چهارشنبه 5 دی 1403

استقرار ده‌ها کلاهک هسته‌ای در بلاروس

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
استقرار ده‌ها کلاهک هسته‌ای در بلاروس

اقتصادنیوز: رئیس جمهور بلاروس گفت: من در بلاروس کلاهک هسته ای مستقر کرده ام. چند ده کلاهک.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، الکساندر لوکاشنکو افزود: خیلی‌ها می گویند که این موضوع، یک شوخی است و هیچ کس چیزی مستقر نکرده است اما ما این کار را انجام دادیم. آنها به این موضوع توجه نکردند که چگونه آنها را به اینجا آوردیم.

وی ادامه داد: از زمان (بمباران اتمی) هیروشیما و ناکازاکی (توسط آمریکا)، هیچ‌کس دکمه هسته‌ای را فشار نداده است. حتی قدرت‌های پیشرو، چه رسد به بلاروس.

خبر مرتبط جهان در آستانه رقابت هولناک هسته‌ای؛ آماده‌باش چین و روسیه برای رویارویی با آمریکا / پایان «ان پی تی» قریب‌الوقوع است؟

اقتصادنیوز: همزمان با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، گروهی از ناظران با استناد به تحولات پیچیده جهانی و تهدید رهبران کشورهایی چون چین و روسیه در باب استفاده و یا تجهیز به این سلاح مهلک، گروهی بر این باورند که رئیس جمهوری آمریکا تنها یک گزینه دارد تا با توسل بدان بتواند امنیت ایالات متحده و چهان را حفظ کند و این گزینه مشارکت هماهنگ با سایر قدرت‌های بزرگ هسته‌ای جهت حراست از ان پی تی است.

لوکاشنکو درباره طرح استقرار سامانه موشکی غیرهسته‌ای اورشنیک روسیه در خاک بلاروس نیز خاطرنشان کرد که استفاده از این نوع تسلیحات پرقدرت، مسئولیت بزرگی دارد.

رئیس‌جمهور بلاروس در ادامه به دشمنان، دوستان و رقبا در مورد نقض مرزهای این کشور هشدار داد.

بنا بر گزارش این رسانه روس، پیش از این، روسیه برنامه خود را برای استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی خود در بلاروس به درخواست مینسک اعلام کرد، مشابه آنچه که ایالات متحده مدت‌ها در قلمرو متحدانش انجام می‌داد.

در این چارچوب، مسکو به مینسک سامانه های موشکی تاکتیکی اسکندر با قابلیت حمل تسلیحات هسته ای را در اختیار مینسک قرار داد و به مینسک کمک کرد تا هواپیماهای خود را برای حمل سلاح های تخصصی دوباره تجهیز کند.

اواخر آوریل 2024 لوکاشنکو گفته بود که روسیه ده ها کلاهک هسته ای در بلاروس مستقر کرده است.

رؤسای جمهور روسیه و بلاروس 17 آذرماه 1403 در آیینی در مینسک، معاهده جدیدی در مورد تضمین‌های امنیتی امضا کردند.

این سند که به امضای ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو رسید، تعهدات متقابل این دو کشور را برای تضمین دفاع، حفاظت از حاکمیت، استقلال و نظم اجرای قانون اساسی روسیه و بلاروس، یکپارچگی و مصونیت‌ناپذیری سرزمین‌ها را با استفاده از تمام نیروها و ابزارهای موجود تعریف می‌کند.

پوتین در این آیین گفت: با امضای معاهده تضمین‌های امنیتی، یک سیستم دفاع هوایی یکپارچه در فضای دفاعی روسیه و بلاروس عمل می کند و یک گروه مشترک منطقه ای از نیروها ایجاد شده است.

روسای جمهور روسیه و بلاروس در این آیین درباره گزینه‌های استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی که از سال 2023 میلادی در خاک بلاروس مستقر شده است، گفت و گو کردند.

رهبران روسیه و بلاروس در این آیین موافقت کردند که سامانه موشکی جدید روسی اورشنیک را در خاک بلاروس مستقر کنند.

بنا بر این توافق، این سامانه موشکی نیمه دوم سال 2025 به جمهوری بلاروس تحویل داده می شود.

اگرچه این مجموعه بخشی از نیروهای موشکی استراتژیک نیروهای مسلح روسیه خواهد بود، بلاروس این حق را خواهد داشت که به طور مستقل اهداف بالقوه برای انهدام را تعیین کند.

روسیه نخستین بار اول آذرماه 1403از شلیک موشک اورشنیک خبر داد. رئیس جمهور روسیه در آن زمان با اشاره به استفاده اوکراین از سلاح‌های دوربرد غربی، گفت: در واکنش به این اقدام کی‌یف، ارتش روسیه در حمله‌ای ترکیبی با استفاده از یکی از جدیدترین سامانه‌های موشکی میان‌برد خود یکی از تاسیسات دفاعی - صنعتی اوکراین را هدف قرار داد.

پوتین افزود: در جریان این حمله یک موشک بالستیک مافوق صوت غیرهسته‌ای به نام اورشنیک با موفقیت در شرایط جنگی آزمایش شد.

رئیس‌جمهور روسیه درباره ویژگی‌های موشک جدید اورشنیک نیز گفت: دمای عناصر ضربه زننده این موشک به چهار هزار درجه می‌رسد و قادر است که به اجسام بسیار محافظت شده که در اعماق زیاد زمین قرار دارند نیز برخورد کند.

وی ادامه داد: هر چیزی که در مرکز انفجار است به ذرات بنیادی تقسیم شده و به گرد و غبار تبدیل می شود.

پوتین اظهار داشت: اورشنیک یک سلاح کشتار جمعی نیست، بلکه یک سلاح با دقت بالا است و دارای قابلیت کاربرد هسته‌ای نیست.

رئیس جمهور روسیه افزود: در صورت استفاده گسترده از موشک های اورشنیک در یک حمله، قدرت آن قابل قیاس با سلاح های هسته ای خواهد بود.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
استقرار ده‌ها کلاهک هسته‌ای در بلاروس 2