از اجرای حکم جمشید شارمهد تا صدور کیفرخواست برای متهمان فساد فوتبال

اجرای حکم جمشید شارمهد، صدور کیفرخواست برای متهمان فساد فوتبال، محکومیت 3 متهم پرونده کینگ مانی و صدور کیفرخواست 11 نفر از اعضای داعش از جمله اخبار مهم حوزه قضایی در آبان ماه 1403 بود.
اجرای حکم جمشید شارمهد، صدور کیفرخواست برای متهمان فساد فوتبال، محکومیت 3 متهم پرونده کینگ مانی و صدور کیفرخواست 11 نفر از اعضای داعش از جمله اخبار مهم حوزه قضایی در آبان ماه 1403 بود.
به گزارش خبرنگار مهر، قوه قضائیه یکی از ارکان سهگانه حکومت است که مسئولیت اجرای عدالت، حفظ حقوق شهروندان و نظارت بر رعایت قوانین را بر عهده دارد. این قوه بهعنوان نهادی مستقل در نظام جمهوری اسلامی ایران، وظیفه رسیدگی به دعاوی و اختلافات حقوقی، بررسی جرایم و تخلفات، صدور حکم و اجرای آن را بر عهده دارد. دستگاه قضائی در این راستا با ایجاد دسترسی آسان به خدمات حقوقی، تلاش میکند تا امنیت اجتماعی و عدالت را برای تمامی افراد جامعه تأمین کند.
دستگاه قضائی از طریق دادگاهها، دادسراها و سایر نهادهای وابسته، به شهروندان خدمات متنوعی ارائه میدهد. این خدمات شامل مشاوره حقوقی، رسیدگی به دعاوی و شکایات، پیگیری پروندههای کیفری و مدنی، و اجرای احکام قضائی است. هدف از این خدمات، حفظ حقوق فردی و اجتماعی شهروندان، برقراری عدالت و جلوگیری از بروز فساد و نقض قوانین در جامعه است. دستگاه قضائی با رسیدگی سریع و عادلانه به پروندهها، بهنوعی اعتماد عمومی را به نظام قضائی و حاکمیت قانونی تقویت میکند.
در سالی که گذشت موضوعات مختلفی در دستگاه قضائی کشور مطرح شد و برخی اقدامات انجام و برخی اجرای آن به سال جدید موکول شد. در آبان 1403 قوه قضائیه با رویدادهای و اتفاقات مختلفی همراه بود که در این گزارش برخی از این اتفاقات و خبرها را مرور خواهیم کرد.
هرگونه معامله اموال اعضای سازمان منافقین ممنوع و پیگرد دارد
بیست و یکمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات 104 نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان به عنوان یک شخصیت حقوقی، در روز 1 آبان ماه 1403 در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجتالاسلام والمسلمین دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری، وزیری نماینده دادستان، خانواده شهدا و وکلای آنها، وکلای متهمان برگزار شد. در این جلسه قاضی دادگاه به این موضوع که هرگونه معامله اموال اعضای سازمان منافقین ممنوع و پیگرد دارد، تاکید کرد.
4 محکوم پرونده مشروبات الکلی مسموم اعدام شدند
دوم آبان ماه 1403 حکم چهار متهم اصلی پرونده مسمومیتهای ناشی از مصرف مشروبات الکلی در استان البرز به اتهام «افساد فی الارض از طریق جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد با توزیع مواد سمی خطرناک (الکل صنعتی متانول) در سطح جامعه به منظور تهیه و توزیع مشروبات الکلی منجر به فوت و آسیب جسمانی گسترده مردم (17 نفر فوت و 191 نفر مسموم)» موضوع ماده 286 قانون مجازات اسلامی در ندامتگاه مرکزی کرج اجرا شد. گفتنی است علاوه بر اجرای حکم اعدام چهار متهم اصلی پرونده که از زمان بازداشت تا زمان اجرا در زندان بودند، سایر متهمان نیز در اجرای احکام قطعی دادگاه در حال تحمل حبس هستند.
صدور کیفرخواست برای متهمان پرونده فساد فوتبال
حجتالاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان در 2 آبان ماه امسال از صدور کیفرخواست برای 12 متهم پرونده فساد فوتبال مس رفسنجان خبر داد.
محکومیت 3 متهم پرونده «کینگ مانی» به حبسهای طویلالمدت
علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران در 6 آبان امسال از محکومیت 3 متهم یک پرونده کثیرالشاکی موسوم «کینگ مانی» به حبسهای طویلالمدت خبر داد.
محمد باقر الفت مشاور عالی و دستیار ویژه رئیس قوه قضائیه شد
مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد: طی حکمی از سوی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، «محمدباقر الفت» به عنوان مشاور عالی و دستیار ویژه رئیس قوه قضائیه منصوب شد. الفت پیش از این، متصدی مسئولیتهایی همچون معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دستگاه قضا بود.
جمشید شارمهد به سزای اعمالش رسید
قوه قضائیه اعلام کرد: پس از طی روال قانونی و تأیید نهایی رأی دادگاه در دیوان عالی کشور، حکم جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر 7 آبان امسال به اجرا درآمد. جمشید شارمهد سرکرده گروهک مزدور انجمن پادشاهی معروف به تندر، سالها به دستور اربابان خود در سازمانهای جاسوسی غربی، آمریکایی و رژیم کودککش صهیونیستی، عملیاتهای تروریستی متعددی را علیه کشور عزیزمان ایران اسلامی طراحی کرد.
از جمله آن میتوان به بمبگذاری و انفجار حسینیه سیدالشهدا (ع) شیراز اشاره کرد که این اقدام تروریستی منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از 200 نفر از هموطنان کشور شد. دستگیری این مزدور خودفروخته نشان از اراده و دستان بلند جمهوری اسلامی ایران در تعقیب جنایتکاران و مجرمین و تحقق عدالت علیه دشمنان قسم خورده ایران، حتی در دور دستها است.
صدور کیفرخواست 11 نفر از اعضای داعش
پس از وقوع حمله تروریستی دوم به حرم مطهر شاهچراغ (ع) در مردادماه 1402 دستگیری و مجازات عوامل اصلی طراحی عملیات تروریستی در کشور در دستور کار مقامات قضائی و جامعه اطلاعاتی استان فارس قرار گرفت که منجر به شناسایی و دستگیری تعداد قابل توجهی از سرکردگان داعش در کشور شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید صدراله رجایی رئیس کل دادگستری استان فارس در 13 آبان ماه امسال از صدور کیفرخواست برای 11 تن از دستگیر شدگان در راستای مبارزه قاطع با تروریسم در دادسرای انقلاب اسلامی شیراز خبر داد و افزود: این افراد که تحت عنوان هسته اصلی داعش در ایران شناخته میشدند در سال گذشته دستگیر و در اختیار مقام قضائی قرار گرفتند.
صدور حکم بدوی اعدام 4 متهم جاسوسی برای اسرائیل
قوه قضائیه اعلام کرد: حکم بدوی 4 متهم جاسوسی در دادگاه انقلاب ارومیه در 16 آبان امسال صادر شد. در دو پرونده جداگانه 4 نفر به اتهام جاسوسی برای رژیم صهیونیستی و همکاری با سرویس جاسوسی موساد تحت تعقیب قرار گرفته و با همکاری نهادهای اطلاعاتی و امنیتی پرونده آنها در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان رسیدگی و با صدور کیفرخواست، پرونده به دادگاه انقلاب ارومیه ارسال شده است.
دو شعبه دادگاه انقلاب پس از رسیدگی در یک پرونده 3 نفر از متهمان اصلی و در پرونده دیگر یک نفر متهم را به موجب حکم بدوی صادره به مجازات اعدام محکوم کردهاند. در قسمت دیگر گزارش آمده است 3 نفر از این متهمان تحت هدایت و حمایت سیستم جاسوسی موساد در انتقال تجهیزات ترور شهید فخری زاده به داخل کشور و انتقال به محل ترور نقش داشته و یکی از اقدامات خرابکارانه آنها بوده است.
تشکیل پرونده قضائی برای 78 هزار موتورسیکلت
رئیس قوه قضائیه بارها و در جلسات مختلف به مسئولان قضائی و سایر مسئولان مربوطه موضوع تعیین تکلیف سریع وسایل نقلیه دپو شده در پارکینگها را تاکید کرده است. در همین راستا دادگستری کل استان تهران اقداماتی را برای خروج خودروها از پارکینگها و تعیین تکلیف آنها انجام داده است.
رئیس کل دادگستری استان بیان کرد: با انجام تشریفات قانونی تا کنون برای 78 هزار و 304 دستگاه موتور سیکلت پرونده قضائی تشکیل و شعب ویژه اصل 49 قانون اساسی ارجاع شده است. همچنین در رابطه با 75 هزار و 194 دستگاه موتور سیکلت رأی صادر شده است و با پیگیریهای صورت گرفته تعداد 45 هزار و 579 دستگاه موتور سیکلت از پارکینگها خارج و در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) قرار گرفته است.




