استقبال اهل سنت کردستان از زوار حسینی
سنندج - ایرنا - اهل سنت استان کردستان ارادت خاصی به خاندان پیامبر گرامی اسلام (ص) دارند و این روزها در آستانه اربعین این ارادت و محبت خود را با استقبال و پذیرایی از زائران حسینی به خوبی نشان داده اند.
به گزارش ایرنا، کردستانیها امسال با برپایی 37 موکب در نقاط مختلف استان به استقبال زوار حسینی رفته اند و به زائرانی که برای چند ساعت و یا حتی یک شبانه روز اینجا اطراق می کنند خدمات مختلف ارائه می دهند.
یکی از این موکبها، موکب پیامبر اعظم (ص) است که در ابتدای جاده سنندج به سمت دیواندره و محدوده میدان امام رضا (ع) و با همکاری ارگانهای مختلف، از جمله فرهنگ و ارشاد، شهرداری، ارتش، سپاه و هلال احمر برپا شده است.
وارد این موکب که می شوی چندین غرفه بزرگ را می بینی که هر کدام مملو از جمعیتی است که با جان و دل و بدون هیچ توقعی و فقط به عشق امام حسین (ع) به زائران اربعین خدمات مختلف ارائه می دهند و با این کار ارادت و محبت خالصانه خود به اهل بیت پیامبر (ص) را به نمایش می گذارند.
اولین غرفه دایر شده در این موکب ایستگاه سلامت است که توسط جمعیت هلال احمر استان دایر شده و چند نفر امدادگر هلال احمر در آنجا مستقر هستند و خدمات مختلف غربالگری از جمله فشار خون و قند خون زائران را کنترل می کنند.
به گفته مسوول این غرفه هر کدام از زائران که وارد این موکب شده و احساس کنند که مشکلی دارند به غرفه ما مراجعه می کنند که براساس برآوردها تاکنون روزانه 70 زائر خدمات سلامت دریافت کرده اند.
محمدی اظهار داشت: علاوه بر حضور زائران در غرفه تیم سحاب سیار هلال احمر نیز در موکب حضور داشته و با حضور در قسمت های مختلف موکب به زوار حسینی خدمات رسانی می کنند.
بالاتر از ایستگاه سلامت غرفه پذیرایی از زائران دایر شده است که با غذای گرم و شربت، چای و شیرینی از زائران پذیرایی می کنند.
توزیع روزانه 18 هزار پرس غذا بین زائران
مسوول فرهنگی موکب پیامبر اعظم (ص) نیز اظهار داشت: روزانه 18 هزار پرس غذا در سه وعده صبحانه، نهار و شام در بین زائران اربعین حسینی توزیع می شود که براساس آمارهای موجود تاکنون روزانه حداقل 12 هزار نفر پذیرایی شده اند.
رضا میهمی با بیان اینکه در موکب پیامبر اعظم (ص) تمام تدابیر لازم برای استقبال از زائران اندیشیده شده است، گفت: علاوه بر پذیرایی از زائران محلی نیز برای اسکان آنان در این موکب ایجاد شده و روزانه حدود سه الهی چهار هزار نفر در این محل اسکان موقت می شوند.
وی توجه به سلامتی زائران را از دیگر اقدامات انجام شده در این موکب اعلام کرد و افزود: علاوه بر ایستگاه سلامت هلال احمر، بهداری ارتش نیز در این موکب مستقر شده و افرادی که بیماری داشته باشند ویزیت رایگان می شوند.
در این موکب همچنین غرفه ایستگاه نقاشی برای کودکان و نوجوانان از سوی فرهنگ و ارشاد، ایستگاه حامی یابی برای فرزندان ایتام و محسنین، نمایشگاه کتاب و ایستگاه مطالعه نیز دایر شده است و هر کدام به نوعی به زائران خدمات ارائه می دهند.
مسوول یکی از غرفه های موکب پیامبراعظم (ص) می گوید: در این موکب خدمات رسانی به زائران در این چند روز بسیار خوب بوده و این را می توان از زائرانی که اینجا استراحت می کنند نیز پرسید.
زوار امام حسین سختی راه را به جان می خرند
گور علی صدری یکی از زائرانی که از استان زنجان آمده و از روز گذشته در این موکب مانده تا همراهانش برسند این گفته را تایید کرده و گفت: از روز گذشته در موکب پیامبر اعظم (ص) هستم، با کوچکترین مشکلی روبرو نشده ام، خدمات دهی به زوار بسیار خوب است.
وی که برای اولین بار است به کربلا می رود، شور و شوق وصف نشدنی دارد و می گوید: وقتی زائر امام حسین (ع) می شوی هرسختی و مشکلی را باید به جان بخری هر چند اینجا مشکلی وجود نداشت اما اگر هم بود هیچ گله و شکایتی نداشتیم.
محسن ترنجبیان از دیگر زائرانی است که امروز صبح وارد موکب پیامبر اعظم شده و قرار است تا ساعاتی دیگر به همراه فرزند و خواهر زاده اش از مرز باشماق به سمت کربلا عازم شوند.
وی که برای نهمین بار است راهی کربلا می شود می گوید: هر بار که عازم این سفر می شوم انگار که بار اولم است، همانند همان اولین بار حس و حالم وصف ناشدنی و غیرقابل بیان است.
وی نیز خدمات رسانی در این موکب را رضایت بخش اعلام کرد و گفت: افرادی که در این محل به زائران خدمات ارائه می دهند با جان و دل دارند این کار را انجام می دهند و این عشق را می توان از چشمانشان خواند.
عزیمت کاروان 230 نفره نخبگان اهل سنت سراسر کشور به اربعین از مرز باشماق
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان نیز اظهار داشت: اقدامات بسیاری در زمینه اربعین در استان انجام شده و باید این موارد برای مردم منعکس شود تا مردم از اثرات و برکات بازگشایی مرز باشماق آشنا شوند.
حجتالاسلام برومند رازیانی با اشاره از عزیمت کاروان 230 نفره نخبگان اهل سنت سراسر کشور به اربعین، گفت: این کاروان 17 شهریور از مرز باشماق عازم اربعین حسینی شدند.
وی با اشاره به اینکه تردد زوار در مرز باشماق اثرات موثری برای منطقه دارد، افزود: اکتفا به صدا و سیما کافی نیست و باید همه رسانههای رسمی و فضای مجازی را برای انعکاس برکات اربعین پای کار باشند.
امسال با تصمیم وزارت کشور، مرز باشماق مریوان برای اولین بار جهت تردد زائران اربعین انتخاب شده است.
مریوان در 120 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.