جمعه 11 آبان 1403

آمار مهاجرت پرستاران در فضای مجازی صحت ندارد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
آمار مهاجرت پرستاران در فضای مجازی صحت ندارد

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مهاجرت صرفاً مختص به حرفه پرستاری نیست، گفت: سایر حرَف نیز با این پدیده مواجه هستند اما آمار مربوط به مهاجرت پرستاران در فضای مجازی صحت ندارد.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، عباس عبادی روز یکشنبه در نشست مطالبه گری به مناسبت روز دانشجو برای تبیین مسائل روز پرستاری، مشکلات و چالش‌های مطالبات این حرفه در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به جایگاه و نقش ارزشمند پرستاران در جامعه افزود: دفاع از حقوق مردم، وظیفه هر انسان آزاده‌ای است و نقش پرستار نیز در این زمینه به عنوان وکیل مدافع سلامت مردم است که برای داشتن این خصیصه باید شهامت و جسارت اخلاقی داشت و این از ویژگی‌های یک پرستار متعهد است.

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: اگر چه پرستاری با مشقت و سختی‌های حرفه‌ای آمیخته شده است اما فراموش نکنیم که ما به مردم جامعه خود بدهکاریم و نباید کاستی‌های موجود را به پای مردم بگذاریم بلکه باید با جان و دل در راه خدمت‌رسانی به مردم از هیچ تلاشی دریغ نکنیم.

وی به فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری درباره ضرورت فعالیت سیاسی دانشجویان و شرکت فعال و مثبت آنان اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین و اصلی‌ترین رسالت دانشجویان در کنار آموختن علم، مطالبه‌گری و نقش‌آفرینی، دانش سیاسی و آگاهی نسبت به مسائل روز دنیاست، دانشجو باید در قبال سرنوشت خود، جامعه و مسائل سیاسی حساس باشد، یک دانشجوی متعهد نباید تنها در محور مسائل فردی و شخصی خود متمرکز باشد و از رویدادهای جامعه و جهان غافل بماند.

قانون تعرفه‌گذاری پرستاری در آینده به تکامل خواهد رسید

عبادی در پاسخ به سؤالی مبنی بر مشکلات و چالش‌های قانون تعرفه‌گذاری پرستاری و رضایتمندی، نحوه توزیع و موضوع عدالت در اجرایی شدن آن، گفت: این قانون پس از 15 سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود اما نشد.

وی افزود: سال 1400 که رهبر معظم انقلاب در دیدار با جامعه پرستاری بر اجرای این قانون تأکید کردند، وزیر بهداشت این موضوع را حجت دانست و بر اجرای آن اهتمام ورزید. پس از آن دیدار جلسات متعددی برای اجرای این قانون و دستورالعمل های اجرایی آن با حضور نهادها و صاحب‌نظران پرستاری و از جمله سازمان نظام پرستاری که از صفر تا صد در نگارش دستورالعمل بازتوزیع نقش داشتند، برگزار شد.

عبادی افزود: نقص‌ها و مشکلات بازتوزیع اجرای قانون تعرفه‌گذاری را قبول داریم و با بازخوردهایی که از دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی پس از مراحل اول و دوم پرداخت‌ها گرفتیم، برای رفع نواقص در تلاش هستیم. بنابراین اصلاح نسخه دوم نسبت به نسخه اول دستورالعمل بازتوزیع و اصلاح و بهبود نسخه سوم نسبت به نسخه دوم دستورالعمل بازتوزیع موید این موضوع است البته باید بپذیریم که در ابتدای راه هستیم و حتماً در آینده قانون تعرفه‌گذاری به تکامل خواهد رسید.

در دولت سیزدهم بسیاری از نیروهای طرحی با قانون ایثارگری جذب شدند

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره برنامه هفتم توسعه و احیای بهیاری دوساله، گفت: ما به عنوان ذینفعان این حرفه و نقش شما به عنوان دانشجو حداقل کاری که باید انجام دهیم این است که این برنامه را دستکم در بندهای مرتبط با حوزه پرستاری دقیق خوانده باشیم. بنابراین اگر برنامه را مطالعه کرده باشیم درمی‌یابیم آنچه در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی تحت عنوان احیای بهیاری دوساله ازآن در برنامه هفتم یاد می‌شود، درست نیست و برخی کم لطفی‌ها دستاوردهای پرستاری در برنامه هفتم توسعه از جمله پوشش بیمه‌ای خدمات پرستاری در منزل که باعث ارائه خدمات پرستاری با کیفیت و جامع به مردم می‌شود و قانون جامع پرستاری را نادیده می‌گیرند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال دیگری درباره جذب نیروهای طرحی دوران کرونا، گفت: در این باره آمارهای متعددی عمداً یا سهوا در رسانه‌ها توسط برخی افراد مطرح شد، ابتدا از 17 هزار نفر و سپس از 12 هزار نفر و امروز از 6 هزار نفر سخن می‌گویند که البته این آمار هم صرفاً مربوط به گروه پرستاری نیست. از طرفی در دولت سیزدهم بسیاری از نیروهای طرحی از طریق قانون ایثارگری جذب شدند و تعدادی هم صرفاً تمایل به اشتغال در شهر محل زندگی خود را دارند که امکان جذب، میسر نیست.