اجرای نمایش «روز قشنگ سارا» با هنرمندی کودکان اُتیسم در قم
قم ایرنا نمایش «روز قشنگ سارا» با هنرمندی کودکان اُتیسم و کمتوان ذهنی در سالن شماره 2 «تالار فرهنگ و هنر شهر» در قم اجرا میشود.
به گزارش ایرنا، این نمایش به مدت سه شب به نویسندگی عباس دوستقرین و کارگردانی اعظم دلداده و با هنرمندی کودکان اُتیسم و کمتوان ذهنی و با همراهی و بازی مادران آنها تا روز 24 دیماه جاری ساعت 17:30 به روی صحنه میرود.
حسن حسنی تهیهکننده، یوسف یزدانی دستیار کارگردان، امید ایزدی ساخت تیزر، محسن سروش مدیر صحنه، هادی مهدیزاده موسیقی، مرتضی فرحناک طراح پوستر و بروشور، هانی احمدزاده مدیر رسانهای و سعید کشاورز مجری برنامه این نمایش هستند.
مائده یوسفی، میلاد معارفوند، امیرحسین مهدیزاده، کیانا سادات حسینی، رضا باقری، هادی مهدیزاده، یوسف یزدانی، ناهید ملکی، زهرا معارفوند، منصوره اصفهانی، آزاده سادات سلیمانی پناه و مریم طیبی نیز بازیگران این نمایش هستند.
علاقهمندان میتوانند برای دیدن نمایش «روز قشنگ سارا» و خرید بلیت به صورت حضوری، پیش از اجرای نمایش به «تالار فرهنگ و هنر شهر» واقع در بلوار امام موسی صدر (خاکفرج)، جنب میدان شهید نواب صفوی مراجعه کنند.
نمایش «روز قشنگ سارا» کاری از گروه تئاتر اوج است که با همکاری انجمن هنرهای نمایشی و ادارات کل «فرهنگ و ارشاد اسلامی» و «بهزیستی» استان قم به روی صحنه رفته است.
لازم است درک درستی از کودکان اُتیسم داشته باشیم
کارگردان نمایش «روز قشنگ سارا» در حاشیه اجرای این نمایش به خبرنگار ایرنا گفت: حدود 17 سال است که در زمینه تئاتر با معلولان فعالیت دارم و نخستین گروه تئاتر معلولان را در استان قم تشکیل دادم و با کودکان جسمی حرکتی کار میکردم.
اعظم دلداده ادامه داد: در این مدت نیز در جشنوارههای گوناگون ملی و بینالمللی در این زمینه شرکت داشتهایم و در بخشهای مختلف مقام به دست آوردهایم.
وی با بیان اینکه چند سالی است که با کودکان اُتیسم کار میکنم، افزود: عشق به این کار باعث ماندگاری در این زمینه میشود و اولین کار با کودکان اتیسم، نمایشی با نام «رنگ رنگ نقاشی» بود که حدود سه سال پیش با این عزیزان انجام دادیم.
وی با بیان اینکه در نمایش «روز قشنگ سارا»، مادران این کودکان بازیگر را نیز وارد کار کردیم، گفت: استقبال والدین در این زمینه خوب بود، چرا که باعث درک بهتر مطالب توسط این کودکان شده و در زندگیشان پس از حضور در این تئاتر، اتفاقهای شیرینی روی داده است.
وی با تاکید بر اینکه کار با این کودکان لذتبخش است، اظهار داشت: هر زمانی که این عزیزان مقداری رشد میکنند و حال خوش خانواده آنان را مشاهده میکنم، حال خوش آنها نیز به من منتقل میشود؛ از اینرو دوست دارم، همیشه با آنها کار کنم.
دلداده در بخش دیگر سخنان خود، با تاکید بر مساله «آموزش» این کودکان گفت: همچنین لازم است که جامعه و مردم آگاهی و درک بیشتری از این کودکان داشته باشند و از این کودکان و خانواده آنها حمایت کنند.
«اُتیسم» یعنی در خودماندگی؛ فرد دارای اتیسم در روابط اجتماعی دچار مشکل است و نمیتواند ارتباط برقرار کند؛ فرد اتیسمی تنهایی خود را ترجیح میدهد و بیشتر دوست دارد رفتارهای تکراری، مثل بالا و پایین پریدن، چرخیدن، ایجاد صداهای تکراری انجام دهد؛ در بازیهای گروهی شرکت نمیکند و درکی پایین از رخدادهای پیرامونش دارد.
فرد دارای اتیسم در مهارتهای شناختی معمولی دچار مشکل است و «توجه و تمرکز» پایینی دارد و توان برقراری تماس چشمی، ارتباط کلامی و رفتارهای اجتماعی ندارد؛ علت اتیسم هنوز مشخص نیست و راه درمان خاصی هم ندارد.