اعتراض روسیه و تداوم اصرار اوکراین بر محرومیت مسکو از اختیاراتش در سازمان ملل
شورای امنیت سازمان ملل عصر سه شنبه به وقت محلی به درخواست اوکراین شاهد نشستی اضطراری دیگری بود تا ادعاها درباره حمله موشکی به مرکز خرید کرمنچوک در این کشور را بررسی کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نماینده سازمان ملل در این نشست گزارشی از آخرین وضعیت اوکراین ارائه داد و حضور ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین بصورت ویدئویی در این نشست منجر به اعتراض نماینده روسیه شد.
زلنسکی خواستار محرومیت مسکو از اختیاراتش در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل شد و روسیه گفت که تبلیغات کییف شرایطی را برای "بازاریابی شوم" جهت ادامه جریان تسلیحات به سمت نیروهای اوکراینی ایجاد میکند.
آمریکا روسیه را متهم کرد که این حمله بخشی از راهکار "مطیع سازی" اوکراین است و نمی تواند از مسوولیت فرار کند.
اما نماینده چین از اروپایی ها خواست تا به درس های جنگ سرد و ذهنیت پایدار آن فکر کنند و گفت: جریان تسلیحات به اوکراین و تحریم ها علیه روسیه نمیتواند صلح را به ارمغان آورد.
یک سخنگوی آلبانی که ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد را بر عهده دارد، اعلام کرده بود که اوکراین خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در خصوص حملات اخیر روسیه از جمله مرکز خریدی در کرمنچوک شده است.
به گزارش ایرنا، یک فرماندار اوکراینی روز دوشنبه ادعا کرد که روز دوشنبه دو موشک روسیه به یک مرکز خرید شلوغ در شهر کرمنچوک در مرکز اوکراین اصابت کرد و در این حمله دست کم 11 نفر کشته و 50 نفر دیگر مجروح شدند.
دیمیترو لونین فرماندار منطقهای گفت: این حمله موشکی روسیه حداقل 11 کشته و 50 مجروح بر جای گذاشته است.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیز اعلام کرد که هنگام وقوع این حمله موشکی حداقل یکهزار نفر در این مرکز خرید حضور داشتند و انفجار این موشکها موجب وقوع آتش سوزی بسیار بزرگ شده است.
این حمله با واکنش کشورهای غربی مواجه شده است. رهبران گروه هفت که برای اجلاس سالانه خود در جنوب آلمان گردهم آمدهاند، حمله موشکی روسیه به یک مرکز خرید در شهر کرمنچوک اوکراین را محکوم کردند.
معاون دبیر کل سازمان ملل درباره آخرین وضعیت اوکراین گفت
خانم رزماری دی کارلو معاون دبیر کل سازمان ملل عصر سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل به اعضای این شورا گفت: با گذشت 12 هفته از آغاز جنگ اوکراین، تعداد بیشماری از غیرنظامیان اوکراینی در حملات بیرویه کشته شدهاند، شهرها و شهرکها همچنان با خاک یکسان میشوند، و بسیاری از زمینهای قابل کشت این کشور به طرز وحشتناکی در اثر گلوله باران تخریب شده است و هیچ نشانه ای از فروکش کردن این درگیری هولناک که منبعی از بی ثباتی در اروپا است، وجود ندارد.
وی با اشاره به حمله موشکی به مرکز خرید در اوکراین که در آن 18 نفر کشته و بیش از 50 نفر مجروح شدند، گفت: این حادثه که باید مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد و جدیدترین مورد از موج حملات هوایی و موشکی در کی یف، چرنیهف، اودسا، میکولایف، خارکف و سایر شهرهای دور از خط مقدم است.
دی کارلو افزود: در حال حاضر، شدیدترین درگیری ها در شهرهای سیویرودونتسک، لیسیچانسک و اسلوویانسک در دونباس و اطراف آن جریان دارد. درگیری های شدید در اطراف شهرهای خارکف و خرسون نیز گزارش شده است.
معاون دبیر کل سازمان ملل اظهار داشت: دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، 10 هزار و 631 تلفات غیرنظامی را در اوکراین تا 26 ژوئن ثبت کرده است که شامل 4 هزار و 731 کشته و 5 هزار و 900 مجروح می شود.
وی تصریح کرد: امروز اوکراین با بزرگترین بحران آوارگی انسان در جهان مواجه است. از زمان آغاز تهاجم روسیه، بیش از یک چهارم جمعیت این کشور یا 12 میلیون نفر مجبور به ترک خانه های خود شده اند.
وی ادامه داد: در داخل اوکراین، بیش از 7.1 میلیون نفر آواره شده اند. دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل تخمین می زند که بیش از 5.2 میلیون پناهنده اوکراینی در سراسر اروپا حضور دارند. بیش از 3.5 میلیون پناهنده اوکراینی برای حمایت موقت یا طرح های حفاظتی در اروپا ثبت نام کرده اند.
دی کارلو تاکید کرد: به خاطر اوکراین، روسیه و کل جهان، چرخه مرگ، ویرانی، آوارگی و اختلال باید متوقف شود.
زلنسکی خواستار محرومیت مسکو از اختیاراتش در سازمان ملل شد
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین نیز که بصورت ویدئویی در این نشست حضور یافته بود از سازمان ملل خواست تا از محل حمله موشکی به یک مرکز خرید در مرکز شهر کرمنچوک این کشور بازدید کند.
رئیس جمهوری اوکراین گفت: پیشنهاد می کنم که سازمان ملل یک نماینده ویژه، یا دبیرکل سازمان ملل متحد و یا یک کمیسیون تام الاختیار را به محل این اقدام تروریستی ارسال کند تا مستقلاً اطلاعات کسب کند و بداند که این در واقع یک حمله موشکی روسیه بوده است.
زلنسکی همچنین از سازمان ملل خواست تا روسیه را از اختیارات خود در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت محروم کند.
وی که پیش از این نیز این درخواست ها را تکرار کرده است، گفت: از شما می خواهم که اختیارات هیات دولت تروریستی روسیه را در مجمع عمومی سازمان ملل سلب کنید. روسیه حق ماندن در شورای امنیت سازمان ملل را ندارد. این مسیر برخلاف آنچه دیگران تصور می کنند چندان مشکل نیست و تنها باید اراده سیاسی نشان دهید.
اعتراض روسیه به حضور بدون مشورت قبلی زلنسکی و "بازاریابی شوم" اوکراین
معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل در این نشست به حضور بدون مشورت قبلی ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین اعتراض کرد.
نماینده روسیه با تصمیم آلبانی (ریاست فعلی شورای امنیت سازمان ملل) برای دعوت از ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین "بدون مشورت قبلی" و بدون حضور فیزیکی وی در نشست عصر سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت اوکراین مخالفت و از"استانداردهای دوگانه" کشورهای غربی انتقاد کرد.
دیمیتری پولیانسکی معاون اول سفیر روسیه در سازمان ملل در سخنانی گفت، اوکراین بیشتر از جبهه شرقی خود به "جبهه اطلاعاتی" اهمیت می دهد.
نماینده روسیه افزود که تبلیغات کییف شرایطی را برای "بازاریابی شوم" جهت ادامه جریان تسلیحات به سمت نیروهای اوکراینی ایجاد میکند.
وی تاکید کرد که شورای امنیت نباید به کارزاری برای رئیس جمهوری اوکراین تبدیل شود که از شرکت کنندگان در نشست ناتو تسلیحات بیشتری دریافت کند.
معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل تاکید کرد که به تصویر کشیدن سربازان روس به عنوان "متجاوزان و غارتگران" همچنان ادامه دارد.
وی به نزدیکی مرکز خرید به مکان های نگهداری سلاح های آمریکا و سیار کشورها اشاره کرد و گفت: اگر مرکز خرید مستقیما مورد اصابت قرار می گرفت، هیچکس در آن زنده نمی ماند.
معاون اول سفیر روسیه در سازمان ملل روز گذشته نیز در واکنش به ادعاهای حمله موشکی روسیه به یک مرکز خرید در اوکراین گفت: این اتهامات، تحولات تحریک آمیز شهر بوچا را تکرار میکند.
پولیانسکی ادامه داد: اما در حال حاضر تناقضات آشکار بسیار زیادی وجود دارد. این دقیقاً همان چیزی است که رژیم کییف برای حفظ تمرکز بر اوکراین قبل از نشست ناتو به آن نیاز دارد و تکرار اتهامات پیرامون تحولات بوچا است.
آمریکا: حمله به مرکز خرید برای مطیع سازی است
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست گفت: حمله به مرکز خرید یک "استثنا" نبود، بلکه بخشی از یک راهکار "مطیع سازی" است.
وی ادعا کرد: هیچکس فریب تلاشهای روسیه برای سلب مسولیت و متهم کردن دیگران را نمی خورد.
وی با استناد به شواهدی درباره جنایات جنگی در اوکراین که آنها را در حال افزایش دانست، از همه خواست که "حقیقت کامل" را در مورد این جنگ انتخابی بیان کنند.
نماینده آمریکا تاکید کرد: در این جا "هر دو طرف" مطرح نیست و عدالت باید اجرا شود.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل که در غیاب لیندا توماس گرینفلید که مبتلا به کرونا شده است، در این نشست حضور داشت، گفت که روسیه موفق نخواهد شد از مسوولیت حمله به مرکز کرمنچوک فرار کند.
چین: جریان تسلیحات به اوکراین و تحریمها علیه روسیه صلح به ارمغان نمی آورد
نماینده چین در سازمان ملل نیز در این نشست اعلام کرد که همراه با دیگر کشورهای صلح طلب خواستار آتش بس سراسری در اوکراین است و خاطرنشان کرد که درگیری در جهت اشتباهی پیش می رود.
نماینده چین با تاکید بر اینکه گفت و گو تنها راه پیش رو است، یادآور شد که جریان تسلیحات به اوکراین و تحریم ها علیه روسیه نمی تواند صلح را به ارمغان آورد.
چین از اروپایی ها خواست تا به درس های جنگ سرد و ذهنیت پایدار آن در حال حاضر فکر کنند.
چین همچنین ناتو را تا حدی مسئول درگیری در اوکراین دانست و تاکید کرد که نباید اجازه داد تنش ها و ناامنی هایی که اکنون مشخصه اروپاست به آسیا گسترش یابد.
کشورهای غربی مدعی هستند که نیروهای نظامی روسیه در اواخر ماه مارس نیز هنگام عقب نشینی از بوچا و دیگر مناطق حومه کییف دست به کشتار صدها غیرنظامی زدهاند. ادعایی که روسیه همواره آن را رد کرده است.
رسانههای غربی با انتشار تصاویر اجساد افتاده در خیابانها، برخی با دستان بسته ادعای انجام این اقدامات از جانب مسکو را داشتند. برخی از کشورهای بزرگ در صدد آن بودند تا از این واقعه که روسیه آن را ساختگی میداند با عنوان نسل کشی یاد کنند اما تنها برخی کشورهای کوچک از جمله لتونی و استونی آن را نسل کشی دانستند.
رئیسجمهوری روسیه روز 21 فوریه (دوم اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن در روز پنجشنبه 5 اسفند آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلامکرد و روابط پرتنش مسکو -کییف به رویارویی نظامی تغییر وضع داد.
درگیریها در اوکراین و نیز واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام /