از تاسیس سازمان کنترل قیمتها تا طرح جدید پیش فروش مسکن

اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخصهای اقتصادی چه نگاهی داشتهاند.
به گزارش اقتصادنیوز، در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در 50 سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" 50 سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای 1355، 1365،1375،1385 و 1395 مورد بازخوانی قرار میگیرد.
31 تیر 1355
سازمان جدید برای کنترل قیمتها تاسیس می شود
دولت لایحهای برای تاسیس یک سازمان کنترل قیمتها در دست مطالعه نهایی دارد که بهزودی پس از تصویب هیاتوزیران به مجلس تقدیم خواهد شد.
به موجب طرح مورد مطالعه، کنترل قیمتها و تعقیب گرانفروشان در این سازمان متمرکز میشود. در حال حاضر قسمت اعظم این کار به عهده اتاق اصناف است.
سازمان کنترل قیمت که یک سازمان دولتی است، با شبکه وسیعی از کادر و عوامل ناظر قیمتها را هم منبع تولید و هم در سطح توزیع کلی و خردهفروشی کنترل میکند و اتاق اصناف از این وظیفه معاف می شود و بیشترین هم خود را مصروف مسائل صنفی خواهد کرد.
ناظرانی که هماکنون در حزب و کمیته حمایت از مصرفکننده وجود دارند، بعدا به کمک این سازمان خواهند آمد، کادر موظف اتاق اصناف نیز به این سازمان منتقل خواهد شد. این طرح از جانب وزارت بازرگانی تدوین و به نخستوزیری ارسال شده است.
وزارت بازرگانی در زمینه تعیین قیمت ریشهای و توزیع کالا، بهویژه مواد غذایی، طرحهای در دست دارد که به موجب یکی از آنها مغازههای فروشنده مواد پروتئین نظیر قصابیهای گوسفندی، گاوی، تخممرغ و مرغفروشیها و ماهیفروشیها در یکدیگر ادغام خواهد شد.
31 تیر 1365
برگزاری دومین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و چین
دومین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین با امضای یک یادداشت تفاهم تجاری، صنعتی، علمی و فنی در کاخ بزرگ مردم در پکن پایان یافت.
براساس این یادداشت تفاهم دو کشور ایران و چین در زمینههای تجاری، صنعتی، کشاورزی و علمی و فنی همکاری خواهند داشت.
در این یادداشت تفاهم حجم مبادلات تجاری دو کشور 400 میلیون دلار پیشبینی شده و 200 میلیون دلار نیز به اجرای پروژههای عمرانی و همکاریهای صنعتی و علمی و فنی اختصاص یافته است.
31 تیر 1375
پیکان با تغییرات فنی و تقویت موتور به بازار عرضه می شود
پیکان جدید 77 ساخت ایران با بدنه آیرودینامیک و موتور تقویتشده در بیستمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به بازار عرضه می شود.
با عرضه این محصول جدید، ایران برای نخستین بار پس از گذشت 40 سال، مونتاژ خودرو به تولیدکننده خودرو در سطح جهان تبدیل می شود.
طبق این گزارش، طراحی پیکان 77 در شرکت ایرانخودرو به پایان رسیده و این محصول جدید در مرحله آزمایش موتور و بدنه است.
31 تیر 1385
وزیر کار احمدینژاد: ارائه تسهیلات به بنگاههای زودبازده به سرنوشت طرحهای خوداشتغالی دچار نمی شود
وزیر کار و امور اجتماعی گفت: به طور حتم طرح ارائه تسهیلات به بنگاههای کوچک و زودبازده به سرنوشت طرحهای سابق خوداشتغالی دچار نخواهد شد.
سیدمحمد جهرمی افزود: از سرگذشت طرحهای سابق خوداشتغالی باید عبرت بگیریم و طرحهای مربوط به اشتغال را با رویکرد جدیدی طرحریزی کنیم.
وی اظهار کرد: به همین منظور طرح بنگاههای کوچک و زودبازده برای اشتغالزایی پایدار در دستورکار قرار گرفته که ثمرات خوبی به همراه خواهد داشت.
دو طرح جدید برای پیشفروش مسکن
همزمان با آماده شدن لایحه پیشفروش مسکن که با همکاری وزارت مسکن، قوه قضائیه تهیه شده است، انجمن انبوهسازان کشور نیز طرح جدیدی را برای واگذاری بخشی از ساختوسازهای خود در قالب اجاره به شرط تملیک و فروش اقساطی ارائه کرده است.
اگرچه هنوز جزئیات لایحه دولت برای پیشفروش مسکن اعلام نشده است، ولی معاون وزیر مسکن هدف نهایی این لایحه را قانونمند کردن بازار آشفته پیشفروش دانسته است که توسط برخی سودجوها شکل گرفته و ابزار پیشفروش و اعتماد مردم را با مشکل مواجه کرده است.
یک عضو هیاتمدیره انجمن انبوهسازان نیز با اشاره به این موضوع که در طرح جدید انبوهسازان تلاش شده است ایرادهای تجربیات گذشته در این زمینه برطرف شود، اعلام کرد که ثبتنام از متقاضیان بهزودی از طریق روزنامههای کثیرالانتشار آغاز خواهد شد.
31 تیر 1395
بازگشت ایران به بازار جهانی اوراق قرضه
پایگاه خبری بلومبرگ به نقل از وزیر امور اقتصادی و دارایی گزارش داد، ایران برای نخستینبار از سال 2002 به دنبال بازگشت به بازار جهانی اوراق قرضه است.
بلومبرگ نوشت، جمهوری اسلامی ایران یک سال پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک به دنبال تامین مالی توسعه اقتصادی کشور از طریق ورود به بازار جهانی اوراق قرضه است.
طیبنیا گفت: انتظار میرود ایران در آینده نزدیک یک رتبه اعتباری داشته باشد، گامی که میتواند به جذب سرمایهگذاران اوراق قرضه کمک کند.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید