از «سفر به اروپا برای خرید لوازم راه آهن» تا «افزایش سقف برداشت و کارت به کارت بخاطر کرونا»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی یازدهمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینهای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشههای تاریخی بسیاری از واقعیتهای امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی یازدهمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
11 اسفند 1309، ارباب کیخسرو شاهرخ، رییس اداره مباشرت مجلس شورای ملی، برای خرید لوازم راه آهن به اروپا عزیمت کرد تا طی قراردادی کلیه لوازم مورد نیاز را از دولت سوئد خریداری کند.
11 اسفند 1320، محمدعلی فروغی کابینه را ترمیم و وزیران را به این شرح به مجلس معرفی کرد: حسنعلی کمال هدایت (نصرالملک)، وزیر پست و تلگراف، باقر کاظمی (مهذب الدوله) وزیر کشور - مجید آهی، وزیر کشاورزی، اقتصاد و خواربار - علی اصغر حکمت، وزیر بهداری، علی سهیلی، وزیر امور خارجه - عباسقلی گلشائیان، وزیر دادگستری - سرلشگر امان الله جهانبانی، وزیر راه - مصطفی عدل (منصورالسلطنه) وزیر فرهنگ - یدالله غضدی، وزیر دارایی - عبدالحسین هژیر، وزیر پیشه و هنر و بازرگانی - محمدعلی فروغی، وزیر جنگ.
11 اسفند 1345، اولین موافقت نامه پنج ساله بازرگانی ایران و شوروی در تهران امضا شد. طبق این موافقنامه مقرر شد طی پنج سال آینده ایران و شوروی پانصدوچهل میلیون دلار کالا مبادله کنند.
11 اسفند 1347، از شوروی بیست هزار تن شکر خریداری شد.
11 اسفند 1352، واشنگتن پست: ویلیام سالیمون وزیر خزانه داری آمریکا در اظهاراتش شاه ایران را «احمق» خواند. این تعبیر خشم دولت ایران را برانگیخت.
11 اسفند 1353، شاه سیستم تک حزبی در کشور را اعلام کرد و حزب واحد سیاسی کشور «رستاخیز» نام گرفت.
11 اسفند 1389، سرتیپ دوم پاسدار «نبی الله حیدری» رییس پلیس فرودگاههای کشور در جمع خبرنگاران گفت: 20 تن تریاک از خارج از کشور به منظور مصرف پزشکی و با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یک ماه گذشته وارد فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) شده است.
11 اسفند 1392، ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی با اشاره به تخلفات در یکی از استان ها، گفت: در یکی از استانهای کشور فردی 12میلیارد تومان حق ماموریت گرفته است بدون اینکه حتی یک دقیقه به ماموریت برود. همین فرد 500 میلیون تومان نیز هزینه صرف غذا گرفته است. در استان دیگری فردی 70 میلیارد تومان حقوق عوارضی دولت را پرداخت نکرده که پیش بینی میشود این مبلغ به 100 میلیارد تومان برسد که اینها منهای قاچاق پرونده است. باید تلاش کنیم که دیگر این اتفاقات در کشور رخ ندهد.
11 اسفند 1394، شورای پول و اعتبار با امکان اعطای تسهیلات مسکن از محل صندوق پسانداز مسکن یکم به زوجین خانه اولی روی یک پلاک ثبتی از 80، 60 و 40 میلیون تومان به ترتیب 160 میلیون تومان در شهر تهران (هریک از زوجین حداکثر 80 میلیون تومان)، 120 میلیون تومان در مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر (هریک از زوجین حداکثر 60 میلیون تومان) و 80 میلیون تومان در سایر مناطق شهری موافقت کرد.
11 اسفند 1397، بانک مرکزی در یک بیانیه بهطور رسمی از ادغام نهادهای مالی نظامی در بانک سپه خبر داد. بر این اساس پنج بانک و موسسه اعتباری «انصار»، «قوامین»، «حکمت ایرانیان»، «مهر اقتصاد» و «موسسه اعتباری کوثر» در بانک سپه، ادغام میشوند.
11 اسفند 1398، بانکمرکزی در راستای مدیریت، کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، اقدامات لازم برای تسهیل استفاده هممیهنان از درگاههای غیرحضوری و کاهش مراجعات حضوری مردم به شعب و دستگاههای خودپرداز را بهصورت موقت پیشبینی و به شبکه بانکی ابلاغ کرد. سقف برداشت به 500 هزار تومان و کارت به کارت به 5 میلیون تومان افزایش یافت.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد