اجلاس آبوهوایی گلاسکو؛ تعهد بیش از 100 کشور برای کنترل جنگلزدایی تا 2030
اجلاس اقلیمی سازمان ملل در شهر گلاسکو از روز دوشنبه در جریان است. در نخستین روز این اجلاس بیش از 100 کشور جهان متعهد شدند تا سال 2030 به جنگلزدایی پایان دهند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی تسنیم, کنفرانس اقلیمی گلاسگو کار رسمی خود را از روز دوشنبه اول نوامبر آغاز کرد. موضوع اصلی اجلاس cop26، اجرای توافقنامه اقلیمی پاریس در سال 2015 است. در این توافقنامه، کشورها توافق کردند که گرمایش زمین را در مقایسه با دوران پیشاصنعتی به کمتر از دو درجه کاهش دهند و در حالت ایدهآل آن را به 1.5 درجه برسانند.
با این حال و بر اساس اطلاعات سازمان ملل، زمین در حال حاضر در مسیر گرمایشی 2.7 درجهای است که بسیار خطرناک است. در راستای تحقق این هدف در روز اول این اجلاس, 90 کشور جهان به پیمان کاهش انتشار گاز متان که باعث گرم شدن کره زمین می شود پیوستند.
به نقل از رویترز نزدیک به 90 کشور به طرح کاهش 30 درصدی انتشار گاز متان تا سال 2030 نسبت به سال 2020 ملحق شده اند، توافقی که هدف آن مقابله با یکی از دلایل اصلی تغییرات اقلیمی است. متان پس از دی اکسید کربن دومین گاز گلخانهای اصلی است. این گاز نسبت به دی اکسید کربن از قابلیت جذب میزان بالاتری از گرما برخوردار است اما سریعتر در اتمسفر تجزیه میشود.
برزیل از جمله کشورهای جدیدی است که به این پیمان خواهد پیوست و یکی از پنج تولیدکننده بزرگ گاز متان در جهان به حساب میآید. با این حال چین، روسیه و هند که از تولیدکنندگان اصلی متان هستند، این تعهد را امضا نکردهاند. آمریکا, آلمان کانادا فرانسه از قبل عضو بودند.
همچنین در توافقنامهای دیگر بیش از 100 کشور جهان متعهد شدند تا سال 2030 به جنگلزدایی پایان دهند و در راستای احیای جنگلها اقدام کنند.
رهبران بیش از 100 کشور که دربرگیرنده 85 درصد از جنگلهای جهان هستند تعهد خواهند داد که روند جنگلزدایی را تا سال 2030 متوقف کنند که این اقدام میتواند نقطه عطفی در مسیر مقابله با بحران اقلیمی باشد.
کشورهایی همچون برزیل، روسیه، کانادا، کلمبیا، اندونزی و جمهوری کنگو امروز (سه شنبه) این تعهد را امضا خواهند کرد. این طرح با حمایت مالی 19.2 میلیارد دلاری بخش دولتی و خصوصی همراه است.
در ادامه این نشست نارندرا مودی، نخست وزیر هند نیز وعده داد تا سال 2070 انتشار آلایندههای کربنی را در این کشور به صفر میرساند.
همچنین این کشور متعهد شده است تا سال 2030 نیمی از انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند و تا همین زمان میزان تولید آلایندههای کربنی خود را یک میلیارد تن کاهش دهند.
هند پس از چین، ایالات متحده و اتحادیه اروپا بیشترین میزان دیاکسید کربن را در جهان تولید میکند اما با جمعیت انبوهی که دارد، میزان تولید سرانه کربن آن نسبت به دیگر اقتصادهای بزرگ جهان بسیار پایینتر است.
دبیرکل سازمان ملل در اجلاس آبوهوایی گلاسکو: در حال حفر قبر خودمان هستیم! چرا بن سلمان در اجلاس بین المللی آب و هوا مشارکت نکرد؟