اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آلمان درباره توافق هستهای با ایران

اقتصادنیوز: در حالی که تروئیکای اروپایی به تعهدات خود در توافق هسته ای با ایران عمل نکرده و در این زمینه مقصر است، گیزه گفت: کاملاً روشن است که اگر تا پایان تابستان راهحلی پیدا نشود، گزینه بازگشت تحریمها همچنان روی میز تروئیکا باقی خواهد ماند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که تروئیکای اروپایی، هماهنگ با آمریکا به دنبال یافتن راهحلی دیپلماتیک، پایدار و قابل راستیآزمایی برای برنامه هستهای ایران هستند.
به گزارش آسوشیتدپرس، مارتین گیزه سخنگوی وزارت خارجه آلمان، در پاسخ به پرسشی درباره سطح نمایندگی آلمان در مذاکرات استانبول و انتظارات این کشور گفت: این گفتوگوها در سطح کارشناسی برگزار میشود.
در شرایطی که آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش های متعدد، ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تایید کرده، وی گفت: ایران نباید هرگز به سلاح هستهای دست یابد.
این مقام آلمانی افزود: آلمان، فرانسه و انگلیس با جدیت فراوان در قالب تروئیکای اروپایی به دنبال یافتن راهحلی دیپلماتیک، پایدار و قابل راستیآزمایی برای برنامه هستهای ایران هستند. این مسیر با ایالات متحده نیز هماهنگ شده است.
در حالی که تروئیکای اروپایی به تعهدات خود در توافق هسته ای با ایران عمل نکرده و در این زمینه مقصر است، گیزه گفت: کاملاً روشن است که اگر تا پایان تابستان راهحلی پیدا نشود، گزینه بازگشت تحریمها همچنان روی میز تروئیکا باقی خواهد ماند.
آسوشیتدپرس درباره مذاکرات آتی بین تهران و تروئیکای اروپایی نوشت: این مذاکرات روز جمعه در شهر استانبول برگزار خواهد شد و نخستین دور از گفتوگوها پس از توافق آتشبس میان ایران و اسرائیل در پی جنگ 12 روزه خواهد بود.
انگلیس، فرانسه و آلمان بخشی از توافق هستهای 2015 با ایران، موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستند که منجر به محدودیت برنامه هستهای تهران در ازای لغو تحریمها علیه ایران شد اما دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در دوره اول ریاست جمهوری خود در سال 2018 بهطور یکجانبه ایالات متحده را از آن خارج کرد. تروئیکای اروپا طبق این توافق میتوانند با استفاده از بندی در آن که تحت عنوان مکانیسم ماشه شناخته میشود، تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را بازگردانند.
کشورهای اروپایی که طی یک دهه گذشته در اجرای تعهدات برجامی خود ناکام ماندهاند، در حالی ایران را به فعالسازی مکانیسم ماشه تهدید میکنند که این سازوکار پس از حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم اسرائیل علیه تاسیسات هستهای ایران، مشروعیت، توجیه حقوقی و اثرگذاری سیاسی خود را بهکلی از دست داده و تلاش برای فعالکردن آن صرفاً اقدامی تنبیهی و مغایر با روح و هدف توافق هستهای بهشمار میرود.
سید عباس عراقچی پیش از این در نامه ای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس شورای امنیت، کایا کالاس نماینده عالی اتحادیه اروپا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل توضیح داده است که چرا سه کشور اروپایی از هیچگونه مشروعیت حقوقی، سیاسی و اخلاقی برای فعالسازی سازوکارهای برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت (مصوب 2015) برخوردار نیستند.
همچنین بخوانید- بازگشت ایران و اروپا به میز مذاکره با «یک پیشنهاد»/ زور اختلافات به دیپلماسی نرسید
- روایتهای جعلی از نحوه شهادت سردار شادمانی و سردار حاجیزاده / واکنش مقام امنیتی به ادعای امیریفر درباره نحوه شهادت سرداران شادمانی و حاجیزاده
- اصغرزاده: حتی مدل چینی هم شاید مجبور به نوعی اصلاحات سیاسی شود
- بازتاب گسترده بیانات رهبر انقلاب اسلامی در رسانههای عبریزبان