دوشنبه 1 بهمن 1403

از امداد رسانی به 859 آسیب دیده تا انسداد 7 محور مواصلاتی / 58 روستای سیستان و بلوچستان درگیر سیل و آبگرفتگی هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
از امداد رسانی به 859 آسیب دیده تا انسداد 7 محور مواصلاتی / 58 روستای سیستان و بلوچستان درگیر سیل و آبگرفتگی هستند

با سامانه بارشی مونسون در سیستان وبلوچستان 198 خانوار در 58 روستای درگیر سیلاب در استان امدادرسانی شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، با فعالیت سامانه بارشی مونسونی در سیستان وبلوچستان اگر چه موجی از خوشحالی در بین مردم ایجاد شد و سفره های زمینی که در پی خشکسالی حال و روز مناسبی نداشتند سیراب شدند اما خسارت هایی به زیرساخت ها مبنی بر قطع برق در اقصی نقاط شهر، و یا آبگرفتگی معابر و منازل به ویژه در نقاط حاشیه شهر وارد شد که شیرینی این رحمت الهی را در کام عده ای تلخ کرد.

تمام دستگاه‌های خدمات‌رسان، امدادی وجهادی پای کار هستند علیرضا شهرکی، مدیر کل بحران استانداری سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه از شروع بارش های روز گذشته تمام دستگاه های خدمات رسان و امدادی همچنان پای کار هستند، گفت: گروه های جهادی نیز برای امدادرسانی در میدان حضور پیدا کردند، روز گذشته نیز محلات زاهدان تقسیم بندی شد به گونه ای که بخشی از شهر توسط شهرداری، بخشی دستگاه اجرایی مانند راه و شهرسازی و راهداری و سپاه و گروه های جهادی امدارسانی شدند. وی با بیان اینکه تمامی دستگاه های خدمات رسان و فرمانداران در حالت آماده باش بسر می برند، افزود: با فروکش کردن آب مسیرهای فرعی در حوزه شهرستان قصرقند، فنوج جلگه، کتیج و دلگان، زهکلوت، دلگان به سمت ایرانشهر در حوزه شهرستان سیب وسوران بازگشایی شده است. این مقام مسئول ادامه داد: از دیروز در پی بارندگی ها گزارش چندانی گزارش نشده و تلفات به 2 مورد برق گرفتگی رسیده است. وی بیان کرد: پیش بینی هواشناسی از شدت بارش ها در ظهر امروز خبر می دهد، این درحالیست که خوشبختانه روند کنترل شده و آب در برخی نقاط فروکش کرده است، افزون بر آن تمام دستگاه های خدمات رسان و امدادی همچنان پای کار هستند.

طغیان رودخانه های محلی منجر به انسداد 7 محور مواصلاتی شد جلال الدین قادری، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده جنوب سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما پیرامون آخرین وضعیت جوی وطغیان رودخانه های محلی، گفت: در پی بارندگی های مونسون در حال حاضر به علت طغیان رودخانه های محلی 10 محور مسدود است. وی افزود: تا اطلاع ثانوی محور ایرانشهر_مهرستان، قصرقند_نیکشهر، اسپکه_فنوج، فنوج _کتیج_ رمشک، دلگان_زهکلوت، دلگان_ایرانشهر، جلگه چاه اسحاق، جلگه ایرانشهر، دلگان_هودیان، زرآباد_چاهان مسدود شده که از این تعداد سه محور بازگشایی اسپکه_فنوج، قصرقند_نیکشهر و ایرانشهر_مهرستان بازگشایی شده است. 32 مصدوم حادثه رانندگی از ابتدای بارندگی در زاهدان امدادرسانی شدند فریبرز راشدی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ناوگان اورژانس پیش بیمارستانی از ابتدای شروع بارندگی های روز سه شنبه تا ساعت 20 به مصدومان 32 حادثه رانندگی در محدوده جاده های بین شهری و معابر شهری شهرستان زاهدان امداد رسانی کردند. وی اظهار کرد: متاسفانه در حادثه جاده ای که عصر امروز در محور زاهدان به خاش اتفاق افتاد 2 نفر از هموطنان عزیزمان جانشان را از دست دادند. این مقام مسئول از شهروندان خواستار آن شد تا عادی شدن شرایط از ترددهای غیر ضروری پرهیز، و در زمان رانندگی در جاده ها و خیابان ها تمام جوانب ایمنی را رعایت کنند. آماده باش سپاه برای امداد رسانی به مناطق حادثه دیده احتمالی خدارحم سارانی، فرمانده سپاه شهرستان چابهار در گفت وگو با خبرنگار چهاربهاران بیان کرد: درپی فعالیت سامانه بارشی مونسون و بارش باران های سیل آسا و طغیان رودخانه های فصلی نیروهای سپاه و بسیج در تمامی نقاط شهرستان به حالت آماده باش در آمدند.

وی با بیان اینکه در صورت نیاز نیرو های بسیج همانند گذشته آماده به خدمت برای مردم هستند، تصریح کرد: خوشبختانه بارش های باران در چند روز گذشته خسارات زیادی در سطح شهرستان به وجود نیاورده است. سارانی با اشاره به مفقودی یک کودک 8 ساله در رودخانه کاروان شهرستان زرآباد، خاطرنشان کرد: به علت طغیان رودخانه و سیلاب یک کودک در رودخانه غرق و مفقود شد که از همان دقایق ابتدایی این حادثه بسیجیان پایگاه دسته رزمی زرآباد مامور شدند تا در کنار مردم به جست و جو جهت پیدا کردن پیکر این کودک بپردازند. وی با اشاره به حجم بالای آب رودخانه، اظهار کرد: با پیگیری هایی انجام شده از برخی ادارات شهرستان زر آباد تعداد 2 دستگاه لودر جهت تغییر مسیر رودخانه و انجام اقدامات لازم به محل اعزام و از روز گذشته درحال انجام کار هستند. فرمانده سپاه شهرستان چابهار با بیان اینکه نیروهای بسیج در هر زمان و هرنقطه که نیاز به کمک باشد، حضور پیدا می کنند، خاطرنشان کرد: تا پیدا شدن پیکر مفقود شده این دختر 8ساله بسیجیان در محل حادثه حضور دارند و عملیات امداد رسانی را انجام خواهند داد. خدمات رسانی 28 گروه جهادی به سیل زدگان زاهدان محمد رضا نخعی؛ فرمانده ناحیه ویژه مقاومت بسیج سپاه زاهدان در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: بعد از بارندگی روز گذشته و آب گرفتگی معابر بلافاصله جلسه ستاد بحران در ناحیه ویژه مقاومت بسیج سپاه زاهدان با حضور فرماندار، شهردار و اعضای ستاد مدیریت بحران زاهدان تشکیل شد. وی افزود: تقسیم کاری در جلسه انجام و بخشی از پهنه شمالی شهر توسط گروه های جهادی بسیج و سپاه ناحیه زاهدان انجام شد. نخعی تصریح کرد: طبخ چهار هزار پرس غذا و هزار کنسرو تن ماهی و مرغ توسط گروه های جهادی تهیه و در همان ساعات اولیه شب گذشته بین شهروندانی که گرفتار سیلاب شده بودند توزیع شد و 10 هزار متر پلاستیک جهت ایمنی پشت بام های منازل در حاشیه شهر تهیه و در اختیار افراد آسیب دیده قرار گرفت. فرمانده ناحیه اظهار کرد: تهیه تعداد 21 کف کش و لجن کش جهت تخلیه آب از منازل شهروندان در محلات رسالت، شریعتی شمالی، امام خمینی، رجایی و طباطبایی توسط گروه های جهادی انجام شد. وی گفت: 28 گروه جهادی ناحیه مقاومت زاهدان به تعداد 510 جهادگران بسیجی پای کار بودند و خدمات رسانی به مردم گرفتار در سیل را انجام دادند. نخعی بیان کرد: توزیع چادر با همکاری هلال احمر بین افرادی که خانه های شان گرفتار سیل شده بود، همچنین تهیه 200 کیسه خواب با همکاری قرارگاه قدس و توزیع توسط جهادگران بسیجی به مردم حاشیه شهر که گرفتار سیلاب شده بودند انجام شد.

وی ادامه داد: در همان ابتدای بحران 48 دستگاه لنکروز تهیه و ماشین های گرفتار در سیلاب را نجات دادند و بار ترافیک شهر را کم کردند. فرمانده افزود: هشت دستگاه ماشین سنگین از مجموعه تیپ 110 سلمان و قرارگاه قدس به دستور سردار فرماندهی سپاه تهیه و در اختیار ناحیه زاهدان قرار گرفت و در مکان هایی که مشکل بود و در بحث جابجایی کیسه های خاکی جهت جلوگیری ورودی آب به داخل منازل انجام شد. وی گفت: همچنین 10 هزار کیسه خالی توسط خیرین تهیه و به وسیله بسیجیان جهادگر مملو از شن و جهت جلو گیری از ورود آب به داخل منازل شهروندان در اختیار آنان قرار گرفت. نخعی ادامه داد: از بخش عظیم بحران گذر کردیم اما بیشترین نگرانی ما در حاشیه شهر است چون منازل فرسوده در این منطقه زیاد و احتمال از ادامه بارندگی و احتمال تخریب برخی منازل در این مناطق است. فرمانده بیان کرد: امروز هم طبخ 6 هزار پرس غذا توسط گروه های جهادی در دستور کار قرار دادیم که تهیه و بین شهروندان حاشیه شهر توزیع خواهد شد. وی گفت: همچنین 2 فوتی درشهر زاهدان داشتیم که رسیدگی به خانواده هایشان در دستور کار ناحیه ویژه مقاومت سپاه زاهدان قرار گرفت که خانواده یک نفر از این عزیزان را شناسایی و اقدامات امتداد رسانی انجام شد و خانواده دیگر هم به محض شناسایی هویت در دستور کار خواهد گرفت. 197 خانوار آسیب دیده از بارندگی در سیستان وبلوچستان امدادرسانی شدند علیرضا میربهاءالدین، مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: آمادگی لازم برای حضور و خدمات رسانی به آسیب دیدگان احتمالی حوادث در بخش های مختلف این جمعیت با بهره گیری از تجهیزات و خودروهای سبک و نیمه سنگین امداد و نجات وجود دارد. وی با اشاره به بارندگی های چند روز گذشته، افزود: از تاریخ 28 تیرماه با ورود سامانه بترشی به استان تا امروز مورخ 4 مرداد ماه 58 روستا درشهرستانهای سرباز نیکشهر، ایرانشهر، سیب و سوران، دلگان، فنوج، سراوان و خاش، زاهدان، مهرستان، چابهار درگیر سیلاب و آبگرفتگی شدند. مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان اضافه کرد: در مناطق گرفتار در سیلاب، 197 خانوار شامل 859 نفر دچار آسیب شده که در این راستا 286 نفر نیز در چادرهای امدادی این جمعیت اسکان اضطراری داده شدند، همچنین 76 دستگاه چادر امدادی، 176تخته موکت، 383 تخته پتو و 606 کیلو گرم نایلون سنگری و اقلام معیشتی مورد نیاز از قبیل 425 کیلو گرم برنج، 159 بسته غذایی 72ساعته، 46 کیلو گرم قند وشکر وچای و 408 قوطی کنسروجات و 50 قرص نان در بین خانواده های آسیب دیده توزیع شده است. میربهاءالدین ادامه داد: در روستای پوتان شهرستان راسک نیز 2 کودک که در میان سیلاب گرفتار شده بودند توسط نجاتگران این شهرستان رها سازی و به منطقه امن انتقال یافتند. وی گفت: در این زمینه 106 تیم عملیاتی به تعداد 485 نفر نجاتگر با بکارگیری78 دستگاه خودرو به آسیب دیدگان امدادرسانی کردند. این مقام مسئول اظهار کرد: نجاتگران جمعیت هلال احمر در تمامی شهرستان‌های استان تا خروج سامانه بارشی از استان در آماده باش کامل قرار دارند تا در صورت نیاز به مردم آسیب دیده ارائه خدمات کنند. انتهای پیام /

از امداد رسانی به 859 آسیب دیده تا انسداد 7 محور مواصلاتی / 58 روستای سیستان و بلوچستان درگیر سیل و آبگرفتگی هستند 2
از امداد رسانی به 859 آسیب دیده تا انسداد 7 محور مواصلاتی / 58 روستای سیستان و بلوچستان درگیر سیل و آبگرفتگی هستند 3
از امداد رسانی به 859 آسیب دیده تا انسداد 7 محور مواصلاتی / 58 روستای سیستان و بلوچستان درگیر سیل و آبگرفتگی هستند 4