اربعین و توسعه همه جانبه ایران اسلامی؛ از برنامه ریزی دشمنان تا استفاده از ظرفیت های اربعین
اربعین یک همایش بزرگ از قدرت و وحدت میان مسلمانان است که توسعه همه جانبه ایران اسلامی و کشورهای منطقه را به دنبال دارد و یک الگو برای ملت های آزاده در سطح دنیا برای رهایی از چنگال مستکبران است که باید ابعاد آن برای عموم مردم در سطح دنیا تبیین و به عنوان الگو معرفی شود
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایلام بیدار، اربعین یک کنگره بزرگ و نمایش اتحاد مسلمانان و شیعیان است که باعث می شود تا همه در کنار هم برای هدفی مشترک تلاش کنند و از سوی دیگر عشق و ارادت به خاندان اهل بیت عصمت و طهارت را نشان می دهد، سرمایه گذاری برای اربعین یعنی سرمایه گذاری برای خدمت گذاری به خاندان عصمت و طهارت و امامان معصوم که امسال هم شاهد حضور میلیونی عاشقان اباعبدالله و شکوه وحدت مسلمانان خواهیم بود.
اربعین مغناطیس جذب عاشقان اهل بیت عصمت وطهارت به یک نقطه مشترک و ایجاد وحدت همگانی برای رسیدن به اهداف مقدس است که زمینه ساز ظهور حضرت ولی عضر (عج) است که مسلمانان در کنار هم برای دستیبای به صلح جهانی و رهایی از استکبار تلاش می کنند.
امروز از اربعین به عنوان یک کنگره بزرگ در سطح بین الملل یاد می شود که می تواند مسیر توسعه کشورهای منطقه وایران اسلامی را هموار ساخته و می تواند ریل های توسعه را هموار سازد، همچنین به عنوان یک الگو برای سایر کشور ها مطرح شود.
باید از زوایای گوناگون اربعین مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان از ظرفیت های آن به درستی استفاده کرد و با تبیین ابعاد در سطح جامعه می توان از آن به درستی استفاده کرد.
باید این نکته را مد نظر داشت که دشمن هر لحظه منتظر است تا از شکوه اربعین بکاهد و در حال برنامه ریزی است تا بتواند اهداف مورد نظر خودرا پیاده سازی کرده و و عظمت اربعین را به حاشیه ببرد و ازاین طریق چهره ای بد از مسلمانان در دنیا نشان دهد.
کارشناسان معتقد هستند که باید زوایای همایش بزرگ اربعین مورد بررسی و تبیین برای عموم مردم قرار گیرد تا بتوان از این فرصت به صورت کامل بهره برداری و همچنین استعدادهای مختلف را شکوفا کرد.
ضرورت بهره گیری از فرصت های فرهنگی اربعین
حجت الاسلام "عمران احمدی"، کارشناس مسائل مذهبی و مدرس حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: اربعین می تواند به عنوان نقطه عطفی باشد برای توسعه فرهنگ در سطح جامعه و یک ارتقا فرهنگی در سطح کشور راه اندازی کند.
وی افزود: البته این عظمت اهل بیت عصمت وطهارت که مغناطیس جذب مسلمانان سراسر دنیا است که باعث می شود از همه نقاط در سراسر دنیا در عتبات عالیات جمع شوند و برای هدفی مشترک به زیارت اباعبدالله الحسین (ع) بروند.
احمدی در ادامه گفت: این فرهنگ اسلامی است که با فرهنگ غربی مبارزه می کند و ضروری است فرهنگ اسلامی در سطح کشور های منطقه توسعه یافته تا شاهد این موضوع باشیم که فرهنگ اسلامی در همه ابعاد جایگزین فرهنگ غربی شود.
مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: روحیه وحدت و همدلی باعث می شود تا فرهنگ های غلط و برنامه ریزی های دشمنان در حوزه فرهنگی جای خود را به فرهنگ اسلامی بدهد بنابراین ضروری است تا در ایام اربعین نمادهای اسلامی توسعه یابد در مکان های مختلف استفاده شود.
اربعین راه توسعه اقتصادی کشور
"علی فریادی"، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: همایش بزرگ اربعین می تواند توسعه دهنده وضعیت اقتصادی باشد و اقتصاد و حتی معیشت مردم را ساماندهی کند.
وی افزود: علاوه فرصت های معنوی عبور بالای شش میلیون زائر به کربلا می تواند فرصت های اقتصادی مختلفی در سطح کشور ایجاد کند که در عین حال باعث راحتی و آسایش زائران عتبات عالیات شود.
فریادی در ادامه گفت: توسعه اقتصادی به معنای گران کردن خدمات نیست بلکه به معنای کیفیت بخشیدن به خدمات ودرنتیجه ایجاد راحتی و آسایش است که می تواند باعث شود تا ظرفیت های اقتصادی ایجاد شود.
مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: مولفه های مختلفی را در سطح کشور برای کنگره اربعین می توان دید که توسعه زیرساخت ها، ایجاد مراکز اقامتی، بنگاه کوچک زودبازده، معرفی صنایع دستی، ایجاد مرکز صنعتی و خدماتی از جمله ظرفیت های اقتصادی است که می تواند هم اشتغال ایجاد کرده و هم توسعه اقتصادی به دنبال داشته باشد و هم تولیدات در سطح کشور و حتی کشور عراق رد وبدل شود.
وی تصریح کرد: اربعین می تواند باعث ایجاد یک همکاری بین المللی بین کشورهای منطقه باشد تا مناسبت های اقتصادی، فرهنگی و... را توسعه داده و ظرفیت های جدید اقتصادی در داخل ایران ایجاد کند واز این طریق برای کشور توسعه و ارز آوری به دنبال داشته باشد.
برنامه ریزی دشمن برای کم رنگ نشان دادن اربعین است
حجت الاسلام "الله نور کریمی تبار"، نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه ایلام در گفتکو با خبرنگار ایلام بیدارگفت: اربعین یک همایش بزرگ برای نشان دادن وحدت و همدلی مسلمانان است که قطعا مورد خشم دشمنان قرار گرفته است.
وی افزود: دشمن همواره سعی دارد چهره ای خشن و به دور هیچ گونه اخلاقیات انسانی به نمایش بگذارد و لی اربعین به دنیا نشان داد که واقعیت مسلمانان خلاف گفته های تبلیغاتی است.
کریمی تبار در ادامه گفت: برنامه ریزی دشمن به حاشیه راندن اربعین با نشان دادن تصاویر و فیلم های نامناسب از پیاده روی اربعین توسط بنگاههای رسانه ای است که باید مراقب باشیم تا فریب دشمن را نخوریم.
امام جمعه ایلام بیان داشت: آن ها از اربعین نمایش قدرت مسلمانان خشمگین هستند و به همین دلیل فریب خوردگان داخلی و عوامل خارجی خود را به کار گرفته اند تا بتوانند به اهداف شوم خود برسند.
وی با بیان اینکه مسئولان باید مراقب تحرکات دشمن باشند گفت: هم مردم و هم مسئولان باید مراقب تحرکات دشمن به خصوص در حوزه رسانه باشند تا از آسیب ها دراین حوزه در امان باشیم.
مسیر توسعه ایلام از راه اربعین میگذرد
"احمد محمدی"، مدرس دانشگاه و پژوهشگرحوزه اقتصادی و اجتماعی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: ایلام، استانی که در دوران حکومت پهلوی بی نام و نشان بود، در دوران دفاع مقدس، با خاک و خون آمیخته شد و سپس دوران سخت بازسازی را از سر گذراند و مدتی هم در انزوا ماند، اکنون چند سالیست که به درجهی رفیع خادمی زوار آقا اباعبدالله الحسین (ع) نائل آمده و در عین مظلومیت و محرومیت، به یک قطب مهم دینی برای برگزاری بزرگترین همایش شیعیان که همان اجتماع بزرگ اربعین است تبدیل شده است.
وی افزود: همراه شدن نام ایلام و به طور ویژه مرز مهران در کنار واژهی اربعین، رفته رفته ایلام را به سمت جهانی شده برده و به نظر میرسد که دوران بن بست جغرافیایی - اقتصادی که سالها مشکل لاینحل استان ایلام بود، به پایان رسیده و باید منتظر بود تا این استان شایسته اما مهجور، آرام آرام در مسیر شکوفایی و بینالمللی شدن قرار بگیرد و این مهم با عنایت به اینکه مرز بین المللی مهران کوتاهترین و راحتترین مسیر به عتبات عالیات در کشور عراق است، قطعا در آیندهی نزدیک به وقوع خواهد پیوست.
محمدی در ادامه گفت: استان ایلام از این پس به عنوان سفیر اربعین رسالت خطیری بر عهده دارد. رسالتی که دوران هشت سال دفاع مقدس با سینه سپر کردن مردمانش اجرا شد، اکنون و به عنوان شاهراه رسیدن به کربلای مُعلی، باید به نماد معرفی دین و آیینهای حسینی به دنیا تبدیل شود. همایش بزرگ و بینظیر اربعین، در این ایام در تیررس نگاه تیزبین رسانهها قرار میگیرد و بدیهیست که هر گونه اهمال و قصور چه از سوی مردم و چه از سوی مسئولین میتواند به مثابهی تیری معکوس عمل کند و عواقبش لطمات ناخوشایندی بر پیکر دین و فرهنگ دینی وارد نماید. لذا با توجه به این نگاه، لازم است تا خود مردم شخصاً ناظر بر امور باشند و از تواناییهای مسئولین و امکانات موجود بهره بگیرند تا این جریان معنوی به بهترین شکل و آنگونه که در خور نام آقا اباعبداللهالحسین علیهالسلام و مکتب عاشوراییش است، انجام پذیرد و به عنوان سمبل دین به دنیا عرضه گردد.
مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: در کنار تبلیغات و جلوههای دینی راهپیمایی اربعین و آثار مطلوب دینی، سیاسی و فرهنگی آن، میتوان به پردازش سیمای کنونی استان از نظر اقتصادی و اجتماعی نیز پرداخت و همسو با اهداف اصلی اربعین، رسیدگی به مسائل و مشکلات مربوط به ساکنین استان ایلام نیز در دستور کار قرار گیرد و دانست که این مهم هیچ تاثیر منفی بر روند همایش نداشته و حتی میتوان به عنوان یک ضرورت برای اعتلای جریان بزرگ اربعین به آن پرداخت. همانگونه که در بحث راهپیمایی اربعین، گسترش راههای جادهای و پارکینگهای متعدد مورد نیاز است، منتفع ساختن مردم استان از قِبَل این حرکت پرشور نیز حیاتی و مهم است.
وی یادآور شد: دوران انزوای استان ایلام و مردمان غیورش به پایان رسیده و بر مسئولین استان تکلیف است تا با بهرهگیری از فرصت ارزندهی اربعین حسینی، راه را برای ایجاد زمینههای مختلف ترقی، اشتغال و پیشرفت استان هموار ساخته و با تعاملات سازنده و دقیق با مسئولان کشور و بررسی همهی جوانب اعم از دینی، سیاسی و اقتصادیِ امورات مرتبط با تسهیل سازی این همایش عظیم جهانی، شرایط را برای برگزاری هر چه باشکوهتر این جریان فراهم سازند که البته با در نظر گرفتن همیشگی بودن این حرکت و اشتیاق روزافزون مردم به شرکت در این راهپیمایی عظیم، باید گفت که از این پس هیچ قصوری از جانب مسئولان برای مردم پذیرفته نیست.
محمدی تصریح کرد: تکریم زوار و خدمت به آنها امری بسیار پسندیده و سفارش شده است که در آثار پربرکت و معنوی آن برای استان و مردمانش هیچ شکی نیست. اما نکته قابل تامل در این مسئله این است در استانی مانند ایلام که سالها درد محرومیت را به دوش کشیده و مردمش از صنعتهای اشتغالزایی چندانی هم برخوردار نیستند و معضل بیکاری هم متاسفانه در اینجا به شکل گستردهای جولان میدهد، ایجاد فرصتهای اقتصادی و اشتغالزایی برای ساکنین این استان در کنار این همایش بزرگ، نه تنها منافاتی با تکریم زوار و عشق به اهل بیت علیهماالسلام ندارد، بلکه میتواند به نوعی بیانگر برکت و رونق در این مسیر باشد و این برکت وجود و نام امام حسین (ع) را نشان میدهد. بنابراین با ایجاد بازارچههای متعدد و مجتمعهای رفاهی در مسیر ایلام به مهران، میتوان علاوه بر ارائه خدمات بهتر و مطلوب تر به زوار، زمینهای برای ایجاد مشاغل مختلف فراهم آورد و به این ترتیب کمک شایانی هم به حل مشکل بیکاری در این استان نمود که با تحقق این امر، راه برای جذب سرمایه و نقدینگی کلان و در چشم اندازی دورتر، پیشرفتهای گسترده ی اقتصادی بازتر میشود و رفع سایه سیاه محرومیت از زندگی مردمان شریف ایلام محقق میشود.
تلاش دولت و مجلس برای توسعه اربعین است
"سارا فلاحی"، نماینده مردم ایلام در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدارگفت: دولت همگام با مجلس تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا بتواند زیرساخت های اربعین را توسعه دهد.
وی افزود: برنامه ریزی دولت برای توسعه زیرساخت های برای اربعین و توسعه همه جانبه آن حتی برای کشورهایی است که از می خواهند از چنگال استکبار رهایی پیدا کنند
فلاحی در ادامه گفت: اربعین یک مدل کامل برای سطح دنیا است که باعث می شود تا همه کشور در کنار هم، با وحدت و همدلی به توسعه و ارتقای فرهنگی و اجتماعی دست پیدا کنند.
انتهای پیام / ر