سه‌شنبه 6 آذر 1403

ادامه روند گرمایش زمین می‌تواند خاورمیانه را غیرقابل سکونت کند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ادامه روند گرمایش زمین می‌تواند خاورمیانه را غیرقابل سکونت کند

کارشناسان معتقدند که بحران آب و هوایی تهدیدی مضاعف برای کشورهای خاورمیانه محسوب می‌شود و با تشدید افزایش دمای هوا این منطقه غیرقابل سکونت خواهد شد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم, بر اساس گزارشات کارشناسان حوزه محیط زیست سازمان ملل پدیده گرمایش زمین و افزایش دما در تمام جهان تبعاتی را در پی داشته و بحران‌های زیستی زیادی را ایجاد کرده است.

در این میان منطقه خاورمیانه به دلیل مرکزیت تولید انرژی‌های فسیلی و دارا بودن اقلیم خشک‌, آسیپ‌پذیری بیشتری نسبت به سایر جهان در برابر گرمایش زمین دارد.

هم‌چنین وقوع آتش‌سوزی‌های متعدد در قبرس، عراق، ترکیه، ایران و لبنان نیز از دیگر مواردی هستند که این منطقه را نسبت به افزایش دما آسیب‌پذیرتر می‌کنند چرا که در صورت ادامه این تغییرات اقلیمی و افزایش دما تعداد و شدت این آتش‌سوزی‌ها بیشتر خواهد شد.

جفری ساکس، رئیس شبکه راهکارهای توسعه پایدار سازمان ملل، در رابطه با این موضوع گفت: مشکلات زیادی در این منطقه وجود دارد چون از یک سو خاورمیانه مرکز تولید انرژی‌های فسیلی است که باید تولید این حجم از سوخت کاهش پیدا کند و از سوی دیگر این منطقه روزبه‌روز خشک‌تر می‌شود و پس از تجربه سال‌ها جنگ نظامی و تنش سیاسی بر سر منابع نفتی، اکنون سراسر آن درگیر تنش‌های آبی و جابجایی اجباری جمعیت است.

این استاد دانشگاه کلمبیا تاکید کرد: باید یک تحول عظیم در منطقه ایجاد شود تا این منطقه پرآفتاب به مرکز تولید انرژی خورشیدی و اقتصاد سبز جهان تبدیل بشود.

"یوس للیولد"، متخصص هلندی نیز هشدار داد که مطابق برآوردهای انجام شده، با ادامه روند موجود انتشار گازهای گلخانه‌ای، احتمال افزایش 6 درجه سانتیگرادی دمای هوای کره زمین وجود دارد که این افزایش دما در منطقه خاورمیانه بیشتر خواهد بود، به طوری که دمای این منطقه به حدود 60 درجه سانتیگراد در تابستان خواهد رسید و عملا امکان زندگی در این منطقه را از بین خواهد رفت.

به منظور حل این بحران کشور های خاورمیانه به همراه سازمان ملل در تلاش هستند که با مشارکت 240 دانشمند, یک برنامه اقدامی 10 ساله برای مقابله با تغییرات اقلیمی در منطقه خاورمیانه ایجاد کنند؛ برنامه‌ای که قرار است در کنفرانس سال آینده تغییرات آب و هوایی در شرق مدیترانه و خاورمیانه ارائه شود.

حجم آب‌های زیرزمینی مصرف شده در 23 سال معادل 5 دریاچه ارومیه