جمعه 9 آذر 1403

آمادگی دانشگاه شهید بهشتی برای تحقق بیانات رهبری / نباید با شعار سال سطحی برخورد شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آمادگی دانشگاه شهید بهشتی برای تحقق بیانات رهبری / نباید با شعار سال سطحی برخورد شود

تهران - ایرنا - رییس دانشگاه شهید بهشتی ضمن تاکید بر پرهیز از برخورد سطحی با شعار سال جدید و آمادگی این دانشگاه برای تحقق بیانات مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: برای تحقق منویات رهبری، با افزایش ایده‌ها و پرداختن به امر پژوهش و آموزش از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

سعدالله نصیری قیداری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره نام گذاری سال 1401 به نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب و تحقق آن گفت: از رهبر معظم انقلاب اسلامی که همواره بر بحث علم و دانش تاکید دارند و از آن پشتیبانی می کنند، تشکر می کنم. فرمایشات ایشان درباره علم و فناوری همواره مشوق دانشگاهیان، اهل دانش، عرصه ایده پردازی و آزاداندیشی است.

وی افزود: این نام گذاری در ادامه نامگذاری‌های سال‌های قبل توجه مسوولان را به امر تولید و اهمیت آن جلب می کند؛ بنابراین امسال را هم با تاکید بر دانش بنیان بودن تولید و اشتغال آفرینی نام گذاری کرده اند که نشان از اهمیت رشد اقتصادی کشور دارد.

رونق تولید نمی‌تواند بدون توجه به حوزه دانش بنیان محقق شود

رییس دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه تولید وابسته به دانش و فناوری است، ادامه داد: امروزه در دنیای پیچیده اقتصادی دانش، دانایی و دانایی محور بودن توسعه امر بسیار مهم و قابل توجهی است؛ چرا که ارزش افزوده ای که دانش برای ایده و ایده پردازی و تولید می آورد، مورد توجه کشورهای مختلف به ویژه کشورهای پیشرفته است.

نصیری قیداری تاکید کرد: تولید نمی تواند بدون توجه به دانش بنیان بودن محقق شود؛ دانش بنیان بودن پارامتر بسیار مهم تبدیل ایده به تجارت و ثروت و افزودن ارزش اقتصادی است. اقتصاد زمانی که دانش بنیان است، موجب ایده‌های نو و تولید ثروت می شود.

رییس دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با اشاره به رونق تولید گفت: اگر تولید رونق پیدا کند، به موازات آن اشتغال افزایش می یابد. در واقع تولید و اشتغال هر دو امری دو سویه هستند اگر تولید رونق پیدا کند به موجب آن اشتغال آفرینی بیشتر می شود و در کنار آن شاهد افزایش رفاه جامعه، توسعه علمی و اقتصادی کشور خواهیم بود.

تحول و توسعه از مسیر دانشگاه می‌گذرد 

وی در ادامه با مهم خواندن نقش دانشگاه ها در تحقق شعار سال گفت: هیچ تحول و توسعه ای رخ نمی دهد مگر که از مسیر دانشگاه، دانش و پژوهش عبور کند. به ویژه دانشگاه های امروز که در آستانه تبدیل به دانشگاه‌های نسل سه و چهار هستند که در آنها ارزش آفرینی، کارآفرینی و اشتغال آفرینی مورد توجه است.

رییس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه نخبگان و عقل جمعی در دانشگاه ها جمع شده اند، افزود: افراد باهوش جامعه در دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های تراز اول حضور دارند؛ بنابراین رابطه ای مستقیم برای شکوفایی علم و دانش دارند. امروزه خیلی از شرکت های دانش بنیان در دل همین دانشگاه ها به وجود آمده اند.

دانشگاه‌ها باید بیش از گذشته به امر فناوری و نوآوری توجه کنند

نصیری قیداری ادامه داد: دانشگاه شهید بهشتی با داشتن 20 هزار دانشجو و هزار عضو هیات علمی که هر دو از نخبگان جامعه هستند، در کنار دانشجویان برتر و نخبگان و اساتید کشور باید بیش از پیش به امر فناوری و نوآوری توجه کنند.

وی در ادامه گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم به آیت الله رئیسی رییس جمهور اعلام کردم که دانشگاه شهید بهشتی را به عنوان اتاق فکر دولت و پشتیبان توسعه علمی و تحول جامعه بدانند. رییس جمهور هم بلافاصله پاسخ دادند و به سازمان برنامه و بودجه و مرکز استراتژیک ریاست جمهوری دستور دادند که حمایت علمی و دانش بنیان دانشگاه شهید بهشتی مورد توجه قرار بگیرد.

نصیری قیداری افزود: بنابراین ما در این مسیر از مدت‌ها پیش فعالیت های خود را شروع کردیم و طرح‌های بسیار خوبی توسط همکاران ارایه شده است. امیدواریم طرح‌هایی انتخاب شوند که همکاران ما بتوانند دین خود را در راستای تحول و توسعه کشور ادا کنند.

دانشگاه‌ها آماده تحقق شعار سال هستند

رییس دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: این دانشگاه و دانشگاه های سطح یک کشور آمادگی خود را برای استقبال از این نام گذاری رهبر معظم انقلاب اعلام می کنند و با تلاش هرچه بیشتر در این مسیر با افزایش ایده‌ها و پرداختن به امر پژوهش و آموزش از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

وی درباره اینکه رهبری هشدار دادند که با شعار سال سطحی و شعاری برخورد نشود، گفت: این نکته ای که رهبری به آن تاکید دارند مساله بسیار مهمی است. البته باید بگویم دانشگاه‌ها جای شعار دادن نیستند. چند هزار شرکت دانش بنیان از بطن دانشگاه‌ها بیرون آمده اند. اینها شعار نیستند. جوانان کارآفرینی را امروزه در مراکز نوآوری، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری دانشگاه‌ها داریم که بدون شعارگرایی در عمل نشان دادند که قادرند در حل مشکلات جامعه گام های عملی بزرگی بردارند.

نصیری قیداری افزود: نمونه این رویکرد دانشگاه ها را در زمان شیوع بیماری کرونا شاهد بودیم که محصولات متنوعی متناسب با شرایط تولید کردند. با ورود همین محصولات شرکت های دانش بنیان امروزه امید به کارآفرینی و توسعه در فضای اقتصاد کشور نیز بالا رفته است.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه محل شعار نیست، ادامه داد: دانشگاه‌ها همیشه میدان عمل، تولید فکر، اندیشه و ایده پردازی بوده و خواهند بود.

مهمترین خصلت دولت سیزدهم مردمی بودن است 

رییس دانشگاه شهید بهشتی درباره دولت سیزدهم گفت: مهمترین خصلت دولت سیزدهم که رهبر معظم انقلاب هم در پیام نوروزی خود به آن تاکید کردند، مردمی بودن آن است. وقتی دولت به مردم متکی باشد و در مسیر صداقت داشته باشد و به حرف هایی که می زند، عمل کند و به برنامه هایی که ارایه می دهد، وفادار باشد، حتما پشتیبانی مردم را خواهد داشت؛ بنابراین قادر خواهیم بود که هر مشکلی را با پشتیبانی مردم حل کنیم.

نصیری قیداری افزود: آنچه که دولت باید بیش از پیش به آن توجه کند، تاکید بر قانون، نظم و انضباط و اجرای عملی مصوبات مجلس و دیگر مراجع قانونگذاری است. دولت باید برنامه هفتم توسعه کشور را برنامه ای عملگرا و با پشتیبانی دانشگاهیان و اهل فکر و اندیشه و عمل در حداکثر احکام تدوین کند تا در پنج سال آینده برنامه هفتم با جدیت چه در مرحله تدوین، چه در مرحله پیگیری و چه در مرحله اجرا شاهد توسعه کشور باشیم.

به گزارش ایرنا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال 1401، سال جدید را سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نام‌گذاری کردند.

ایشان در پیام نوروزی خود بر تولید دانش‌بنیان و متکی بر دانش و پیشرفت های علمی و همچنین تولید اشتغال‌آفرین تاکید کردند.

برچسب‌ها