شنبه 29 دی 1403

از انتقاد «آپاراتچی‌ها» تا بازگشت مجید انتظامی با «مجنون» پس از سال‌ها دوری

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
از انتقاد «آپاراتچی‌ها» تا بازگشت مجید انتظامی با «مجنون» پس از سال‌ها دوری

در روز پنجم چهل و دومین جشنواره فیلم فجر چهار فیلم در خانه جشنواره به نمایش در آمدند و چهره‌های هنری در برج میلاد حضور یافتند.

در پنجمین روز چهل و دومین جشنواره فیلم فجر در خانه جشنواره چهار فیلم «آپاراتچی»، «مجنون»، «بهشت تبهکاران» و «رویاشهر» نمایش داده شدند.

فیلم سینمایی «آپاراتچی» به کارگردانی قربانعلی طاهرفر و تهیه‌کنندگی سجاد نصرالهی نسب یکی از آثار بخش نگاه نو است که سازمان سینمایی سوره، بنیاد سینمایی فارابی و مدرسه سینمایی اندیشه و هنر «ماه» به حساب می‌آید.

در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: «التفات، بتونه می‌زند... التفات دستیار کارگردان است... بایرام سمباده می‌کشد... بایرام فیلمبردار است... شهباز آستری می‌زند... شهباز بازیگر است... ایوب سقف را رنگ می‌زند... ایوب مدیرتولید است... جلیل، اما رنگ نهایی را می‌زند... وسواس دارد و هر دیوار را باید سه بار رنگ بزند... چرا؟ چون جلیل کارگردان است... حالا این جماعت می‌خواهند اولین فیلم بلندشان را بسازند...، اما حیدر، پدر جلیل نمی‌خواهد پسرش در منجلاب سینما فرو رود...»

تورج الوند، فاطمه مسعودی‌فر و رضا ناجی در کنار بازیگرانی، چون هومن برق‌نورد، بهنام تشکر، امید روحانی و علیرضا استادی در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند.

سازندگان فیلم «آپاراتچی» از نبود فیلمشان در بخش سودای سیمرغ و عملکرد هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر انتقاد کردند.

حسین عابدینی در نشست خبری فیلم «آپاراتچی» گفت: من جوان‌ترین بازیگری هستم که سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را گرفته است. در ترکیه فیلم‌های مجید مجیدی طرفداران زیادی دارد و به من پیشنهاد بازی دادند و گفتند می‌توانی با پول بازی در فیلم‌های ترکیه‌ای چند سال بعد در ترکیه بخری؛ اما من گفتم که شما می‌خواهید در ترکیه به من خانه‌ای دهید و تمام ایران را از من بگیرید! بعد از 15 سال کار هنری، خیلی حرف‌ها دارم؛ اما تنها این را می‌گویم که تا مرگم در ایران خواهم ماند و برای مردم ایران بازی خواهم کرد.

فیلم جنگی «مجنون» دومین فیلمی بود که امروز در خانه جشنوره به نمایش در آمد. «مجنون» به تهیه‌کنندگی عباس نادران و کارگردانی مهدی شامحمدی و نویسندگی علیرضا محصولی، بخشی از حماسه‌آفرینی شهیدان مهدی و مجید زین‌الدین در جزیره مجنون و عملیات خیبر را به تصویر می‌کشد.

سجاد بابایی، حسام منظور، بهزاد خلج، افشین حسنلو و شبنم قربانی از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

استاد مجید انتظامی (آهنگساز و رهبر پیشکسوت ارکستر) بعد از 10 سال دوری از عرصه ساخت آثار موسیقایی برای سینما، موسیقی فیلم سینمایی «مجنون» را ساخته است.

عباس نادران تهیه کننده این اثر در نشست خبری گفت: تلاش کردیم نام شهید زین‌الدین از یک اتوبان، به تصویری واقعی بدل شود. باعث و بانی ساخت فیلم مجنون حاج قاسم سلیمانی است؛ خیلی افسوس می‌خوریم که امروز نیستید که حاصل این زحمات را ببینید.

سجاد بابایی بازیگر فیلم درباره مراحل نزدیک شدن به شخصیت شهید زین‌الدین مطرح کرد: در حضور دخترخانم آقامهدی و خواهرشان صحبت کردن سخت است. از روز اولی که قرار بود این فیلم را ساخته شود، ما دنبال یک تصویر نزدیک به واقعیت و کامل بودیم. در این زمینه من هرچیزی که در مستندات و مکتوبات بود، خواندم و سعی کردم به لحاظ فیزیکی هم به این شهید نزدیک شوم.

شبنم قربانی بازیگر فیلم مجنون گفت: به نظرم پرداختن به این وجه از زندگی شهدا مهم است، زیرا این زنان به دلیل آرمان‌هایی که داشتند از خیلی از چیز‌ها گذشتند و همسران خود را به جبهه فرستادند.

فیلم سینمایی «بهشت تبهکاران» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی و تهیه‌کنندگی فتح‌الله جعفری جوزانی و علی قائم‌مقامی که سال گذشته در بخش رزرو جشنواره فیلم فجر بود امسال در بخش سودای سیمرغ این رویداد حضور دارد.

خلاصه داستان فیلم «بهشت تبهکاران» از این قرار است؛ حسن جعفری کارمند شرکت نفت آبادان به تهران می‌آید و ناخواسته وارد ماجرا‌هایی می‌شود. داستان این فیلم در زمان ملی شدن صنعت نفت و از سال 1329 روایت می‌شود. سالی که احمد دهقان نماینده مجلس، روزنامه‌نگار و مدیر تئاتر «نصر» توسط حسن جعفری در خیابان لاله‌زار تهران به قتل می‌رسد.

در «بهشت تبهکاران» امیرحسین آرمان، لادن مستوفی، سحر جعفری جوزانی، پژمان بازغی، حمید گودرزی، رضا یزدانی، بهنام تشکر، هومن برق نورد، حسام منظور، رضا شفیعی جم، فریبا متخصص، فخرالدین صدیق شریف، اسماعیل خلج، علیرضا جلالی تبار، محمدرضا هاشمی، سهیل برخورداری، حمید متقی، فتح‌الله جعفری جوزانی، مهدی مهریار و جواد طوسی ایفای نقش کرده‌اند و همچنین در این اثر سینمایی افسانه بایگان و فرهاد قائمیان با نقش آفرینی خود، حضور افتخاری دارند.

مسعود جعفری جوزانی کارگردان فیلم سینمایی «بهشت تبهکاران» گفت: این فیلم اقتباسی به حساب نمی‌آید؛ بلکه اثری پژوهشی است. زیرا من تمام پرونده‌ها و اسناد مربوطه را مطالعه کردم. «بهشت تبهکاران» درباره اهمیت استقلال قوه قضاییه است، چراکه در هر سرزمین و کشوری اگر قوه قضاییه مستقل نباشد، بهشت تبهکاران است و جهنم انسان.

علی قائم مقامی درباره حاشیه‌های پرده سبز فیلم در سینمای مردمی گفت: ما قبل از جشنواره دو روز مهلت خواستیم تا فیلم را کامل کنیم، ولی قبول نکردند و نسخه بازبینی به نمایش درآمد، چون می‌گفتند مردم پول داده اند و بلیت خریدند.

مسعود جعفری جوزانی ادامه داد: نمایش نسخه ناقص فیلم، کار غیرحرفه‌ای، خطا و خیانت در امانت بود و اصلا در کدام فستیوال این همه سانس میگذارند؟ این چیزی نیست که توجیه کنیم. همیشه حرف نمی‌زنیم و آشغال‌ها را زیر فرش میگذاریم. اصلا من هم خطا کرده باشم، چرا شما چنین کاری کردید؟ برای این فیلم در ابتدا پروانه تولید ندادند و پس از آن به دوران کرونا خوردیم، ولی به دلیل اینکه دکور‌ها را از قبل ساخته بودم، باید حتما فیلم را تولید می‌کردیم.

محمدرضا فرجی مدیر امور سینما‌های جشنواره فیلم فجر از 12سانس فوق‌العاده در روز پنجم جشنواره چهل و دوم جشنواره خبر داد و گفت: فیلم‌های آپاراتچی (قربانعلی طاهرفر)، قلب رقه (خیرالله تقیانی پور)، آسمان غرب (محمد عسگری)، آغوش باز 2 سانس (بهروز شعیبی)، تابستان همان سال (محمود کلاری)، احمد (امیرعباس ربیعی)، آبی روشن 2 سانس (بابک خواجه پاشا)، تمساح خونی (جوادعزتی)، مجنون 2 سانس (مهدی شامحمدی)، به سانس فوق‌العاده رسیدند.

انیمیشن «رویاشهر» آخرین فیلمی است که امروز در سانس چهارم از پنجمین روز جشنواره چهل و دوم برای اهالی رسانه و منتقدان به نمایش درآمد.

«رویاشهر» به نویسندگی و کارگردانی محسن عنایتی دومین محصول خالقان انیمیشن بنیامین است که به جشنواره فیلم فجر آمده است. میرطاهر مظلومی، منوچهر والی‌زاده و منوچهر زنده‌دل از صداپیشگان آن هستند.

در ابتدای نشست «رویاشهر» مصطفی حسن آبادی تهیه کننده این انیمیشن گفت: انیمیشن رویاشهر تقریبا از اواسط سال 99 مراحل تولید آن شروع شد و هفت ماه مشغول پیش تولید بودیم. در دوران کرونا مشغول کار شدیم و با چالش‌های متعددی همراه شدیم و هیچ کدام از ارگان‌ها و سازمان‌ها مایل به ساخت انیمیشن سینمایی نبودند. تولید این انیمیشن نزدیک به 4 سال طول کشید و دوستانی نزدیک به 200 نفر ما را همراهی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر
از انتقاد «آپاراتچی‌ها» تا بازگشت مجید انتظامی با «مجنون» پس از سال‌ها دوری 2
از انتقاد «آپاراتچی‌ها» تا بازگشت مجید انتظامی با «مجنون» پس از سال‌ها دوری 3
از انتقاد «آپاراتچی‌ها» تا بازگشت مجید انتظامی با «مجنون» پس از سال‌ها دوری 4
از انتقاد «آپاراتچی‌ها» تا بازگشت مجید انتظامی با «مجنون» پس از سال‌ها دوری 5
از انتقاد «آپاراتچی‌ها» تا بازگشت مجید انتظامی با «مجنون» پس از سال‌ها دوری 6