اتصال سامانه گمرک به سامانه جامع تجارت بهنفع کشور است / افزایش 38 درصدی صادرات در سال1400
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبزگزاری دانشجو، علیرضا مقدسی؛ رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی گمرک بیان کرد: ضمن تبریک روز جهانی گمرک به مردم و بویژه همکارانم که در مرزها و نقاط بد آب و هوا خدمت رسانی میکنند، در 10 ماهه 1400 در رویه واردات 234 هزار اظهارنامه وارداتی به وزن 33 میلیون تن داشتیم که نسبت به سال گذشته 17 درصد افزایش داشته است...
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبزگزاری دانشجو، علیرضا مقدسی؛ رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی گمرک بیان کرد: ضمن تبریک روز جهانی گمرک به مردم و بویژه همکارانم که در مرزها و نقاط بد آب و هوا خدمت رسانی میکنند، در 10 ماهه 1400 در رویه واردات 234 هزار اظهارنامه وارداتی به وزن 33 میلیون تن داشتیم که نسبت به سال گذشته 17 درصد افزایش داشته است و ارزش کل واردات به 41 و نیم میلیارد دلار رسید. مقدسی افزود: در بخش صادرات 38 میلیارد و 763 میلیون دلار کل صادرات در 10 ماهه ابتدایی سال جاری بود که نسبت به سال گذشته 38 درصد افزایش داشته است. رییس کل گمرک اضافه کرد: کشورهای اصلی مقصد صادراتی ایران در سال 1400 به ترتیب چین عراق ترکیه و امارات بودند و همچنین کشورهای عمده وارداتی ما به ترتیب امارات، چین، ترکیه، آلمان و سوئیس بودند. مقدسی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه چرا اطلاعات سامانههای گمرک در سالهای گذشته برخلاف قانون و تاکیدات دستگاههای نظارتی و قضایی به سامانه جامع تجارت متصل نشده است گفت: ترک فعلهایی که در خصوص اجرای قانون به ویژه در بحث قوانین مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته توسط دستگاه قضایی در حال پیگیری است، اما رویکرد ما اجرای کامل قوانین است و بنده به شخصه معتقدم دادههای اقتصادی سازمانها به تنهایی بیفایده است و در صورت یکپارچهسازی و تجمیع آنها نهتنها قابل استفاده خواهد بود، بلکه بسیاری از مشکلات اقتصادی را مرتفع میکند و به نفع مردم و کشور خواهد بود. رئیس کل گمرک در پاسخ به این سوال که چه زمانی دیتاهای سامانه جامع گمرک به صورت کامل به سامانه جامع تجارت متصل خواهد شد افزود: اگرچه شما نیز با این سوال تخصصی میدانید که چه مسائل و مشکلاتی در این خصوص وجود دارد، اما امیدوارم نهایتا تا نیمه نخست سال 1401 این اتفاق بیفتد. وی تاکید کرد: رویکرد ما شفاف است و حتما باید به این سمت برویم، کما اینکه این موضوع مطالبه دقیق و به حق مقام معظم رهبری است و دولت هم کاملا به این نتیجه رسیده است که سامانه جامع تجارت به عنوان سامانهای برای تجارت داخلی و خارجی باید تکمیل و یکپارچه بشود و انشاالله از این پس در هیچ دستگاهی ترک فعلی دراین رابطه رخ ندهد.
مقدسی خاطر نشان کرد: در تجارت خارجی بیشترین دادهها در اختیار گمرک است، لذا باتوجه به این که بخشی نگری جواب نمیدهد و اطلاعات باید منسجم و یکپارچه باشد، تکالیف را احصا کردیم تا 100 درصد سامانههای گمرک به سامانه جامع تجارت متصل شود.
رئیس کل گمرک ایران در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر چرایی رسوب کالا در دولت قبل و برنامه دولت سیزدهم برای رفع این معضل گفت: واردات کالا فرآیندهایی ازجمله؛ ثبت سفارش، خرید کالا، تامین و تخصیص ارز، مسائل لنگرگاه، اسکله، انبار و در نهایت ترخیص دارد که هر کدام زمانبر است، اما مشکل اصلی بحث تامین و تخصیص ارز است. وی تصریح کرد: در سفر و بازدید رئیس جمهور محترم از گمرک هرمزگان مسائل و راهکارها شناسایی شد و به رئیس محترم جمهور ارائه شد تا مشکلات بویژه در بحث تامین و تخصیص ارز در اولین فرصت و باتوجه به درنظر گرفتن شرایط ارزی کشور تسهیل شود. مقدسی افزود: فعال اقتصادی یا هر نهادی 3 ماه فرصت دارد که کالای خود را ترخیص کند و اگر مهلت بگذرد با ارائه دلیل و سند میتوانند 2 ماه دیگر مهلت بگیرند و بعد از آن کالاها متروکه محسوب شده و به سازمان اموال تملیکی داده میشود.
رئیس کل گمرک با ابراز امیدواری نسبت به تسهیل رویه واردات در تصمیمات جدید گفت: در دفتر مقررات زدایی وزارت اقتصاد مصوب شد تا دستگاههای مختلف تنها در 7 روز مجوزهای مربوطه را برای ترخیص کالاها صادر کنند که میتواند نتایج بسیار خوبی را داشته باشد. وی اضافه کرد: برخی کالاها نیاز به آزمایش یا نمونه گیری دارند که در گذشته هر دستگاهی مجزا نمونهگیری میکرد و زمانبر بود، اما اکنون مقرر شده در مواردی که امکان دارد نمونهگیری به صورت مشترک در دستگاهها انجام شود.