شنبه 29 دی 1403

آنکارا با پ‌ک‌ک وارد مذاکره شد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
آنکارا با پ‌ک‌ک وارد مذاکره شد

اقتصادنیوز: به گفته برخی منابع آگاه، مذاکرات غیرمستقیمی میان دولت ترکیه و حزب کارگران کردستان موسوم به پ‌ک‌ک در جریان است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، برخی منابع آگاه امروز (دوشنبه) در گفتگو با شبکه خبری «المیادین» اظهار کردند: مذاکراتی میان آنکارا و حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک) برقرار است و اطلاعات ترکیه در حال گفتگو با عبدالله اوجالان، رهبر این حزب در زندان است.

این منابع گفتند: حزب برابری و دموکرات خلق ترکیه حامی خواسته‌های کُردها، ایده‌ها و فرمت‌های مورد توافق را به سران حزب پ‌ک‌ک منتقل خواهد کرد.

خبر مرتبط پ ک ک به دنبال جلب حمایت اسرائیل

اقتصادنیوز: یک رسانه اسرائیلی از درخواست کمک گروه موسوم به «حزب کارگران کردستان» (پ‌ک‌ک) در سوریه از رژیم صهیونیستی پرده برداشت.

آنها افزودند: احزاب ترکیه امروز پس از دیدارهایی با حزب عدالت و توسعه و جنبش ملی‌گرا، برای مذاکره با حزب جمهوری‌خواه خلق دیدار می‌کنند و همزمان با مذاکرات میان آنکارا و حزب کارگران کردستان، دیدارهایی میان دولت دمشق و رهبری نیروهای سوریه دموکراتیک برگزار می‌شود.

این منابع فضای مذاکرات میان آنکارا و حزب کارگران کردستان ترکیه را مثبت توصیف و اعلام کردند توافق گسترده‌ای درباره برخی از موضوعات با اوجالان وجود دارد.

آنها تاکید کردند: دولت ترکیه و دیگر طرف‌ها تمایل دارند اطلاعات به بیرون درز نکند چراکه مذاکرات به زمان نیاز دارد و مراحل متعددی را پشت سر می‌گذارد. این مراحل مذاکره با اوجالان سپس ارائه گزارش مذاکرات به سران حزب پ‌ک‌ک و بعد بازگشت به اوجالان همزمان با مذاکرات درباره تحولات است.

آنها با اشاره به اینکه تمام احزاب ترکیه به جز 2 حزب ملی «خوب» و «پیروزی» با رایزنی با حزب برابری و دموکرات خلق موافقت کردند، گفتند: آنکارا در این مذاکرات به مخالفت با هر صحبتی درباره حاکمیت خودگردان در ترکیه پایبند است.

این منابع افزودند: از نیروهای حزب پ‌ک‌ک در ارتفاعات ترکیه انتظار می‌رود سلاح‌های خود را در درخواست خلع سلاح و وضعیت خود را با دولت حل و فصل کنند یا به قندیل بازگردند.

آنها با اشاره به اینکه آنکارا عقب‌نشینی نیروهای پ‌ک‌ک از شمال سوریه را خواستار است، گفتند: کردها نیز خواسته‌های متعددی دارند که از جمله آنها تغییر بندی است که امکان برکناری روسای منتخب شهرداری‌ها را می‌دهد. همچنین از جمله خواسته‌های آنها می‌توان به صدور عفو عمومی چهره‌های سیاسی و در راس آنها صلاح‌الدین دمیرتاش، لغو محاکمه حزب دموکراتیک خلق‌ها و توقف محاکمه سران و اعضای آن، توقف حملات خودسرانه به جز با حکم دادگاه و نه فرمان رئیس جمهور یا وزیر کشور و لغو محدودیت‌های فعالیت سندیکاها و اعتصاب‌ها در سراسر ترکیه اشاره کرد. علاوه بر این کردها خواستار حل و فصل قانونی هستند که به تقویت دموکراسی و شهروندی کاملی منجر شود که تعلق همه به ترکیه را نشان دهد.

پیشتر همچنین روزنامه ترکیه‌ای مدعی شد دولت انتقالی سوریه با نمایندگان «حزب کارگران کردستان» موسوم به پ‌ک‌ک گفت‌وگوهایی را برگزار کرده و خواستار خلع سلاح آن‌ها شده است.

همچنین این منابع درباره مذاکرات میان دولت دمشق و رهبری قسد گفتند دیدار با احمد الشرع یک دیدار اولیه برای سنجش افکار است و پس از آن دیدارهای دیگری انجام خواهد شد. الشرع در دیدار با سران قسد بر رد کامل فدرالیسم و لزوم انحلال نیروهای سوریه دموکراتیک و نیز لزوم خروج پ‌ک‌ک از خاک سوریه تاکید کرد و گفت: زیرساخت‌های نفتی باید متعلق به دولت باشند.

این منابع به المیادین گفتند: نیروهای قسد نیز در مقابل حاکمیتی شبه‌خودگردان، تقسیم منابع نفتی با دمشق را خواستار شدند و گفتند ارتش در این منطقه از نیروهایشان باشد.

منابع یاد شده در ادامه نیز از موافقت با عقب‌نشینی پ‌ک‌ک و تمامی نیروهای کُرد غیر سوری خبر دادند و گفتند: نیروهای قسد درخواست کردند منطقه عاری از سلاحی در مرزها با ترکیه تا عمق 20 کیلومتر ایجاد شود و همچنین آنها تضمین‌هایی از جامعه جهانی و آنکارا را در خصوص عدم آغاز هرگونه اقدام خصمانه نظامی علیه ترکیه خواستار شدند.

آنها تاکید کردند: به بن‌بست رسیدن روابط 2 طرف را به این توافق‌ها رساند چراکه 2 طرف دچار زیان شدند و هیچ کدام نمی‌توانند تصمیمی بگیرند، همینطور آنکارا متوجه شد که بازیگران بین‌المللی هرگز کردها را به ویژه در سوریه رها نخواهند کرد و از دیگر عواملی که به این توافق‌ها منجر شد، تلاش اسرائیل برای هماهنگی علنی و قهرآمیز با کردها و مواقفت اولیه آمریکا با حل مساله کردها بود.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
آنکارا با پ‌ک‌ک وارد مذاکره شد 2