سه‌شنبه 6 آذر 1403

استاندار: 97 هزار تن کالای غیر نفتی از استان مرکزی صادر شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استاندار: 97 هزار تن کالای غیر نفتی از استان مرکزی صادر شد

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: بیش از 97 هزار تن انواع کالای غیر نفتی فروردین ماه امسال از نقاط مختلف این استان به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 378 درصد رشد داشته است.

سید علی آقازاده روز دوشنبه در نشست شورای اداری استان مرکزی در محل استانداری این استان، افزود: ارزش محموله‌های صادراتی استان مرکزی در فروردین ماه امسال 76 میلیون دلار برآورد می‌شود که به بیش از 50 کشور مختلف صادر شده است. وی ادامه داد: سال 99 با وجود مشکلات اقتصادی و تحریم های‌ظالمانه دشمنان شاخص‌های مطلوبی در استان مرکزی رقم خورد و گام‌های بلندی در راستای تحقق جهش تولید برداشته شد. استاندار مرکزی با اشاره به هفته‌های پایانی فعالیت دولت دوازدهم نیز گفت: مدیران و مسئولان وظیفه دارند در این مدت باقیمانده از عمر دولت، فعال‌تر و پویاتر از گذشته اقدام کنند و با کارنامه‌ای درخشان دولت را تحویل مسئولان آینده دهند و در این مسیر هیچ قصور و کم‌کاری از هیچ مسئولی پذیرفتنی نیست. آقازاده در تشریح شرایط کرونایی استان مرکزی نیز گفت: در 2 هفته گذشته آمارهای مربوط به کرونا جز در مورد فوتی ثابت بوده است و آمار بالای فوتی‌ها نیز ناشی از ابتلاهای ابتدای سال است و انتظار می‌رود باتوجه به تثبیت مبتلایان و بستری تا طی 10 روز آینده میزان فوتی ها نیز کاهش یابد. وی در خصوص وضعیت استان مرکزی در حوزه آب و برق نیز گفت: این شرایط نیازمند همکاری همه است و به همین منظور همانند سال گذشته تغییر ساعت کار ادارات و بانک ها باید در دستور کار قرار گیرد، اگر مردم 10 ساعت صرفه جویی کنند می‌توان از این شرایط عبور کرد. آقازاده در خصوص شرایط انتخابات اضافه کرد: فرمانداران باید به دنبال تهیه و تامین خودرو، نیروی انسانی و تجهیزات باشند و این درحالی است که استان مرکزی در راستای اقدامات اجرایی انتخابات ریاست جمهوری موفق بوده و هیات اجرایی در استان از مدت ها پیش تشکیل شد. وی در خصوص ایجاد واحدهای مسکونی گفت: عملیات اجرایی ساخت 8 هزار واحد مسکونی به غیر از وظیفه و تعهد استان در اقدام ملی، در محل کمربندی شمالی حدفاصل دانشگاه پیام نور و مجتمع خاتم ظرف یک ماه آینده با حضور مسئولان استانی و کشوری آغاز خواهد شد که دستگاه‌های دولتی و غیردولتی و بخش خصوصی و خبرنگاران می‌توانند متقاضیان واجد شریط را اعلام کنند و با ساخت این واحدها پیش بینی می‌شود از التهاب بازار مسکن شکسته شود.

مدیر عامل شرکت توزیع برق استان مرکزی نیز گفت: سال گذشته 101 میلیارد ریال پاداش همکاری در مصرف برق پرداخت شده که بیشترین پاداش در صنعت با حدود 93 میلیارد ریال بوده است. محمد اله‌داد افزود: گرمای زودرس و پیش از موعد مقرر سبب می‌شود که محدودیت‌های زیادی به ویژه در سیستم‌های اداری ایجاد شود که در این راستا، 15 اردیبهشت مانوری برنامه ریزی شده است. وی با اشاره به دلایل اصلی افزایش بار و مصرف در سال 1400 افزود: کاهش 49 درصدی میانگین بارندگی و افزایش دما، کاهش 35 درصدی ظرفیت تولید برق سدها، ارزانی بهای انرژی، مصارف روزافزون استخراج غیرمجاز رمز ارزها، رشد چشمگیر رونق صنایع موجود، فروش 20 هزار انشعاب مشترک خانگی و تجاری و عمومی و بیش از 180 مگاوات رشد در بخش‌های صنعت و کشاورزی، تداوم شرایط کرونایی و حضور طولانی تر مشترکان در منازل از علل مذکور است. مدیرعامل توزیع برق استان مرکزی اضافه کرد: ثابت ماندن بهای انشعاب برق بیش از دوسال، ارزانی انرژی برق، انتقال سنجش عمده ای از درآمدهای صنعت برق به سازمان هدفمندی یارانه‌ها، افزایش چشمگیر قیمت تجهیزات، عدم جذابیت برای بخش خصوصی در سرمایه گذاری احداث نیروگاه از علل عدم توسعه تولید همپای مصرف است. اله‌داد اضافه کرد: در استان مرکزی در فروردین سال جاری 19 درصد رشد بار نسبت به دوره مشابه قبل گزارش شده است. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: سال گذشته 18 طرح شاخص اقتصادی برای بهره‌برداری در استان تصویب شده بود که بهره‌برداری از این طرح ها، 70 میلیون دلار سرمایه گذاری و سه هزار و 300 فرصت شغلی به دنبال دارد.

رقیه یادگاری اضافه کرد: در پایان سال گذشته، 10 طرح از 18 طرح به بهره برداری رسید و پیشرفت فیزیکی مابقی طرح‌ها به بالای 77 درصد رسید که در مجموع پیشرفت فیزیکی طرح‌ها 90 درصد برآورد می‌شود. وی ادامه داد: در سال جاری نیز 21 طرح اقتصادی کوچک با رویکرد گردشگری و زیرساخت تولید از استان مرکزی پذیرفته شده که نیازمند 2700 میلیارد ریال اعتبار است. استان مرکزی 12 شهرستان و یک میلیون و 440 هزار نفر جمعیت دارد.

*س_برچسب‌ها_س*