دوشنبه 5 آذر 1403

اذعان شبکه « سی ان ان» به خیانت امارات به فلسطین و اعراب

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اذعان شبکه « سی ان ان» به خیانت امارات به فلسطین و اعراب

تهران - ایرنا - تارنمای شبکه «سی ان ان» آمریکا در گزارشی به قلم «بن ویدمن» یکی از برجسته‌ترین گزارشگران بین‌المللی خود اذعان کرد که برخلاف ادعای مسئولان امارات، ابوظبی با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی از هرگونه اعتراض به اشغالگری سرزمین های عربی توسط این رژیم صرف نظر کرده است.

به گزارش ایرنا، «بن ویدمن» در این گزارش به نقل از یک مسئول ارشد که ماه گذشته «مایک پمپئو» را در سفر به امارات و سرزمین‌های اشغالی همراهی کرده است، عادی‌سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی را در مقایسه با توافق کمپ دیوید در سال 1978 و برقراری روابط این رژیم با مصر و اردن در سال 1994 و موریتانی در سال 1999 بسیار تعجب برانگیز دانست.

وی با اشاره به اینکه روند عادی‌سازی امارات و رژیم صهیونیستی بسیار سریع و در عین حال توافقات زیادی را برای طرفین داشته است، افزود: با اینحال، روند عادی‌سازی به رغم اشتیاق طرفین چندان هم سریع انجام نشده و فراتر از آن بوده است و از مدت‌ها قبل امارات و رژیم صهیونیستی بصورت پنهانی با یکدیگر در ارتباط بوده‌اند.

دیومن با بیان اینکه در عمل، به نظر می‌رسد که امارات از هرگونه اعتراض به اشغال سرزمین‌های عربی توسط اسرائیل صرف نظر کرده است، اضافه کرد: ماه گذشته، امارات میزبان گروهی از رهبران شهرک‌های صهیونیست نشین از کرانه باختری بود که [رژیم] اسرائیل پس از جنگ با اردن، سوریه و مصر آن‌ها را در سال 1967 به اشغال خود درآورد.

وی ادامه داد: امارات همچنین در ماه اکتبر اجازه واردات مشروبات الکلی تولید شده توسط شرکت‌های اسرائیلی مستقر در بلندی‌های جولان که از سال 1967 به اشغال این رژیم درآمده را مجاز دانست.

این گزارشگر شبکه سی ان ان با اشاره به اینکه امارات همراه با آمریکا و رژیم اسرائیل همچنین پروژه مدرن سازی ایست‌های بازرسی تحت کنترل رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را که برای کنترل و نظارت حرکت فلسطینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد را تامین مالی خواهد کرد، افزود: در این ماه، شرکت‌های هواپیمایی اسرائیلی «ال آل» و «الاتحاد» امارات تفاهم نامه‌ای را امضا کردند که بر اساس آن پروازهای مستقیم بین «تل آویو» و ابوظبی از اوایل سال آینده میلادی آغاز خواهد شد.

وی افزود: این در حالی است که شرکت هواپیمایی فلای دبی پروازهای تجاری خود به فرودگاه « بن گوریون» اسرائیل را آغاز کرده است.

در 22 نوامبر نیز کابینه رژیم اسرائیل در اقدامی متقابل با امارات لغو روادید را تصویب کرد که این اولین برای است که رژیم صهیونیستی این اقدام را با هر یک از کشورهای عربی که با آن‌ها ارتباط دارد، انجام می‌دهد.

ویدمن با مقایسه عادی‌سازی روابط اسرائیل با مصر و اردن و امارات افزود: مصری‌ها و اردنی‌ها به رغم برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی هنوز خاطرات جنگ‌های متعدد با اسرائیل را فراموش نکرده‌اند و با احتیاط به حالت عادی‌سازی روابط برخورد می‌کنند و یا آن را کاملا رد می‌کنند. به عنوان نمونه در این هفته، سندیکای بازیگران و خوانندگان حرفه‌ای مصر، «محمد رمضان» خواننده و بازیگر را پس از آنکه در رسانه‌های اجتماعی پخش شد که او در یک گردهمایی در امارات شرکت کرده و ورزشکاران و هنرمندان اسرائیلی با او عکس گرفتند را دستگیر کرد اما رمضان به صراحت گفت که ملیت هر هواداری را دوست ندارد. (وقتی با او عکس میگیرد).

وی افزود: این درحالی است که مصر و اسرائیل 42 سال پیش توافقنامه صلح کمپ دیوید را امضا کردند.

گزارشگر سی ان ان ادامه داد: اردنی‌ها [که با رژیم صهیونیستی توافق صلح امضا کرده‌اند] و ریشه بیشتر آن‌ها به فلسطین باز می‌گردد نیز تمایلی به اسرائیل ندارند.

«صلاح عبدالشفیع» سفیر فلسطین در اتریش، سرعت عادی‌سازی روابط بین امارات و رژیم اسرائیل را تکان دهنده توصیف کرد و افزود: اگر سطح عادی‌سازی روابط مصر و اردن با رژیم صهیونیستی و امارات با این رژیم را در مدت زمان [توافق انجام شده] مقایسه کنید، متوجه می‌شوید که بازدیدهای متقابل و توافق نامه‌های تجاری انجام شده در توافق اخیر از هر طرف تکان دهنده است.

گزارشگر «سی ان ان» با بیان اینکه ماه عسل اسرائیل و امارات بسیار سریع انجام شد تصریح کرد: اما بر اساس گزارش‌های متعدد رسانه‌ها، موضوع در ابتدا مخفیانه و به اواسط دهه 1990 بر می‌گردد.

وی افزود: به این ترتیب، برگ اتحاد و همبستگی اعراب از سال‌ها پیش پژمرده شد و مساله فلسطین، مورد بی‌توجهی اعراب به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس قرار گرفت.

در همین حال، «مصطفی البرغوثی» فعال و قانونگذار کهنه کار فلسطینی با اشاره به تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای ایجاد ایران هراسی در منطقه افزود: آمریکا و اسرائیل می‌خواهند به کشورهای عربی تحمیل کنند که دشمن آن‌ها ایران است.

این درحالی است که اماراتی ها مدعی هستند که توافق عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل به نفع فلسطینیان خواهد بود.

در همین ارتباط «عبدالله بن زاید»، وزیر امور خارجه امارات متحده عربی گفت که این توافق ما را قادر می‌کند تا در کنار مردم فلسطین قرار گیریم و امیدهای آن‌ها را برای یک کشور مستقل در یک منطقه با ثبات و توسعه یافته برآورده کنیم.

این شبکه با اشاره به اینکه ابتکار صلح عربی مرده است، افزود: چندی پیش به رغم اینکه اتحادیه عرب ابتکار عمل صلح عربی که در سال 2002 توسط ملک عبدالله پادشاه فقید عربستان به تصویب رسید و بر اساس آن عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی به خروج اسرائیل از سرزمین‌های اشغالی در جنگ 1967 منوط شد را تایید کرد اما در جهان عرب درباره اولویت مساله فلسطین اتفاق نظر چندانی وجود ندارد.

با اینحال ایران به امارات برای دنبال کردن نقشه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هشدار داده بود.

قرارداد سازش میان امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی شامگاه سه شنبه (25 شهریور 1399) به صورت رسمی در حضور دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا امضا شد و این دو کشور کوچک عرب حاشیه خلیج فارس رابطه چندین ساله غیرعلنی خود را با صهیونیست ها آشکار و رسمی کردند.

این اقدام موجی از خشم را در میان کشورهای اسلامی به ویژه گروه‌های فلسطینی به دنبال داشت. گروه های مقاومت این اقدامات را خنجری بر پشت آرمان های آزادی خواهانه ملت فلسطین توصیف کرده بودند.

چندی پیش «یوسی کوهن» رییس دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی گفته بود که امارات متحده عربی و بحرین به شیوه ای غیرعادی با اسرائیل سازش کردند.

*س_برچسب‌ها_س*