یک‌شنبه 30 دی 1403

از همرزمی با دکتر چمران در سوسنگرد تا شهادت در خان‌طومان / شهید اسکندری نقش مهمی در طرح‌های سازندگی داشت | گفتگو با سردار رنجبر

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
از همرزمی با دکتر چمران در سوسنگرد تا شهادت در خان‌طومان / شهید اسکندری نقش مهمی در طرح‌های سازندگی داشت | گفتگو با سردار رنجبر

سردار محمدباقر رنجبر می‌گوید: سال 93 به مراسم اعتکاف رفت. سه روز در خانه خدا به راز و نیاز پرداخت و به نظرم در آن روزها آن چیزی را که می‌خواست دریافت کرد. مراسم اعتکاف که تمام شد، چند روز بعد به سوریه رفت و به شهادت رسید.

- اخبار سیاسی -

سردار محمدباقر رنجبر از فرماندهان سابق سپاه استان فارس و از همرزمان و دوستان سردار شهید حاج عبدالله اسکندری در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم در خصوص این شهید مدافع حرم اظهار داشت: شهید اسکندری اهل محله قصرالدشت شیراز و من اهل محله مهدی‌آباد آن شهر هستم.

وی ادامه داد: اگرچه پیش از آغاز جنگ دورادور با یکدیگر آشنا بودیم، اما رفاقت ما در جبهه سوسنگرد شکل گرفت. هر دو در روزهای نخست جنگ به عنوان نخستین نیروهای اعزامی از استان فارس به سوسنگرد رفتیم و در کنار رزمندگانی که از سایر شهرها و استان‌ها همچون تبریز و... به آنجا آمده بودند از جبهه میانی خوزستان دفاع کردیم.

سردار رنجبر با اشاره به اشغال‌های شهر سوسنگرد توسط دشمن بعثی اظهار داشت: نخستین عملیات آزادسازی سوسنگرد توسط نیروهای سپاه اهواز و در شبیخونی به فرماندهی شهید غیور اصلی انجام شد. در دومین آزادسازی که شهید دکتر چمران رئیس ستاد جنگ‌های نامنظم فرمانده بود و رهبر معظم انقلاب نیز نقش داشت، شهید اسکندری حضور داشت.

وی اظهار داشت: شهید حاج عبدالله اسکندری از مدافعان شهر سوسنگرد و یکی از آن 200 رزمنده بسیجی بود که در آن منطقه به دفاع از ایران اسلامی پرداخت و با دشمن بعثی مقابله کرد. در جمع آن 200 نفر چهره‌های برجسته‌ای همچون سرداران محمدعلی جعفری، احمد غلامپور و شهیدان زین‌الدین، تجلایی و... حضور داشتند.

** جانشینی تیپ مهندسی الهادی

سردار رنجبر در بخش دیگری از این گفتگو به نقش شهید اسکندری در عملیات‌های دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: پس از توسعه سازمان رزم سپاه و تشکیل یگان‌های مهندسی، تیپ 41 مهندسی الهادی با حضور رزمندگان استان فارسی شکل گرفت. فرماندهان این تیپ نیز سردار فلاح‌زاده جانشین کنونی نیروی قدس سپاه، سردار اسکندری، سردار بهرام قاسمی، سردار اسماعیل قاسمی و... بودند. سردار فلاح‌زاده فرمانده تیپ و سردار اسکندری جانشینش بود.

وی افزود: تیپ الهادی در عملیات‌های بزرگ و مهمی همچون والفجر هشت و کربلای پنج نقش‌آفرین بود و اقدام به ساخت مواضع و استحکامات آفندی و پدافندی و انجام عملیات‌های مهندسی و ایجاد پل، جاده و... کرد. این تیپ اکنون نیز یکی از تیپ‌های موثر مهندسی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

سردار رنجبر خاطرنشان کرد: سردار اسکندری تا پایان جنگ تحمیلی جانشین فرمانده تیپ الهادی بود و پس از پایان جنگ فرمانده این تیپ شد.

** نقش شهید اسکندری در سازندگی کشور

وی در ادامه با اشاره به نقش سپاه در بازسازی و سازندگی کشور گفت: سپاه پس از پایان جنگ طرح‌های مهمی در راستای سازندگی و خدمت‌رسانی به مردم انجام داد که در این رابطه یگان‌ها و نیروهای متخصص مهندسی نقش موثر و تعیین‌کننده‌ای داشتند.

این فرمانده سابق سپاه فجر گفت: یکی از اقدامات افتخارآمیز سپاه در دوران پس از جنگ، ساخت سد بزرگ کرخه بود. تیپ الهادی و سردار شهید حاج عبدالله اسکندری در ساخت این پل نقش مهم و موثری داشتند. تیپ الهادی در آن دوره اقدامات مهم درگیری نیز در حوزه راه‌سازی و خدمت‌رسانی به مردم انجام داد.

شهید اسکندری پس از بازنشستگی و داوطلبانه به سوریه رفت / او نقش مهمی در ساخت سد کرخه و جاده‌ها داشت | گفتگو با سردار قاسمی روایت دختر شهید اسکندری از لحظه اطلاع از شهادت پدر / تحسین مقام معظم رهبری از نحوه رفتار خانواده شهید + فیلم ماجرای مخالفت خانواده شهید اسکندری با پرداخت پول برای بازگشت پیکر / وظیفه‌شناس و تکلیف‌مدار بود | گفتگو با سردار رودکی

** دغدغه‌اش خدمت‌رسانی به ایثارگران بود

سردار رنجبر با بیان اینکه برجسته‌ترین ویژگی‌های شهید اسکندری خلوص، تواضع، مردم‌داری و خدمت به مردم و خانواده‌های ایثارگران بود، گفت: همین ویژگی‌ها موجب شد که وی در اواخر دهه هشتاد به ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس برگزیده شود؛ وی حدود چهار پنج سال عهده‌دار این مسئولیت بود و در این دوره اقدامات مهمی انجام داد.

وی ادامه داد: یکی از دغدغه‌های وی خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌هایشان بود. شبانه‌روز مشغول انجام وظیفه بود و تلاش می‌کرد هر کاری از دستش برمی‌آید برای خدمت به ایثارگران انجام دهد. حتی در انجام این وظیفه گاهی با برخی از مسئولان وقت استان درگیر نیز می‌شد.

این همرزم شهید اسکندی با بیان اینکه ایشان ساعت‌ها پای حرف‌های ایثارگران می‌نشست و حرف‌هایشان را می‌شنید، اظهار داشت: هر کاری از عهده‌اش برمی‌آمد انجام می‌داد و تلاش می‌کرد گره‌ای از مشکلات‌شان باز کند. شهید اسکندری در دوران خدمتش در بنیاد شهید اسیر گروه بندی‌های سیاسی نشد و به انجام وظیقه‌اش که خدمت به ایثارگران بود، پرداخت.

** افسوس می‌خورد که چرا از کاروان و قافله شهدا جا ماند

فرمانده سابق سپاه فجر گفت: او از دوران دفاع مقدس عاشق شهادت بود و همواره افسوس می‌خورد که چرا از کاروان و قافله شهدا جا مانده است. هرگاه با هم تنها می‌شدیم، آرزویش را بیان می‌کرد و می‌گفت: می‌شود من هم یک روز شهید شوم؟ و بعد می‌گفت خدا کریم است.

وی ادامه داد: یکی دو سال بعد از خدمت در بنیاد شهید و امور ایثارگران دوران بازنشستگی‌اش فرا رسید. اگرچه به صورت پاره وقت مشغول به کار بود، اما ناآرام بود. گویی دنبال چیزی یا گمشده‌ای بود که در آن کار پیدا نمی‌کرد. می‌گفت نمی‌خواهم از قافله شهدا جا بمانم و می‌خواهم شهید بشوم.

سردار رنجبر بیان کرد: سال 93 به مراسم اعتکاف رفت. سه روز در خانه خدا به راز و نیاز پرداخت و به نظرم در آن روزها آن چیزی را که می‌خواست دریافت کرد. مراسم اعتکاف که تمام شد، چند روز بعد به سوریه رفت و در همان روزهای نخستی که به نبرد با تروریست‌های تکفیری رفت، آنچه را که طلب کرده بود، در منطقه خان‌طومان دریافت کرد و آسمانی شد.

از همرزمی با دکتر چمران در سوسنگرد تا شهادت در خان‌طومان / شهید اسکندری نقش مهمی در طرح‌های سازندگی داشت | گفتگو با سردار رنجبر 2
از همرزمی با دکتر چمران در سوسنگرد تا شهادت در خان‌طومان / شهید اسکندری نقش مهمی در طرح‌های سازندگی داشت | گفتگو با سردار رنجبر 3
از همرزمی با دکتر چمران در سوسنگرد تا شهادت در خان‌طومان / شهید اسکندری نقش مهمی در طرح‌های سازندگی داشت | گفتگو با سردار رنجبر 4