آمریکا با احتمال اخراج از عراق روبرو است / پیروزی بزرگ ایران
خروج اجباری آمریکا از عراق پایانی تحقیرآمیز برای مأموریت طولانی در این کشور است که صدها میلیارد پول مالیات دهندگان آمریکایی را خرج کرده و هزاران سرباز آمریکایی را کشته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ دونالد ترامپ علیرغم تعهد خود برای پایان دادن به جنگ های سنگین آمریکا، نیروهای خود را از عراق خارج نکرده است.
به گزارش cnn، آمریکا با احتمال اخراج از عراق روبرو است و این یک پیروزی بزرگ برای ایران خواهد بود. مقامات پارلمان عراق که جناح های قدرتمند و روابط ناگسستنی با تهران دارند، فرایندی را برای پایان دادن به حضور نیروهای آمریکایی در این کشور آغاز کرده اند. نخست وزیر موقت عراق گفته که خروج نیروهای آمریکایی تنها راه محافظت از تمام کسانی است که در خاک عراق هستند، اگرچه این هفته وی اعلام کرد که این تصمیم دولت بعدی خواهد بود. با ترور سردار قاسم سلیمانی توسط آمریکا، داعش به حملات خود در این کشور ادامه می دهد و این گروه فضای بیشتری برای احیا مجدد خواهد داشت اما افزایش اتحاد ایران و بغداد این فرصت را از این گروه تروریستی خواهد گرفت. "فواز گرگز" استاد روابط بین الملل دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن گفت: "در حال حاضر، ایران تأثیرگذارترین کشور در عراق است و این قدرت در صورت ترک آمریکا بیشتر خواهد شد." گرگز ادامه داد: "اگر آمریکا عراق را ترک کند، مردم سراسر منطقه فکر خواهند کرد که ترامپ واقعا برای خاورمیانه راهبردی ندارد و به پایان روز خود می رسد و به خانه بر می گردد." "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا منکر خروج آمریکا شد، اما به کاهش احتمالی تعداد سربازان اشاره کرد. گرگز این موضوع را یک تمرین نجات دهنده برای آمریکا می داند اما اساسا روند عقب نشینی را آغاز می کنند. مبارزه با داعش به ویژه پس از اینکه گروه تروریستی داعش موصل را گرفت و ارتش عراق سقوط کرد، فرصت ورود دیگری را برای ایران فراهم آورد. در این زمان واحد های بسیج مردمی، متشکل از شبه نظامیان شیعه در غیاب ارتش واقعی به یک نیروی قدرتمند در کشور تبدیل شدند و از آن زمان به طور رسمی در ارتش عراق مستقر شده اند. از نظر اقتصادی، ایران اطمینان حاصل کرده که عراق به انرژی خود وابسته است و به دنبال یافتن راه حلی برای دور زدن تحریم های آمریکا به منظور فروش انرژی به کشور همسایه است. عراق همچنین پس از چین دومین مقصد صادراتی مهم ایران است، بنابراین تهران بازار خود در آن سوی مرز را تضمین کرده است. با پیشروی مداوم ایران در منطقه، هدف آمریکا در عراق بارها و بارها تغییر کرده و به موضوعی مبهم تبدیل شده است. مقامات عراقی از تغییرات به وجود آمده از سوی دولت ترامپ احساس خستگی می کنند. پمپئو در تلاش است تا این پیام را ارسال کند که حضور آمریکا در عراق برای نبرد با داعش است. سال گذشته، ترامپ طی مصاحبه ای با اعتراف به اینکه می خواهد پایگاه خود در عراق را حفظ کند گفت: "من می خواهم کمی در ایران جستجو کنم، زیرا ایران مشکلی واقعی است." این اظهارنظر باعث تحریک تهران شد. به نظر می رسد آمریکا منافع و اهداف خود در عراق را از مقابله با داعش به مقابله با ایران تغییر داده است. آمریکا گفت که هدف ما تبدیل عراق به کشوری قدرتمند و پایدار است، اما اینطور نیست و در سیاست آمریکا در منطقه اختلاف نظر وجود دارد. انتهای پیام /