دوشنبه 1 بهمن 1403

اسطوره ایرانی لیگ قهرمانان آسیا کیست؟

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
اسطوره ایرانی لیگ قهرمانان آسیا کیست؟

سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا 5 ستاره برتر تاریخ فوتبال ایران در لیگ قهرمانان قاره کهن را انتخاب کرده و از کاربران خود خواسته که از میان این 5 نفر، بهترین بازیکن ایرانی تاریخ لیگ قهرمانان آسیا را انتخاب کنند.

سایت اینترنتی کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) در گزارشی به معرفی برترین ستاره‌های فوتبال ایران که در لیگ قهرمانان آسیا خوش درخشیده‌اند پرداخته است.

AFC در ابتدای گزارش خود اینگونه می‌نویسد: «اگرچه هیچ تیم باشگاهی از ایران موفق به فتح لیگ قهرمانان آسیا (دوره جدید جام باشگاه‌های آسیا) نشده است، اما نمایندگان این کشور چندین بار تا آستانه فتح این تورنمنت پیش رفتند و در این تیم‌ها ستارگانی حضور داشته‌اند که در رده قاره‌ای خوش درخشیدند.»

جلال حسینی جلال حسینی کاپیتان پرسپولیس که 58 بازی در لیگ قهرمانان آسیا انجام داده اولین بازیکن در فهرست ستاره‌های ایرانی منتخب AFC است. AFC درباره او نوشته است: جلال حسینی یکی از اسطوره‌های فوتبال ایران با بیش از 100 بازی ملی برای کشور است است. او اولین بار سال 2008 به همراه سایپا در لیگ قهرمانان حضور پیدا کرد و با این تیم به مرحله یک چهارم نهایی این رقابت‌ها هم راه یافت. جلال حسینی با تیم‌های سپاهان و نفت تهران هم به مراحل یک هشتم نهایی این رقابت‌ها رسیده است. با این حال در سال‌های اخیر او به عنوان کاپیتان پرسپولیس در لیگ قهرمانان حضور داشته و بهترین نمایش‌های خود را در این رقابت‌ها ارائه کرده است. او سال 2017 به عنوان کاپیتان به غول‌های تهران کمک کرد که برای اولین بار به مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان برسند. یک سال بعد او موفقیتی حتی بزرگتر کسب کرد وقتی که با زدن گل برتری تیمش در آخرین دقیقه بازی خانگی مقابل الجزیره امارات منجر به صعود تیمش به مرحله یک چهارم نهایی شد. در آن مرحله هم پرسپولیس از سد الدوحیل گذشت. پرسپولیس در نیمه نهایی السد را حذف کرد و به این ترتیب حسینی تیمش را تا رسیدن به فینال فرماندهی کرد. از بخت بد این بازیکن 38 ساله، اما پیروزی 2 بر صفر کاشیما آنتلرز در بازی رفت فینال لیگ قهرمانان آسیا مانع از تبدیل شدن پرسپولیس به اولین قهرمان ایرانی لیگ قهرمانان آسیا شد.

مهدی رحمتی دروازه‌بان سابق استقلال و سنگربان حال حاضر تیم فوتبال شهرخودرو مشهد دومین بازیکن در فهرست اسطوره‌های ایران لیگ قهرمانان آسیا به انتخاب کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار دارد. این سایت درباره رحمتی که 61 بازی در لیگ قهرمانان انجام داده نوشته است: هیچ بازیکنی در مهمترین تورنمنت باشگاهی قاره آسیا به اندازه مهدی رحمتی به میدان نرفته است، سنگربان کهنه‌کاری که برای اولین بار در سال 2010 به همراه سپاهان در مرحله گروهی این رقابت‌ها شرکت کرد. رحمتی که در اواسط سال 2011 به استقلال پیوست، سال 2013 به آبی‌های تهران کمک کرد که به مراحل حذفی لیگ قهرمانان صعود کند. استقلال آن سال برای اولین بار در لیگ قهرمانان آسیا به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کرد و در آن مرحله توسط اف‌سی سئول کره جنوبی حذف شد. رحمتی سال‌های 2017 و 2018 در سومین دوره حضورش در استقلال به مراحل حذفی لیگ قهرمانان رسید. در ابتدای سال جاری، رحمتی که اکنون 37 ساله است، نشان داد هنوز هیچ کدام از مهارت‌های دروازه‌بانی‌اش را از دست نداده است و به مهار ضربه پنالتی هموطنش کریم انصاری فرد در تیم السیلیه قطر منجر شد که تیم شهر خودرو برای اولین بار در تاریخ خود به لیگ قهرمانان آسیا راه پیدا کند.

فرهاد مجیدی یکی دیگر از ستاره‌های سابق استقلال یعنی فرهاد مجیدی نیز در فهرست اسطوره‌های ایرانی لیگ قهرمانان آسیا به انتخاب AFC قرار گرفته است. این سایت راجع به مجیدی که 30 بازی در لیگ قهرمانان آسیا انجام داده نوشته است: در حالی که هیچ باشگاه ایرانی موفق به لمس جام قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا نشده است، یک بازیکن ایرانی که توانسته این جام باپرستیژ را بالای سر ببرد، فرهاد مجیدی است که در اولین تجربه حضورش هم این کار را انجام داد. او پس از پیوستن به تیم العین امارات - اتفاقی که قبل از مصاف این تیم با دالیان شیده چین در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان صورت گرفت - نقش مهمی برای تیمش ایفا کرد و گل دیرهنگامش در خانه نماینده چین به العین کمک کرد که در مجموع دو دیدار رفت و برگشت با نتیجه 7 بر 6 پیروز شود. مجیدی به عنوان مهاجم در ترکیب اصلی تیمش در هر دو بازی فینال مقابل تیم تیرو ساسانای تایلند هم به میدان رفت و به این تیم کمک کرد که در مجموع دو بازی 2 بر یک پیروز و به اولین و تنها تیم اماراتی تبدیل شود که تا به امروز لیگ قهرمانان آسیا را فتح کرده است. او ده سال بعد از آن اتفاق به عنوان کاپیتان استقلال به مرحله نیمه نهایی این رقابت‌ها راه یافت، اما بعد از ناکامی در صعود به فینال به دوران بازیگری‌اش پایان داد. حالا مجیدی به عنوان سرمربی استقلال برای اولین بار در نقش متفاوت به لیگ قهرمانان برگشته است.

قاسم حدادی‌فر قاسم حدادی فر بازیکن ذوب‌آهن با سابقه 38 بازی در لیگ قهرمانان آسیا چهارمین بازیکنی است که سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا او را در زمره اسطوره‌های ایرانی تاریخ مهمترین تورنمنت باشگاهی قاره کهن قرار داده است. AFC راجع به حدادی‌فر 36 ساله می‌نویسد: این هافبک باستعداد که تقریبا تمام دوران بازیگری‌اش را در تیم ذوب‌آهن سپری کرد، برای اهالی نیمه سبز شهر اصفهان یک اسطوره محسوب می‌شود. او اولین بار سال 2020 در لیگ قهرمانان آسیا حضور یافت و به عنوان کاپیتان به تیمش برای تجربه یک فصل عالی کمک کرد. حدادی‌فر در مرحله نیمه نهایی مقابل غول‌های عربستان سعودی تیم الهلال گلزنی کرد تا ذوب آهن دومین تیم ایرانی باشد که به فینال لیگ قهرمانان آسیا راه پیدا می‌کند. در فینال، اما زور ذوب‌آهن به تیم سئونگنام ایلوای کره نرسید. حدادی‌فر و یارانش سال بعد هم به لیگ قهرمانان آسیا برگشتند و تا مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌ها صعود کردند. او از سال 2016 سه بار به عنوان کاپیتان ذوب‌آهن تیمش را در مراحل حذفی لیگ قهرمانان آسیا همراه کرد و در آن سال‌ها گل‌های بسیار مهمی هم به ثمر رساند.

احسان حاج‌صفی بازیکن سابق سپاهان که 42 بازی در لیگ قهرمانان آسیا انجام داده آخرین بازیکن ایرانی است که AFC برای فهرست اسطوره‌های ایرانی تاریخ این تورنمنت انتخاب کرده است. حاج‌صفی در سن 17 سالگی در 4 بازی اولین تیمش در فصل 2007 لیگ قهرمانان آسیا نیمکت‌نشینی بود که فرصت رفتن به میدان را پیدا نکرد. او اولین بازی‌اش در این رقابت‌ها را در پیروزی 5 بر صفر سپاهان مقابل تیم الاتحاد سوریه انجام داد. بعد از آن، حاج‌صفی نوجوان در تمام بازی‌های سپاهان شرکت و به این تیم کمک کرد که اولین نماینده ایران باشد که فینالیست لیگ قهرمانان آسیا می‌شود. در آن مرحله، اما تیم او در مجموع دو بازی رفت و برگشت با نتیجه 3 بر یک مغلوب تیم اوراوارد شد. حاج صفی پس از بازی در آلمان و یونان اکنون با تیم تراکتور دوباره به لیگ قهرمانان آسیا برگشته است.

سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا در پایان از کاربران خود خواسته که از میان این 5 نفر، بهترین بازیکن ایرانی تاریخ لیگ قهرمانان آسیا را انتخاب کنند که می‌توانید با کلیک در این اینجا در این نظرسنجی شرکت کنید.