سه‌شنبه 6 آذر 1403

آغاز کوچ پاییزه عشایر استان تهران / پلاک کوبی 230 هزار رأس دام عشایر

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
آغاز کوچ پاییزه عشایر استان تهران / پلاک کوبی 230 هزار رأس دام عشایر

مدیر امور عشایر استان تهران با اشاره به آغاز کوچ پاییزه عشایر استان تهران از پلاک کوبی 230 هزار رأس دام عشایر استان تهران خبر داد.

فرشید ذبیحی در گفت وگو با ایسنا، در تشریح روند کوچ پاییزه عشایر استان تهران گفت: این جامعه تولید کننده در آستانه شروع فصل سرما و پس از یکصد روز حضور در مراتع و مناطق کوهستانی؛ کوچ پاییزه خود را به سمت مناطق جنوبی استان شروع کردند. عشایر استان تهران همراه عشایر استان‌های قم، مرکزی و سمنان حدود یکصد روز از سال را در مناطق سردسیر شهرستان‌های شمیرانات، فیروزکوه و دماوند در شمال استان تهران مشغول به تولید محصولات لبنی و دامی سپری کردند.

وی افزود: کوچ پاییزه عشایر استان به مدت 2 ماه ادامه خواهد داشت و استقرار آنان در نیمه آبان ماه به‌طور کامل در مناطق گرمسیری استان پایان می‌یابد. 1800 خانوار عشایری استان تهران به همراه 600 خانوار عشایر مهمان از استان‌های سمنان، قم و مرکزی اکنون به مناطق میان‌بند و قشلاقی جنوب استان در حال عزیمت هستند. امسال همچون سال گذشته ه بدلیل شیوع ویروس کرونا کوچ عشایر بصورت مکانیزه (ماشینی) انجام خواهد شد و فقط دام های عشایر بصورت پیاده کوچ می کنند.

وی ادامه داد: در سال جاری به عشایر کوچنده در مناطق ییلاقی خدماتی نظیر آبرسانی سیار، توزیع سیلندر گاز، آرد و مرمت ایل‌راه‌های عشایری ارائه و هماهنگی‌های لازم نیز در بخش‌های بهداشت و درمان، راه و شهرسازی، منابع طبیعی، محیط زیست و فرمانداری‌ها انجام شد. در سال جاری استقرار سامانه‌های استفاده از انرژی خورشیدی در تامین روشنایی و حمام‌های خورشیدی نیز در مناطق ییلاقی اجرا شد. بازگشت عشایر از مناطق ییلاقی مستلزم عبور دام عشایر از مناطق میان‌بند (مسیر بین ییلاق و قشلاق) است و به دلیل توسعه فضاهای شهری، صنعتی و کشاورزی برخی از معابر عشایر مسدود شده است.

وی تاکید کرد: هرگونه ایجاد مانع در مسیر کوچ عشایر با قانون مغایر است و با متخلفان برخورد خواهد شد. عشایر استان تهران دز اول واکسن خود را در مناطق ییلاقی (سردسیر) دریافت کردند و دز دوم نیز با همکاری شبکه های بهداشت و درمانی در روستاها و مناطق قشلاقی (گرمسیر) استان انجام می شود.

مدیر امور عشایر استان تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اجرای طرح پلاک کوبی دام های عشایری در استان تهران گفت: دربازه زمانی از اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون بیش از 230 هزار رأس دام عشایر استان پلاک کوبی شده اند. عشایر استان تهران حدود 700 هزار رأس دام سبک دارند که حدود 30 درصد این دام ها پلاک کوبی شده است.

وی با اشاره به اینکه هزینه پلاک کوبی دام 5200 تومان است، تاکید کرد: پلاک کوبی همان شناسنامه دام است و به این ترتیب از خروج دام به صورت غیر قانونی جلوگیری می شود. اجرای پلاک کوبی علاوه بر دریافت آخرین آمار واحد دامی جهت برنامه ریزی تامین علوفه نسبت به رصد بیماری و حمل و نقل دام کمک می کند.

انتهای پیام