احتمالی که بلینکن بهتازگی در کییف مطرح کرد / نگرانی مقامات آمریکا درباره جنگ اوکراین
اقتصادنیوز: مقامات ایالات متحده نگرانند که کاهش محدودیتها در مورد تسلیحات صرفا یک تسکیندهنده کوتاهمدت برای چالشهای عمیقتر اوکراین در میدان جنگ باشد و در جلب حمایت برای آنچه که به یک جنگ فرسایشی پرهزینه تبدیل شده است، کارایی نداشته باشد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، با نزدیک شدن به زمان انتخابات آمریکا در نوامبر که تنها 53 روز به آن باقی مانده است، دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در نظر دارد محدودیتها را برای حملات کییف علیه روسیه کاهش دهد.
در حالی که چهار ماه از دولت بایدن باقی مانده است و امید چندانی به تصویب بودجه اضافی برای اوکراین در کنگره نیست - بدون توجه به اینکه چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود - کاخ سفید در حال بحث در مورد بهترین راه برای کمک به کییف با توجه به ابزارهای محدود خود است.
خبر مرتبط اعتبارنامه 6 دیپلمات انگلیسی در روسیه لغو شدسرویس امنیت فدرال فدراسیون روسیه (FSB) روز جمعه اعلام کرد که اعتبارنامه شش دیپلمات انگلیسی در مسکو را لغو کرده است.
رسانه آمریکایی «والاستریتژورنال» با اشاره به این نکته مینویسد: «این شامل برداشتن بالقوه برخی محدودیتهای جغرافیایی در استفاده اوکراین از برخی تسلیحات غربی برای حملات فرا مرزی علیه روسیه میشود؛ احتمالی که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا بهتازگی در کییف مطرح کرد.»
دستیاران ارشد بایدن توهم این را ندارند که اوکراین میتواند تا 20 ژانویه، زمانی که رئیسجمهور جدید کاخ سفید را اشغال میکند، پیروز شود و انتظارات را نسبت به آنچه که فکر میکنند کییف میتواند در چهار ماه آینده به دست آورد، کاهش دادهاند. مقامات آمریکایی گفتند که آنها اوکراین را برای انجام مذاکرات صلح تحت فشار قرار نمیدهند یا سعی در دیکته کردن طرحهای میدان جنگ ندارند.
به گفته یکی از مقامات ارشد دولت بایدن، هدف این است که «وضعیت استراتژیک اوکراین را به بیشترین میزان ممکن، از هماکنون تا پایان دوره ریاست بایدن، بهبود بخشد.»
نشست زلنسکی با وزرای خارجه آمریکا و انگلیس در کییفاین موضوع در روز پنجشنبه، زمانی که روسیه اعلام کرد یک ضد حمله گسترده را در منطقه «کورسک»، بیش از یک ماه پس از تهاجم غافلگیرانه اوکراین، آغاز کرده است، چالشبرانگیزتر شد. از زمانی که روسیه در فوریه 2022 حمله خود را آغاز کرد، جنگ در اوکراین دستورکار سیاست خارجی دولت بایدن را مشخص کرد. بایدن رهبری خود را در تقویت اتحاد ناتو و گرد هم آوردن کشورهای غربی برای حمایت از کییف به کار میگیرد. اما او همچنین با این انتقاد مواجه است که حمایت غرب همواره «بسیار کم و دیرهنگام» بوده است.
زمانی که بایدن چهار سال پیش ریاست جمهوری خود را آغاز کرد، قول داد به جنگهای به اصطلاح همیشگی آمریکا که زندگی و منابع این کشور را تلف میکند، پایان دهد. اکنون زمان ریاست جمهوری او در حال سپری شدن است و جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد و پیشروی روسیه به یک مرکز لجستیکی کلیدی برای نیروهای کییف در دسترس است. اگر «کامالا هریس» معاون بایدن و نامزد دموکراتها در انتخابات نوامبر، ریاست کاخ سفید را به دست بگیرد، در تلاش برای حفظ حمایت از اوکراین با محدودیتهایی مانند بایدن مواجه خواهد شد.
زلنسکی، بایدناگر دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا و نامزد جمهوریخواهان پیروز انتخابت شود، اوکراین با یک پویایی جدید و بالقوه ناشناخته در واشنگتن مواجه خواهد شد. ترامپ در جریان مناظره ریاست جمهوری این هفته از بیان این که آیا پیروزی اوکراین به نفع ایالات متحده است یا خیر، خودداری کرد، اما قول داد در صورت انتخاب شدن، با گفتوگو با رهبران روسیه و اوکراین، به جنگ 2 و نیم ساله پایان دهد. او هیچ جزئیاتی در مورد چگونگی متقاعد کردن 2 طرف برای مذاکره ارائه نکرد.
به گزارش والاستریتژورنال، در حال حاضر، به نظر میرسد درگیری پایانناپذیر است و خطر تشدید وضعیت، با روسیه مجهز به سلاح هستهای را در پی دارد. مسکو در زمان ریاست بایدن تمایل چندانی به حل و فصل مناقشه نشان نداده و منتظر دیدن نتیجه انتخابات ایالات متحده است.
«راشل ریزو» از اعضای ارشد شورای آتلانتیک، یک اندیشکده مستقر در واشنگتن، گفت استراتژی دولت بایدن «عمیقا شبیه به دستورالعملی برای جنگ بیپایان دیگری است»، زیرا «نمیتواند سلاحهای کافی برای ایجاد تفاوت قاطع در میدان جنگ بفرستد و آنها درک روشنی از اینکه پایان بازی چگونه باید باشد، ندارند.»
جنگ اوکرایناین در حالیست که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه بارها علاقه خود را به مذاکرات نشان داده و از کییف خواسته است تحولات میدانی جدید را به رسمیت بشناسد.
این مقام ارشد دولت بایدن مدعی شد: «من شخصا هیچ نشانهای ندیدهام که نشان دهد روسیه در حال حاضر مایل به شرکت در مذاکرات معنادار است که به نتیجهای قابل قبول برای اوکراین منجر شود.»
با اصرار مقامات اوکراینی و متحدان ناتو، دولت بایدن در ماه مه محدودیتهای خود را بر روی برخی از تسلیحات دوربرد ارائه شده توسط ایالات متحده کاهش داد و به اوکراین اجازه داد در پاسخ به حملات فرا مرزی، به اهدافی در داخل روسیه حمله کند. اکنون مقامات ایالات متحده میگویند که در حال بررسی کاهش بیشتر این محدودیتها هستند؛ این بار برای گسترش منطقه جغرافیایی که اوکراین میتواند از آنجا برخی مهمات را به خاک روسیه، فراتر از مناطق خارکیف و سومی، پرتاب کند.
به نوشته این رسانه آمریکایی، بعید به نظر میرسد که این امر کییف را راضی کند، زیرا ماههاست که از دولت بایدن خواسته است تا به نیروهایش اجازه دهد از یک سلاح دوربرد خاص - سیستم موشکی تاکتیکی ارتش ساخت آمریکا که میتواند 190 مایل را طی کند (اتکمز)- برای حمله به اهدافی در عمق روسیه استفاده کند.
جنگ اوکراینبه گفته مقامات، پنتاگون از تسلیم شدن در این زمینه خودداری کرده است، هم به این دلیل که معتقد است تاثیر آن محدود خواهد بود و هم به دلیل نگرانی در مورد میزان ذخایر خود.
مقامات ایالات متحده نگرانند که کاهش محدودیتها در مورد تسلیحات صرفا یک تسکیندهنده کوتاهمدت برای چالشهای عمیقتر اوکراین در میدان جنگ باشد و در جلب حمایت برای آنچه که به یک جنگ فرسایشی پرهزینه تبدیل شده است، کارایی نداشته باشد.
حمله اوکراین به منطقه کورسک روسیه در ماه گذشته باعث تنش با واشنگتن شد. مقامات آمریکایی میگویند که نیروهای کییف موفق شدند حدود 500 مایل مربع از خاک روسیه را به تصرف خود درآورند. این اولین باری است که پس از جنگ جهانی دوم روسیه مورد تهاجم قرار گرفته است، اما این منطقه چندان استراتژیک نیست. علنا، ایالات متحده در مورد این عملیات اوکراین اظهار نظری نکرده است.
جنگ اوکرایناین مقام ارشد دولت بایدن گفت: «آنها (اوکراینیها) این را بخشی از استراتژی خود برای دفاع از خود و توسعه اهرم فشار میدانند. و البته ما مانعی در این راه نمیشویم. اما در پشت صحنه، مقامات ایالات متحده نگران هستند که اوکراین با اعزام این همه نیرو به کورسک، نیروهای خود را بسیار ضعیف کرده و خود را در شرق آسیبپذیر کرده باشد.»
مقامات آمریکایی میگویند که دولت بایدن از کییف میخواهد که بر توقف پیشروی روسیه در شرق در راستای خطوط نبرد کنونی تمرکز کند.
دولت واشنگتن اوایل سال جاری موفق شد بسته کمکی 60 میلیارد دلاری را به اوکراین ارائه کند که برای حفظ نیروهای کییف برای ماههای آینده کافی است، اما بعید است که چنین سطوحی از بودجه در آینده ادامه پیدا کند، صرفنظر از اینکه چه کسی کاخ سفید را اشغال میکند.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید