یک‌شنبه 30 دی 1403

از اختصاص بودجه میلیاردی به دفاتر تسهیلگری در کرمانشاه تا انحلال آنها

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
از اختصاص بودجه میلیاردی به دفاتر تسهیلگری در کرمانشاه تا انحلال آنها

دفاتر تسهیل گری در سال 96 به منظور توانمندسازی و کاهش آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه نشین کرمانشاه راه اندازی و پس از گذشت حدود پنج سال به دلایل نامعلوم منحل شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد، بعد از ورود مقام معظم رهبری به موضوع کنترل آسیب‌های اجتماعی، از اوایل دهه 90 الگوی دفاتر تسهیل گری توسط کارشناسان به‌عنوان مدلی برای توانمندسازی و توسعه محلات حاشیه‌نشین شهری معرفی شد و به مرور با نظارت استانداریها در همه شهرها گسترش پیدا کرد و قرار شد این دفاتر به عنوان پلی بین دولت و محلات آسیب پذیر به عنوان میانجی عمل کنند. شهر کرمانشاه نیز به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای غرب کشور طی سه دهه گذشته گسترش فیزیکی وسیعی داشته و رشد نابه‌سامان جمعیتی این شهر سبب تشدید و تسریع روند شکل‌گیری بافت‌های حاشیه‌ای شده است طوری که جمعیت محلات حاشیه نشین این شهر حدود 30 درصد است و دفاتر تسهیلگری در این استان از اواخر سال 96 تشکیل شد.

انحلال 9 دفتر تسهیلگری در کرمانشاه

فضل الله رنجبر در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی مرصاد، از انحلال دفاتر تسهیلگری در استان خبر داد گفت: در سال جاری قرارداد این دفاتر از طرف وزارت کشور تمدید نشد.

سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه افزود: فلسفه تشکیل دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی در محلات حاشیه‌ای، شناسایی و استفاده از منابع و توانایی‌های درونی محله به‌منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در گسترش زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی محلی بود.

وی گفت: این دفاتر تحت نظر استانداری، با همکاری بهزیستی، ورزش و جوانان و شهرداری در محلات کمتر برخوردار و حاشیه نشین فعالیت داشتند.

رنجبر با اشاره به اینکه در استان کرمانشاه 9 دفتر تسهیلگری و توسعه محلی فعالیت داشت، تصریح کرد: با توجه به نشستی که با نمایندگان مردمی داشتیم فعلا این رسالت بر عهده گروههای جهادی نهاده شده است.

وی با اشاره به ضرورت تلاش در راستای بالا بردن میزان مشارکت و مداخله افراد محلی در انجام پروژه‌های محلات حاشیه‌ای تاکید کرد: ایجاد دفاتر تسهیل گری بهترین کاری است که باید در محلات حاشیه‌ای برای بالا بردن میزان مشارکت مردمی در این محلات انجام شود.

به گفته رنجبر در خصوص تمدید قرارداد دفاتر تسهیلگری و بازگشت فعالیت آنها مکاتباتی با وزارت کشور انجام شده که منتظر اعلام نتیجه هستیم.

در گفتگویی مدیرکل پیشین دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه خواستار افزایش تعداد دفاتر تسهیلگری در استان کرمانشاه شده بود.

اختصاص 53 میلیارد ریال اعتبار به دفاتر تسهیلگری در کرمانشاه

فرزاد پرگر با اشاره به اینکه دفاتر تسهیل‌گری ظرفیت‌های مناسب هر محله را شناسایی و بین مردم و مسئولان همبستگی ایجاد می‌کنند بیان کرد: برگزاری کارگاه‌ها آموزشی با هدف توانمندسازی مردم محله از دیگر اقدامات این دفاتر است.

مدیرکل پیشین دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه در سال 1400 حدود 53 میلیارد ریال اعتبار به این دفاتر اختصاص پیدا کرد عنوان کرد: براساس گزارشات دفاتر تسهیل‌گری اعتبارات به سمت این محلات هدایت شده و تاکنون از محل این اعتبارات برخی مدارس تجهیز شدند و کانون‌های پرورش فکری و کتابخانه‌ها و سالن‌های ورزشی احداث شد.

وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌های بسیاری با دستگاه‌های مختلف منعقد شده است که یک طرف آن دفاتر تسهیل‌گری قرار دارد گفت: به طور قطع تعداد دفاتر تسهیل‌گری کم است اما برنامه توسعه دفاتر در سطح ملی مطرح است و محلات جدید اعلام شده و به محض تأمین اعتبار دفاتر جدید شکل خواهد گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، هدف این دفاتر پاسخگویی به نیازها و مطالبات در محلات آسیب‌پذیر بوده است و تسهیل‌گران با ارتباط با دستگاه‌های خدمات‌رسان و مردم و معتمدان محلات نسبت به ارتقای سطح مشارکت اجتماعی مردم و پاسخگویی دستگاه‌ها اقدام می‌کنند.

برخی مسئولان به توسعه و تقویت این دفاتر تاکید دارند و می گویند استفاده از ظرفیت دفاتر تسهیلگری می توان نقش مهمی را در مشارکت مردم محلات حاشیه ای در اجرای پروژه ها و مشارکت مردم داشته باشند.

سوال این است دلیل انحلال این دفاتر چه بوده است؟ آیا دفاتر تسهیلگری از هدف اولیه خود که بازآفرینی بوده فاصله گرفته اند؟! چنین به نظر می رسد عدم کارشناسی روی چنین طرحهایی بعد از مدتی با شکست مواجه شوند و هزینه بیت المال حیف و میل شود.

قابل ذکر است؛ به گفته فرماندار سابق کرمانشاه در سال 93 با همکاری جهاد دانشگاهی یک کار تحقیقاتی علمی و کاربردی انجام شد که مدیران در محلات آن را به صورت پروژه محور اجرا کنند و در این تحقیقات 36 محله مشکل‌دار - یعنی 33 درصد جمعیت شهر کرمانشاه - بررسی شد که 13 محله به عنوان حاد شناسایی شدند.

و طبق آمار در اواخر سال 1400 همچنان یک سوم بیش از 30 درصد جمعیت استان کرمانشاه حاشیه نشین هستند!

انتهای پیام /

از اختصاص بودجه میلیاردی به دفاتر تسهیلگری در کرمانشاه تا انحلال آنها 2
از اختصاص بودجه میلیاردی به دفاتر تسهیلگری در کرمانشاه تا انحلال آنها 3
از اختصاص بودجه میلیاردی به دفاتر تسهیلگری در کرمانشاه تا انحلال آنها 4