سه‌شنبه 2 بهمن 1403

ائتلاف راستگرایان در رژیم صهیونیستی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ائتلاف راستگرایان در رژیم صهیونیستی

تهران - ایرنا - بعد از سه دوره انتخابات، بنیامین نتانیاهو و رقیب او بنی‌گانتس با هم بر سر تشکیل دولت در اسرائیل به توافق رسیدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بالاخره حدود یک سال بن‌بست سیاسی در دولت رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، و رقیبش بنی گانتس، در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که برای تشکیل دولت وحدت ملی به توافق رسیده‌اند. این دو اعلام کرده‌اند که برای مقابله با شیوع کرونا برای تشکیل دولتی اضطراری به توافق رسیده‌اند.

گانتس پیش از این گفته بود که حاضر نیست به دلیل پرونده فساد با بنیامین نتانیاهو دولت ائتلافی تشکیل دهد. اما اخیرا گفته که به دلیل شرایط خاص مربوط به شیوع کرونا، در تصمیم خود تجدید نظر کرده است.

تقسیم دولت بین دو راستگرا

به گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی بر اساس این توافقنامه نتانیاهو، رهبر حزب راستگرای لیکود، به مدت یک سال و نیم نخست وزیری را بر عهده خواهد داشت و بعد از آن این سمت به بنی‌گانتس، رهبر ائتلاف چپ میانه آبی و سفید خواهد رسید.

بنی گانتس، رهبر ائتلاف آبی - سفید و رئیس کنست در سخنرانی خود گفت که در 18 ماه اول فعالیت دولت جدید پست وزارت جنگ را برعهده خواهد داشت و در ماه‌های پس از آن نفتالی بنت، رئیس حزب «راست گرای جدید» این پست را برعهده می‌گیرد. گانتس تاکید کرد که پس از پایان این دوره، سمت نخست وزیری را برعهده خواهد گرفت و برای همه شهروندان کار خواهد کرد.

آخرین بار که اسرائیل دولتی بر اساس نخست‌وزیری چرخشی داشت، در سال‌های 1984 تا 1988 بود که ابتدا اسحاق شامیر رهبر وقت لیکود و سپس شیمون پرز رهبر وقت حزب کارگر، در دوره‌های دو ساله نخست‌وزیر بودند.

نتانیاهو پس از رسیدن به ائتلاف برای تشکیل دولت اعلام کرد که وظیفه این دولت نجات زندگی مردم در دوران کرونا و رسیدن به مشکلات شهروندان است. بنی گانتس هم تاکید کرد که این توافق به منظور جلوگیری از یک انتخابات مجدد در دوران کرونا انجام شده است.

رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته با وجود برگزاری سه انتخابات پیاپی طولانی‌ترین دوره بن‌بست سیاسی در تاریخ خود را تجربه کرد. حدود یک سال و نیم بن بست سیاسی در اسرائیل همراه با سه دور مبارزات انتخاباتی ناموفق پشت این توافق است. بنی گانتس که در دوره های قبلی همیشه تاکید کرده بود حاضر نیست عضو دولتی به رهبری نتانیاهو باشد که اتهام فساد مالی را یدک میکشد، حالا به این توافق تن داده است. یعیر لاپید، رئیس حزب آینده (یش آتید) متحد سابق گانتس و سیاستمدار مخالف نتانیاهو به او انتقاد می کند که این کارش تسلیم شدن بدون مبارزه و خزیدن به دولت است.

مواضع گانتس در مورد ایران

گانتس در طول 38 سال خدمت در ارتش سمت‌های مهمی را در اختیار داشته است. با این حال گانتش در عرصه سیاست تازه وارد است. او ژنرالی بازنشسته است که ائتلاف «آبی و سفید» را به همراه یائیر لاپید، رهبر حزب میانه «آینده آنجاست»، گبی اشکنازی، موشه یعلون، وزیر سابق دفاع و یکی دیگر از ژنرال‌های بازنشسته ارتش تشکیل داده است.

گانتس گفته است که به سیاست‌های دوگانه نتانیاهو پایان می‌دهد. او برای دور کردن رای‌دهندگان راستگرا از نتانیاهو با لحنی تند درباره ایران و مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطینیان حرف می‌زند. گانتس اشاره‌ای به راه حل ایجاد دو کشوری نکرده و خروج یک جانبه از اراضی اشغالی کرانه باختری را رد می‌کند و وعده افزایش شهرک سازی یهودیان و آزادی عمل ارتش رژیم صهیونیسنی در تمام منطقه را داده است.

گانتس مواضع تندی در مورد ایران دارد و ادعا می‌کند و معتقد است رژیم صهیونیستی باید برای مهار کردن جمهوری اسلامی ایران در رقابت‌های منطقه‌ای در صورت لزوم از زور استفاده کند. گانتس در یکی از سخنرانی‌های خود مدعی شده است: «به این دلیل است که من از این تریبون به رژیم ایران می‌گویم که ما هرگز اجازه نخواهیم داد که در سوریه به طور پایدار باقی بماند و به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. در زمان قدرت من شما به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل نخواهید شد و در صورتی که لازم باشد ما از زور استفاده خواهیم کرد.»

ظاهرا در سرزمین‌های اشغالی تندروها یکی پس از دیگری به قدرت می‌رسند، سخنان تند رقیب نتانیاهو حاکی از آن است که همچنان نمی‌توان امیدوار بود که صلح خاورمیانه به نتیجه‌ای مطلوب برسد.

ائتلاف تهدیدی برای صلح خاورمیانه

«صائب عریقات» دبیرکمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) در واکنش به توافق بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس برای تشکیل کابینه یکپارچه گفته است: هر گونه ائتلاف اسرائیلی که مبتنی بر الحاق هرچه بیشتر سرزمین‌های اشغالی باشد، نه تنها تهدیدی آشکار برای نظام بین المللی است بلکه صلح و امنیت و ثبات را در سراسر خاورمیانه نیز به مخاطره می اندازد. این مقام فلسطینی گفته است کابینه آتی اسرائیل دو گزینه پیش رو دارد: گشودن افق‌ها برای آغاز روند صلح معنادار و یا تلاش بیشتر برای به خطر انداختن روند صلح و تداوم اشغالگری، غارت زمین و گسترش شهرک سازی‌ها.

*س_برچسب‌ها_س*