یک‌شنبه 30 دی 1403

آمریکا در بن بست فشار و تحریم علیه چین

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آمریکا در بن بست فشار و تحریم علیه چین

پکن - ایرنا - آمریکا تلاش گسترده ای را شروع کرده است تا به بهانه همه گیری کرونا و تصویب لایحه قانون امنیتی هنگ کنگ در کنگره ملی خلق چین، پکن را مورد تحریم و فشار حداکثری قرار دهد اما ظاهرا مشت های گره کرده اش به درهای بسته خورده است.

به گزارش ایرنا، مقام های آمریکا ماه ها است در تلاش هستند تا با طرح و برنامه های مختلف چین را در جامعه بین المللی تحت فشار قرار داده و چهره این کشور را مخدوش کنند اما توفیقی در این زمینه نداشتند.

پس از آنکه لایحه قانون امنیتی هنگ کنگ در پایان ماه می در کنگره ملی خلق چین تصویب شد، واشنگتن تصور می کرد می تواند به این بهانه پکن را تحت فشار و تحریم های گسترده قرار دهد.

این کشور حتی تهدید کرد که جایگاه اقتصادی ویژه برای هنگ کنگ را لغو می کند و کوشید تا با برخی از کشورهای غربی دیگر از جمله انگلستان، آلمان و استرالیا نیز برای این منظور توافقاتی بدست آورد.

حالا اما به نظر می رسد که واشنگتن که البته درگیر اعتراضات تبعیض نژادی در داخل شده است، بتدریج حمایت های کشورهای دیگر و حتی متحدانش را برای تحریم چین از دست می دهد.

ژاپن و آلمان تصمیم گرفته اند که از تحریم هایی که چین آنها را تحریم ها و فشارهای اقتصادی گانگستری توصیف می کند، حمایت نکنند که در چنین صورتی معایب اقتصادی این اقدام گریبان آمریکا را خواهد گرفت.

چین به انگلستان نیز هشدار داده است که مراقب تحرکاتش در قبال هنگ کنگ باشد و در کنار آمریکا قرار نگیرد زیرا چنین شرایطی می تواند فقط آسیب های سیاسی و اقتصادی برای بریتانیا داشته باشد.

اگرچه برخی از کشورهای غربی و همچنین ژاپن به عنوان متحد آمریکا از چین برای تصویب این لایحه حقوقی امنیتی انتقاد کردند اما آنها در زمینه تحریم ها در کنار واشنگتن قرار نگرفته اند و نمی خواهند بخصوص در جریان همه گیری کرونا به روابط اقتصادی خود با دومین اقتصاد دنیا لطمه بزنند.

"هایکو ماس" وزیر خارجه آلمان هم می گوید که تحریم هایی که از آنها صحبت به میان آورده می شود، سازنده نیست و می تواند راه های ارتباطی بین اتحادیه اروپا و چین را مسدود کند.

"تیان فیلونگ" کارشناس مسایل هنگ کنگ در دانشگاه پکن می گوید: آلمان و ژاپن از متحدان محوری آمریکا هستند و شکاف بین آنها و واشنگتن بر سر هنگ کنگ موضوعی بسیار مهم است.

وی توضیح داد که آنها شرایط را درک می کنند در جریان جهانی شدن، مناسبات باید گسترش یابد در صورتی که تحریم ها راه رشد روابط را مسدود می کند و کرونا هم اوضاع را برای همه سخت تر کرده است و اینجا دیگر جای فشار و تحریم نیست.

در واقع هر چقدر هم روابط برخی کشورها با آمریکا نزدیک باشد موضوع اصلی برای همه کشورهای جامعه بین المللی منافع ملی است و اینکه این کشورها طبیعتا به رابطه با چین ارزش می دهند و نمی خواهند بخاطر تحریم های آمریکا که مسایل داخلی چین را هدف قرار می دهد و به دیگر کشورها ارتباطی ندارد، با پکن سرشاخ شوند.

برآیند تصمیماتی که امروز دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا می گیرد و پیشبرد برنامه های تحریمی علیه چین و شماری از کشورهای دیگر، «تنهایی و انزوای بیشتر» واشنگتن را به دنبال خواهد داشت و اینکه این کشور بازنده اصلی است و متحدانش نیز آن را تنها خواهند گذاشت.

*س_برچسب‌ها_س*