شنبه 3 آذر 1403

از افزایش مصرف دخانیات در میان دانشجویان تا انتقاد از ورود مجلس به مسئله کنکور

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
از افزایش مصرف دخانیات در میان دانشجویان تا انتقاد از ورود مجلس به مسئله کنکور

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود. گزیده‌ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم. داداش‌پور: تغییر کاربری بسیاری از خوابگاه‌ها مشکلات کمبود ظرفیت را ایجاد کرد رئیس سازمان امور دانشجویان...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود. گزیده‌ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.

داداش‌پور: تغییر کاربری بسیاری از خوابگاه‌ها مشکلات کمبود ظرفیت را ایجاد کرد

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: در یک مقطع زمانی دوساله کرونا، خوابگاه‌های کشور، یعنی پیمانکاران یا کسانی که صاحبان این خوابگاه‌ها بودند، تغییر کاربری خوابگاه را در دستور کار قرار دادند که باعث کاهش ظرفیت خوابگاه‌ها شد. هاشم داداش پور، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، در خصوص گلایه دانشجویی از کمبود ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی گفت: تعداد خوابگاه‌های دانشجویی محدود است و طبیعی است که نتوانیم ظرفیت را به همه دانشجویان کشور اختصاص دهیم؛ چرا که تعداد دانشجویان زیاد است، اما تعداد خوابگاه‌ها متناسب با ظرفیت تمام دانشجویان نیست. وی افزود: در سال‌های گذشته از طریق اجاره خوابگاه استیجاری و خوابگاه خودگردان کمبود ظرفیت تأمین می‌شد، اما در یک مقطع زمانی دوساله کرونا اتفاقی که افتاد این بود که خوابگاه‌های کشور، یعنی پیمانکاران یا کسانی که صاحبان این خوابگاه‌ها بودند، تغییر کاربری خوابگاه را در دستور کار قرار دادند. در سال جاری از این افراد دعوت شد که خوابگاه‌ها را به دانشگاه‌ها اجاره دهند، ولی اکثر ساختمان‌ها تغییر کاربری داده بودند و تمایلی نداشتن که خوابگاه را به دانشگاه واگذار کنند.

بهرامی: بازگشت پویایی و نشاط مجدد دانشگاه‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری دارد

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه گفته می‌شود که پویایی در فضای دانشگاه‌ها کاهش یافته گفت: پویایی و نشاط در دانشگاه‌ها وجود دارد، اما ممکن است ایده آل نباشد. باید برای آن سرمایه‌گذاری کرد تا رشد پیدا کنند.

هادی بهرامی احسان، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، در خصوص فعالیت‌های دانشجویی به ویژه در زمینه فرهنگی در دانشگاه‌ها گفت: بخش بزرگی از فعالیت‌هایی که در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد از سوی دانشجویان انجام می‌شود. وی افزود: در دانشگاه تهران 137 انجمن علمی فعال داریم که بیش از 8 هزار 947 عضو دارند که بخش بزرگی از فعالیت‌ها شامل نشست‌ها در داخل این انجمن‌ها انجام می‌شود که باید به صورتی بازنمایی شوند که فعالیت این انجمن‌ها دیده شوند.

عاملی: مجلس نباید وارد بحث کنکور می‌شد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: قبلاً شورای عالی انقلاب فرهنگی به اموری ورود پیدا می‌کرد که مجلس ورود پیدا نکند، بر حسب آن قاعده مجلس نباید وارد بحث کنکور می‌شد.

سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ظرفیت پزشکی کشور پس از انقلاب گسترش یافته، ولی به تناسب آن جذب دانشجو صورت نگرفته است. سال گذشته 8 هزار دانشجوی پزشکی جذب شد، اما طی 4 سال باید به 17 هزار نفر برسد، سالیانه بایستی 20 درصد افزایش یابد. در سال جاری 1600 ظرفیت جذب دانشجوی پزشکی اضافه شد که وزارت بهداشت همکاری داشته که ساز و کار‌هایی را فراهم کند و این روند در تعامل با سازمان سنجش صورت می‌گیرد. وی نسبت پزشک به جمعیت در منطقه خوب نیست. توزیع پزشک در کشور وضعیت خوبی ندارد، یعنی در تهران نسبت 35 به 10 هزار جمعیت را داریم و در 50 درصد شهرستان‌های کشور این نسبت 4 است که اصلاً منطقی نیست و همه مناطق باید بهره‌مند شوند.

کاروان دانشجویان مکتب امام خمینی (ره) مسیر حرم را پیاده طی می‌کنند

به مناسبت سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی نخستین کاروان پیاده روی دانشجویان مکتب امام خمینی (ره) به مناسبت سالروز رحلت امام برگزار می‌شود. نخستین کاروان پیاده روی دانشجویان مکتب امام خمینی (ره) به مناسبت سالروز رحلت امام برگزار می‌شود. کاروان پیاده روی دانشجویان روز جمعه 13 خرداد ماه ساعت 8 صبح از درب اصلی دانشگاه تهران به سمت حرم امام خمینی حرکت خود را آغازمی کند.

فقط 10 دانشگاه در کل کشور دارای خوابگاه متاهلی هستند

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: فقط 10 دانشگاه در کل کشور دارای خوابگاه متاهلی است، در صورت خوابگاه سازی توسط دانشگاه‌ها از آن‌ها حمایت می‌شود.

نخستین نشست اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با حضور مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان و نماینده تام الاختیار وزیر علوم تحقیقات و فناوری در ستاد ملی جمعیت و سایر اعضا کارگروه اجرایی برگزار شد. رئیس صندوق رفاه دانشجویان در این نشست با اشاره به دستور ویژه وزیر علوم تحقیقات و فناوری در مورد اجرای طرح جهادی ساخت خوابگاه متاهلی گفت: طبق وظایف قانونی صندوق، تمرکز بر اجرای 18 ماده از این قانون مخصوصاً مواد 7 و 8 است که ماده 7 به بحث خوابگاه سازی پرداخته و ماده 8 درباره دانشجویان متأهلی است که می‌خواهند برای خود مسکن استیجاری تهیه کنند، بدین ترتیب که در شهر‌های بالای 500 هزار نفر کمک هزینه اجاره یک خانه 70 متری و در شهر‌های کوچک کمک هزینه یک خانه 100 متری است و صندوق رفاه دانشجویان مکلف است حداقل 50 درصد این مبلغ را در صورتی که سازمان برنامه و بودجه، تخصیص لازم را در اختیار قرار دهد، به دانشجویان پرداخت کند.

آخرین مهلت ثبت‌نام 2 وام دانشجویی

ثبت‌نام وام ضروری و وام ویژه دکتری نیمسال دوم تحصیلی که از اواخر فروردین ماه آغاز شده، تا 15 خرداد ماه ادامه دارد. ثبت نام وام ضروری و وام ویژه دکتری نیمسال دوم تحصیلی که از اواخر فروردین ماه آغاز شده، تا 15 خرداد ماه ادامه دارد. دانشجویان متقاضی این وام‌های دانشجویی می‌توانند تا زمان تعیین شده از سوی صندوق رفاه دانشجویان نسبت به ثبت نام و درخواست وام از طریق پورتال دانشجویی خود اقدام کنند.

 نگرانی رئیس سازمان خدمات دانشجویی از افزایش مصرف دخانیات میان دانشجویان

رئیس سازمان خدمات دانشجویی نسبت به افزایش مصرف دخانیات در بین دانشجویان طی سال‌های اخیر ابراز نگرانی کرد. علیرضا وجهی، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی در نشست تخصصی «جهانی بدون دخانیات» با یادآوری تحصیل بیش از 50 هزار دانشجو در دانشگاه تهران و اسکان حدود 10 هزار دانشجو در خوابگاه‌های دانشجویی این دانشگاه، نسبت به افزایش مصرف دخانیات در بین دانشجویان طی سال‌های اخیر ابراز نگرانی کرد. معاون دانشگاه تهران گفت: استعمال دخانیات علیرغم داشتن بار اجتماعی منفی و اطلاع‌رسانی‌های معمول در خصوص مضرات آن، یکی از شایع‌ترین رفتار‌های پرخطر بخصوص در نسل جوان است.

از افزایش مصرف دخانیات در میان دانشجویان تا انتقاد از ورود مجلس به مسئله کنکور 2
از افزایش مصرف دخانیات در میان دانشجویان تا انتقاد از ورود مجلس به مسئله کنکور 3
از افزایش مصرف دخانیات در میان دانشجویان تا انتقاد از ورود مجلس به مسئله کنکور 4
از افزایش مصرف دخانیات در میان دانشجویان تا انتقاد از ورود مجلس به مسئله کنکور 5
از افزایش مصرف دخانیات در میان دانشجویان تا انتقاد از ورود مجلس به مسئله کنکور 6