهوری شود و به گفته او "انتقال قدرت به نرمی به جای دولت بایدن به دولت ترامپ صورت گیرد".
برخی از ناظران نیز بر این باروند که این سفر وزیر خارجه آمریکا؛ گامی در راستای حمایت از ترامپ شکست خورده در انتخابات ریاست جمهوری و در واقع سرپوشی است بر شکست ترامپ در برابر رقیب دمکرات خود و این طور وانمود کند که دولت کنونی همچنان با قدرت به برنامههای کاری خود و حمایت از اسرائیل ادامه میدهد و پیروزی بایدن اهمیت چندانی ندارد.
محکومیت سفر پمپئو از سوی فلسطینیها
سفر قریبالوقوع وزیر خارجه آمریکا به منطقه با هر هدفی که صورت میگیرد، با واکنش و محکومیتهای گروههای فلسطینی مواجه شده است.
اشتیه نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین سفر پمپئو به شهرکهای صهیونیستنشین در کرانه باختری را "بدعتی خطرناک" توصیف کرد.
"ماهر مزهر" عضو کمیته مرکزی «جبهه خلق برای آزادی فلسطین» هم در واکنش به تصمیم وزیر خارجه آمریکا برای سفر به شهرکهای صهیونیستنشین در کرانه باختری و جولان اشغالی سوریه گفت این سفر در چارچوب تقویت وجود رژیم اشغالگر و مشروعیت بخشی به شهرکسازی مغایر با قوانین بینالمللی است.
"حازم قاسم" سخنگوی «جنبش مقاومت اسلامی فلسطین» (حماس) اعلام کرد که تصمیم پمپئو وزیر خارجه آمریکا برای سفر به شهرکهای صهیونیستنشین در کرانه باختری و جولان اشغالی، نوعی "اوباشگری و تعرض آمریکا به حقوق ملت فلسطین و امت عربی است".
سخنگوی «جنبش حماس» تاکید کرد که سفر احتمالی پمپئو نتیجه جنایت طرفهای سازشکاری است که روابط خود را با اشغالگران عادی کردهاند که این اقدام سبب گستاخی دولت آمریکا برای اجرای بقیه مفاد «معامله قرن» شده است.
*س_برچسبها_س*