دوشنبه 5 آذر 1403

آیت الله فاطمی‌نیا همواره مردم را امیدوار می‌کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آیت الله فاطمی‌نیا همواره مردم را امیدوار می‌کرد

تهران - ایرنا - امام جماعت مسجد حاج نایب از مرحوم آیت الله فاطمی‌نیا به عنوان استادی یاد کرد که همواره در سخنرانی‌های خود مردم را امیدوار می‌کرد و جوانان را با معارف نهج البلاغه و صحیفه سجادیه آشنا می‌کرد.

حجت الاسلام سید مصطفی موسوی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: یکی از بیماری های امروز که بیماری قرن نامیده می شود، افسردگی است که از ناامیدی ریشه می گیرد و آیت الله فاطمی نیا همواره مردم را با صحبت های خود امیدوار می کرد. وی همیشه در منبرهای خود بر این نکته تاکید داشت.

وی با اشاره به درس های مرحوم فاطمی نیا با محور قرار دادن نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اظهار داشت: تا جایی که به یاد دارم این استاد اخلاق در شب های ماه مبارک رمضان دهه 70 در مهدیه تهران 10 شب را به کلام امیرمومنان علی (ع) و نهج البلاغه و شرح های آن اختصاص می داد و یک دهه نیز نکات ارزشمندی را درباره صحیفه سجادیه بیان می کرد. معارف بلندی در صحیفه سجادیه وجود دارد که می توان به دعای امام سجاد (ع) در آغاز ماه رمضان اشاره کرد و آن حضرت در طول ماه نیز دعای ابوحمزه را می خواندند.

این کارشناس مذهبی افزود: اگر انسان با دعای ابوحمزه بتواند با خدا ارتباط برقرار کند، هیچوقت خسته نمی شود و این دعا زمینه ای را فراهم می کند تا انسان دوباره به سوی خدا برگردد. مرحوم فاطمی نیا بارها بخش هایی از این دعا را یادآوری می کرد و مردم را از طریق صحیفه سجادیه با معارف نورانی اهل بیت آشنا می ساخت. دعای امام سجاد (ع) در وداع با ماه رمضان نیز یکی از دعاهایی است که انسان احساس می کند آن حضرت، چگونه حقایق دورنی یک بنده را که توانسته در ماه رمضان با خدا ارتباط برقرار کند و ممکن است بعد از ماه رمضان این ارتباط کم شده باشد، بیان کند.

وی با بیان بخشی از عظمت صحیفه سجادیه به یک نکته علمی در دعای مرزداران امام سجاد (ع) اشاره کرد و گفت: لویی پاستور شیمیدان معروف و کاشف میکروب در مراسم تجلیلی که برای او گرفته بودند، اعلام کرد به خاطر کشف میکروب از او تجلیل نکنند، چون نتیجه تحقیقاتش را در یکی از دعاهای امام چهارم پیدا کرده بود. در واقع او از این بخش دعای امام علیه دشمنان که فرمود و امزج ماءهم بالوبا توانسته بود، به این نتیجه برسد که میکروب در آب است و بیماری وبا را به عنوان یک بیماری واگیرداری شناسایی کرد و نتیجه گرفت که میکروب در آب یافت می شود.

موسوی ادامه داد: آیت الله فاطمی نیا با تلاش می کرد تا مردم را با صحیفه سجادیه آشنا سازد و آنها را به این کتاب متصل کند. اگر کسی با دعاهای امام چهارم سر و کار داشته باشد، احساس می کند در امنیتی از سوی خدا قرار دارد و هیچوقت احساس تنهایی در دنیا نمی کند.

امام جماعت مسجد حاج نایب از تواضع و فروتنی مرحوم فاطمی نیا یاد کرد و گفت: این استاد اخلاق جایگاه بسیار با عظمتی برای اهل بیت (ع) قائل بود و به روضه خواندن بسیار سفارش می کرد. این اشارات وی چه بسا بیشتر مخاطبان را تحت تاثیر قرار می داد و مردم را با جایگاه این بزرگواران آشنا می کرد.

آیت الله فاطمی‌نیا در سال 1325 در تبریز چشم به جهان گشود. از کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود (میر اسماعیل) که از جمله علمای اهل عرفان بود، قرار گرفت. سپس نزدیک به 30 سال نزد میرزا حسن مصطفوی (از شاگردان سید علی قاضی) تحصیل کرد. وی همزمان تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال کرد و پس از مصطفوی از محضر علمایی چون علامه طباطبایی، سید محمدحسن الهی طباطبایی (برادر کوچکتر علامه طباطبایی)، محمدتقی آملی، سید رضا بهاءالدینی، محمد تقی بهجت و علامه جعفری در علوم اسلامی و عرفان استفاده کرد.

از ایشان آثار ارزشمندی در زمینه آگاهی اسلامی و شرح مفاهیم شیعی به جا مانده که از آن جمله می توان به نکته‌ها از گفته‌ها، فرهنگ انتظار: در مورد غیبت امام زمان و مباحث اسلامی دیگر، فرجام عشق: شرحی بر غزل حضرت امام خمینی (ره)، به زبان فارسی و اردو، یک نکته از هزاران در دو جلد شامل فرهنگ انتظار و فرجام عشق، ارمغان غدیر: چهل حدیث از منابع شیعه و سنی، درباره رویداد غدیر خم، شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، نغمه عاشقی اشاره کرد.

آیت الله فاطمی نیا پس از یک دوره بیماری طولانی 26 اردیبهشت دعوت حق را لبیک گفت. پیکر این عالم وارسته روز سه شنبه با وجود تعطیل رسمی به دلیل آلودگی هوا، از دانشگاه تهران تا میدان فلسطین تشییع و برای خاکسپاری به قم منتقل شد. آیت الله العظمی جعفر سبحانی در قم بر پیکر این استاد اخلاق نماز میت خواند و مردم قم پیکر آیت الله فاطمی نیا را در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپردند.

برچسب‌ها

آیت الله فاطمی‌نیا همواره مردم را امیدوار می‌کرد 2