سه‌شنبه 13 آذر 1403

اعلان قرمز برای متهمان پرونده سرکردگان منافقین صادر شد

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
اعلان قرمز برای متهمان پرونده سرکردگان منافقین صادر شد

سیزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات 104 نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان به عنوان یک شخصیت حقوقی برگزار شد.

به گزارش مشرق، دادگاه رسیدگی به اتهامات 104 نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان به عنوان یک شخصیت حقوقی، امروز سه‌شنبه (8 خرداد ماه) در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین «دهقانی» و مستشاران دادگاه «مرتضی تورک» و «امین ناصری» و «وزیری» نماینده دادستان در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) به صورت علنی برگزار شد.

نخستین جلسه رسیدگی به این پرونده 21 آذر 1402 آغاز و تاکنون 12 جلسه برگزار شده است.

در ابتدا، قاضی دهقانی گفت: از نخستین روز برگزاری دادگاه تا امروز جلسات متعددی برای رسیدگی به این پرونده برگزار شده است. نظر به اتمام کیفرخواست، در حال استماع شکایات شکات توسط وکلای آنها هستیم.

وی ضمن تسلیت شهادت ریاست جمهوری و همراهان ایشان گفت: نکته‌ای که در این کیفرخواست مهم است، مساله اتهاماتی است که در قالب کیفرخواست به یک سازمان وارد شده که اساس آن لطمه زدن به انقلاب اسلامی است‌.

قاضی دهقانی با اشاره به آیه أَشِدَاء عَلَی الکُفَارِ... گفت: أَشِدَاء عَلَی الکُفَارِ به معنای شدت عمل نیست، یعنی سخت بودن و محکم بودن و غیرقابل نفوذ بودن. أَشِدَاء عَلَی الکُفَارِ یعنی نگذارید در جامعه شما دشمن نفوذ کند. نفوذ اصلی ترین دشمن ما از ابتدای انقلاب تاامروز است و این پرونده و کیفرخواست واصله نظر به این که بدلیل یکی از اتهامات نفوذ در ارکان جمهوری اسلامی و نهادهای مرتبط با آن ایجاد شده است، در حال رسیدگی است و تا امروز ادامه دارد و تمام نمی شود.

وی افزود: همانطور که اهداف و تمرکز پلیس جنایی بین الملل مبارزه با تروریسم و استرداد مجرمین است، این دادگاه مبادرت به صدور اعلان قرمز برای متهمان کرده است و شناسایی و ردیابی افراد مورد درخواست بعد از درخواست دادگاه و دادستان، توسط پلیس جنایی بین الملل پذیرفته و اعلان قرمز برای آنها صادر شده است.

قاضی گفت: امروز به تمام کشورهای میزبان این متهمان اعلام میکنم با توجه به صدور اعلان قرمز، تحت تعقیب پلیس بین المللی هستند و هر نوع پنهان کردن آنها توسط دولت هایشان، برخلاف منشوری است که با آن منشور به عضویت پلیس جنایی بین‌الملل درآمدند و می تواند تحت تعقیب قرار گیرند.

دهقانی با بیان اینکه اهداف پلیس بین‌الملل ایجاد امنیت عمومی در دنیا، مبارزه با تروریسم و تحت تعقیب قرار دادن مجرمین و استرداد آن‌ها است، خاطرنشان کرد: به تمام کشورهایی که قوانین پلیس بین‌الملل را پذیرفته‌اند اعلام می‌کنیم با پلیس بین‌الملل همکاری و برای تامین امنیت مردم خود اقدام کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: هرگونه صدور اوراق شناسایی، هویت و یا تسهیل روادید متهمان این پرونده توسط دولت‌های میزبان خلاف قوانین پلیس بین‌الملل است.

در ادامه این جلسه دادگاه وکیل شکات با اجازه قاضی در جایگاه قرار گرفت و گفت: از قوه قضاییه تشکر می‌کنم که امکانی را فراهم کرده است تا جنایت‌های گروهک تروریستی منافقین مورد رسیدگی قرار بگیرد. جنایت‌هایی که علیه 17 هزار نفر ایرانی صورت گرفته است و باید 17 هزار دادگاه در این رابطه تشکیل و 17 هزار رای صادر شود. دادگاه باید هر مورد را به تفصیل بررسی کند.

قاضی در پاسخ به وکیل شکات گفت: دادگاه با صبر و حوصله با جنایت‌هایی که در طول 40 سال گذشته رخ داده، رسیدگی می‌کند.

وکیل شکات افزود: تمام دنیا شاهد جلسات این دادگاه است. امروز می‌خواهم در مورد کشتارهای داعش‌گونه منافقین صحبت کنم. این کشتارها هم ریشه حقوقی، هم ریشه سیاسی و اعتقادی دارد. کتاب‌هایی امروز به دادگاه ارائه شده که اسنادی مهم از اقاریر خود اعضای گروهک مجاهدین خلق نسبت به جنایاتی که انجام داده‌اند، در آنها آورده شده است. از جمله این کتاب‌ها نشریه مجاهد است.

در ادامه قاضی درخواست کرد که این کتاب‌ها صورت‌جلسه شوند.

وکیل شکات بعد از پخش شدن ویدئویی از جنایات منافقین گفت: این صحنه ها، تنها بخشی ازخوی درنده سازمان رجوی را نشان می دهد.

در ادامه حمیدرضا محمدی، وکیل برخی از متهمان گفت: از ابتدای قرائت کیفرخواست موضوعاتی خارج از کیفرخواست در رابطه با متهمان بیان می‌شود. در جلسه گذشته یکی از کارشناسان موکلان بنده را مُلحد خطاب کردند. در صورتی که موکلان بنده حداقل در ظاهر اسلام را قبول دارند؛ در طول دادگاه به وکلای متهمان اجازه صحبت داده شود.

رئیس دادگاه در پاسخ به وکیل متهم گفت: در ادامه به وکلای متهمان اجازه صحبت دادگاه می‌شود. زمانی که کارشناسی به دادگاه دعوت می‌شود فقط نظر کارشناسی خود را مطرح می‌کند و بعد از آن به وکلا اجازه دفاع داده می‌شود؛ نظر کارشناسی با نظر دادگاه متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه ما در حال استماع شکایات شکات و وکلای آنها هستیم و پس از آن نوبت پرسش از متهمان و وکلای آنها می رسد، اظهار کرد: هر نوع اعتراض شما غیرقابل وارد است و اگر اعتراضی داشتید به اعتراضتان گوش داده می شود.

محمدی در پاسخ به قاضی عنوان کرد: ممکن است هفته‌ها و ماه ها طول بکشد و ما همچنان نتوانستیم دفاع کنیم!

قاضی دهقانی خطاب به وکیل برخی از متهمان پاسخ داد: شما برای دفاع فرصت دارید و به موقع دفاع خواهید کرد.

قاضی دادگاه در پاسخ به وکیل متهم گفت: در ادامه به وکلای متهمان اجازه صحبت داده می‌شود. زمانی که کارشناسی به دادگاه دعوت می‌شود فقط نظر کارشناسی خود را مطرح می‌کند و بعد از آن به وکلا اجازه دفاع داده می‌شود؛ نظر کارشناسی با نظر دادگاه متفاوت است.

در ادامه وکیل شُکات گفت: سازمانی که خود را مجاهد خلق معرفی می‌کند تا کنون هیچ اقدامی در رابطه با جنایات رژیم صهیونیستی و داعش انجام نداده است.

صداقت، کارشناس مسائل اعتقادی با اجازه قاضی خواست تا در جایگاه قرار بگیرد.

صداقت گفت: ما خشونت غیرعادی در اعمال اعضای سازمان مجاهدین خلق می‌بینیم. این سازمان در مقاطع گوناگون رفتار و اعمالی داشته که خشونت در آنها مشاهده می‌شود و باید بررسی کنیم که منشا این خشونت کجاست.

وی ادامه داد: کتاب «شناخت» کتاب اول ایدئولوژیک این سازمان است؛ این کتاب مجموعه سخنرانی «مسعود رجوی» در دانشگاه تهران بعد از پیروزی انقلاب است و هر فردی که عضو این سازمان می‌شد باید این کتاب را مطالعه می‌کرد. این کتاب عنوان می‌کند که خدایی که ما قبول داریم یک خدای مادی است. ما با توجه به کتاب‌های خودِ همین سازمان مبانی فکری آنها را بررسی می‌کنیم.

این کارشناس مسائل اعتقادی بیان کرد: کارهای این گروهک را تنها می‌توان با کارهای داعش مقایسه کرد؛ «مریم رجوی» صراحتا اعلام کرده است که ما خدای آخوندها را قبول نداریم. اعضای این گروهک در زمان پیروزی انقلاب خودشان را به عُلمایی مانند آیت‌الله طالقانی منتسب می‌کردند. چرا آن زمان اعلام نمی‌کردند که خدای آیت‌الله طالقانی را قبول ندارند؟

وی بیان کرد: «حسین احمدی روحانی» از سران سازمان بود که در اظهارات این فرد آمده است که «آنچه را که سازمان به عنوان ایدئولوژی اسلامی موردنظر داشت، دارای ویژگی‌هایی بود که در جریان رشد و اصلاح تکامل خود بیانگر طرز تفکر و عقیده خاصی در اسلام است و در حقیقت با اسلامی که از سوی فقهای برجسته اسلام معرفی می‌شود، تفاوت اساسی دارد.» در جای دیگر حسین احمدی روحانی می‌گوید: «اسلام و حقیقت آن بعد از دوران صدر اسلام دچار انحرافات اساسی شده است».

صداقت گفت: «مریم قجر» ازدواجی می‌کند که موارد اسلامی در آن رعایت نشده است. آیا این گروهک اسلامی جدیدی معرفی کرده‌اند؟

وی بیان کرد: سازمان مجاهدین در رابطه با غیبت حضرت مهدی (عج) صحبتی نکرده لذا به آن اعتقادی نداشته و موضوع معاد را جسمانی می‌داند. استفاده از متون کمونیستی در سازمان متداول بوده است به گونه‌ای که کتاب‌های «چهار مقاله فلسفی مائو»، «ماتریالیسم دیالکتیک»، «ماتریالیسم تاریخی استالین» و «ژئوپلیتیک گرسنگی دوکاسترو» و کتاب «اقتصاد» نوشته پورهمایون از کتب اصلی این سازمان بودند.

کتاب شناخت پیاده‌شده سخنرانی مسعود رجوی در دانشگاه تهران است و در دو سوم این کتاب به توضیح «ماتریالیسم دیالکتیک» و «ماتریالیسم تاریخی» پرداخته شده است. افرادی که در این سخنرانی‌ها شرکت داشتند از سران رده بالای سازمان بودند و این سخنرانی‌ها نشان می‌دهد که اعضای سازمان به خدا اعتقاد نداشتند.

وی افزود: در کتاب «تبیین جهان» به کرات نام خدا آورده شده و در این کتاب آمده است که ما به جهان سه عنصری اعتقاد داریم که جزو اعتقادات ماتریالیسم است.

این کارشناس در رابطه با اقدامات همراه با خشونت گروهک مجاهدین خلق گفت: اعضای این سازمان پوست یک انسان را می‌کنند و به وحشیانه‌ترین حالت ممکن سلاخی می‌کنند و اسم این کار را مهندسی می‌گذارند! اسم واحد شکنجه را واحد مهندسی می‌گذارند؛ همانند ساواک که یک واحد مخصوص شکنجه داشت آن‌ها واحدی به نام مهندسی داشتند.

صداقت ادامه داد: برخی از افراد را به جرم مذهبی بودن و یا داشتن محاسن می‌کشتند. 17 هزار نفر کشته شده‌اند و صدها هزار نفر دیگر را در عراق به کمک صدام کشته‌اند.

این کارشناس مسائل اعتقادی اظهار کرد: جهان‌بینی این گروهک یک جهان‌بینی ماتریالیسمی است. مبنای اخلاق ماتریالیسمی نفع‌محور و منفعت‌نگر است و حرمت ذاتی برای انسان قائل نیست.

در ادامه دادگاه یک ویدئو از جنایت‌های فجیع سازمان منافقین با سربازان وطن که در اسارت آنها در عراق بودند، پخش شد.

صداقت با بیان اینکه آنها به سران خود همچون «شریف واقفی» نیز رحم نکرده‌اند و وحشیانه او را کشتند، سوزاندند و تکه تکه کردند، گفت: بدون مجاهدت رزمندگان معلوم نبود آنها که به خودشان رحم نکردند چه جنایت‌هایی علیه مردم ما انجام می‌دادند.

صداقت با بیان اینکه اینها مبانی فکری ماتریالیسمی داشتند که اخلاق ماتریالیسمی نیز پیدا کردند، گفت: همان کاری را کردند که استالین کرد.

وی در ادامه با ذکر مثالی از «نهرو» در مورد کشورهایی که اخلاق ماتریالیسمی دارند گفت: گاندی به من گفت قبل از سفر به لندن فکر می‌کردم آنها فقط با ما هندی‌ها و جهان سومی‌ها مثل حیوان رفتار می‌کنند اما وقتی به آنجا رفتم دیدم مردم آنجا هم اگر در مقابل کارتل‌ها قرار بگیرند با آنها نیز چنین رفتاری می‌کنند.

وی در ادامه گفت: «عبدالرضا نیک‌بین» از بنیان‌گذاران مجاهدین خلق و هسته اولیه آن قبل از وفات مصاحبه می‌کند و می‌گوید: «تغییر ایدئولوژی سازمان نتیجه یک بحران اخلاقی بود که مجاهدین دچار آن شدند، انسان باید برای خود یک چارچوب اخلاقی داشته باشد اگر انسانی فاقد این باشد دچار بحران می‌شود و توان درک پیچیدگی‌های مسائل اجتماعی را از دست می‌دهد چون نمی‌تواند این ناتوانی را پر کند ممکن است به جنایت منتهی شود». دقیقا نیک‌بین عنوان می‌کند که چه اتفاقاتی رخ داده است که سازمان مجاهدین دست به جنایت زدند.

صداقت با بیان اینکه مجاهدین «ماکیاولیسم» بودند و نتیجه ترکیب ماکیاولیسم و ماتریالیسم، فجایعی می‌شود که توسط مجاهدین انجام شده است، گفت: در تاریخ 150 و 200 سال گذشته می‌بینیم استعمار خصوصاً انگلستان فرقه‌هایی را در عالم اسلام ایجاد کرد که اولین فرقه آن وهابیت در اهل تسنن بود؛ در شیعه نیز در کشورمان با شیوه‌هایی همچون بابیت و بهائیت ادامه پیدا کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه وجه مشترکی بین این چند فرقه خاص که استعمار ایجاد کرد وجود دارد، گفت: این فرقه‌ها هم ماتریالیسمی و هم خشن هستند یعنی در جنبه نظری، مادی‌گرا و در عمل خشن هستند.

صداقت با طرح این سوال که چرا استعمار اقدام به تشکیل این فرقه‌ها کرده است، گفت: یکی از دلایل آن نشان دادن چهره خشن از دین و نامعقول از دین بود. «محمد بن عبدالوهاب» معتقد بود که کسی که انکار کند خدا جسم است افترا به خدا بسته و بدعت بر او گذاشته است.

وی گفت: از دل وهابیت داعش پیدا شد، داعش به صورت رسمی زاییده وهابیت است آنها خود را وهابی اصیل می‌دانند که جنایات آنها را در این سال‌ها شاهد هستیم.

صداقت گفت: بابیت توسط «علی‌محمد باب»، ایجاد شد و این فرد خود را خدا معرفی کرد.

وی گفت: پس از آن «حسینعلی نوری» بهاییت را ایجاد کرد و به جایی رسید که ادعای خدایی کرد.

صداقت بیان کرد: مبانی فکری گروهک مُلحد رجوی ماتریالیسمی است. «فاطمه فرشچیان» یکی از سران سازمان در کتاب «سازمان مجاهدین خلق پیدایی تا فرجام» با استنادات خود مسعود رجوی را این گونه تقدیس می‌کند: «خدا را سپاس که تو را شناختم و گرنه به گفته پیامبر اگر امام زمان خود را نمی‌شناختم در جاهلیت مرده بودم».

وی ادامه داد: در صفحه 16 نشریه مجاهد شماره 250 که ارگان رسمی سازمان مجاهدین خلق است، زیارتنامه‌ای با این عبارت «السلام علیک یا مسعود، السلام علیک یا مریم، السلام علیک یا وارث امیرالمومنین، السلام علیک یا فاطمه الزهرا» چاپ شده است.

قاضی بیان کرد: یعنی زیارت وارث که برای خاص امامان معصومه است برای مسعود رجوی و مریم رجوی چاپ شده است؟

صداقت در پاسخ گفت: بله ما با چنین افرادی طرف هستیم که مسعود رجوی را به امامت زمان کشانده بودند.

وی در ادامه گفت: به‌طور کلی می‌خواهم بگویم فرقه رجویه دقیقاً شباهت به فرقه‌های ساخته شده توسط استعمار دارد.

قاضی در ادامه گفت: آیا شما معتقدید که اشتراکات رفتاری و اعتقادی میان این فِرَق وجود دارد؟

صداقت گفت: این فرقه‌ها به لحاظ اعتقادی مبانی نظری ماتریالیسمی و از نظر مبانی عملی خشونت را سرلوحه خود قرار دادند.

وی بیان کرد: وحشی‌ترین گروهی که در این سال‌ها در دنیا شکل گرفت داعش بود، مریم رجوی به صراحت می‌گوید ما و داعش یک حقیقت مشترک هستیم که در کلیپی که در ادامه پخش می‌شود شاهد این موضوع خواهیم بود.

در ادامه وکیل شُکات گفت: سازمان مجاهدین خلق یک سازمان تروریستی است و گروهک‌های تروریستی در جوامع بین‌المللی منفور هستند. حتی کشورهای غربی و آمریکا قوانینی در مقابله با تروریسم وضع کرده است.

وی در ادامه در بحث تبیین موضوع تروریسم گفت: در کیفرخواست صادره متهم ردیف اول گروهک تروریستی منافقین ذکر شده است. به نظر می‌رسد تبیین ماهیت تروریستی این گروهک و اینکه گروهک مذبور با توجه به مبانی نظری موضع‌گیری‌ها، اقدامات و اعمال مجرمانه مرتکب شده و مصداق گروه مجرمانه تروریستی است، امری ضروری است.

وی گفت: باید ابتدا مفهوم تروریسم در حقوق بین‌الملل و داخلی مورد واکاوی قرار گیرد و سپس با بررسی مبانی فکری و ایدئولوژیک گروهک منافقین و همچنین جنایات و اقدامات تروریستی گروهک مزبور و تطبیق آن با مفهوم تروریسم به تبیین ماهیت تروریستی گروهک منافقین بپردازیم. موارد متعددی از جنایات و اقدامات تروریستی وجود دارد که توسط اعضای گروهک مزبور انجام گرفته است و گروهک در نشریه منتسب به خود با عنوان نشریه مجاهد مسئولیت آن را پذیرفته است. علی رغم اینکه متاسفانه در کیفرخواست ذکر نشده است یکی از تقاضاها این است که تحقیقاتی انجام شده و این موضوع گنجانده شود.

در ادامه قاضی گفت: کیفرخواست مملو از استنادات به نشریه مجاهد است.

وکیل شُکات ادامه داد: با نگاهی به اسناد بین‌المللی و موضع‌گیری‌های سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی می‌توان دریافت که مراجع مذکور صرفاً گروه‌های داعش و القاعده را به عنوان تروریسم شناخته و تمهیدات حقوقی خود را معطوف به گروه‌های مزبور کرده‌اند. در حالی که با کمی مداقه در مورد نوع جنایات گروهک منافقین می‌توان گفت که ریشه‌های اعتقادی و ایدئولوژیکی منافقین با بابیت و بهائیت همسان است.

این وکیل بیان کرد: ایدئولوژی و تفکر وهابیت و تکفیری در منافقین موجب شده است تا جنایاتی داعش گونه علیه شهروندان ایرانی و حتی در مواردی علیه شهروندان دیگر کشورها همچون مردم عراق انجام دهند.

وی افزود: همانگونه که در ابتدای لایحه اعلام شد اثبات تروریستی بودن گروهک منافقین مستلزم آن است که به بررسی مفهوم تروریسم در حقوق بین‌الملل و حقوق داخلی و در مرحله بعد با توجه به نوع اقدامات گروهک مذبور به تطبیق مفهوم تروریسم بر این گروه و تبیین ماهیت تروریستی بپردازیم.

وکیل شکات گفت: با استناد به موازین حاکم بر حقوق بین‌الملل می‌توان نتیجه گرفت که در حال حاضر تعریف واحدی از مفهوم تروریسم در عرصه بین‌المللی وجود ندارد. اسناد بین‌المللی منطقه‌ای به تناسب در مواردی به تعاریف تروریسم پرداختند که تروریسم را شامل اعمال مجرمانه‌ای دانستند که همراه با ایجاد رعب و وحشت در میان مردم بوده و قصد آن در اغلب موارد بی‌ثبات‌سازی در ساختارهای سیاسی و اجتماعی است؛ از جمله آن می‌توان به کنوانسیون پیشگیری و مقابله با تروریسم، سازمان وحدت آفریقا، کنوانسیون سازمان کنفرانس اسلامی در مورد مقابله با تروریسم بین‌المللی، معاهده همکاری میان کشورهای مشترک‌المنافع در مقابله با تروریسم، کنوانسیون شورای همکاری خلیج فارس، کنوانسیون مربوط به مقابله با تروریسم در آفریقای مرکزی اشاره کنیم.

در ادامه یکی از اعضای جدا شده از سازمان مجاهدین خلق با اجازه قاضی در جایگاه قرار گرفت و در مورد وحشت آفرینی و ترور در سازمان مجاهدین خلق گفت: این اقدامات خشونتی سازمان نه منحصر به جمهوری اسلامی و نه منحصر به یک زمان خاص است. من 22 سال عضو سازمان بودم و تجربه زیستن با اعضای آن را دارم. هیچ زمانی مشاهده نکردیم که مریم رجوی به سوال خبرنگاری پاسخ دهد مگر اینکه سوالات از پیش تعیین شده و خبرنگار عضو سازمان باشد.

وی ادامه داد: در اوایل انقلاب مشاهده می‌کردیم که سازمان مجاهدین با لشکرکشی خیابانی قصد داشتند دیده شوند. مسعود رجوی معتقد بود اگر اعضای سازمان فقط در خیابان‌ها تردد کنند همان لحظه دیده و از ذهن مردم پاک می‌شوند، اما اگر خشونتی رخ دهد و خونی ریخته شود مردم تا چند روز از حضور مجاهدین صحبت می‌کنند و دیرتر فراموش می‌شوند. در برهه‌ای که دیگر این خشونت‌ها راه به جایی نبَرد، مسعود رجوی تئوری ترور سران و سر انگشتان انقلاب را مطرح کرد. مسعود رجوی معتقد بود خشونت را باید به هر طریق به دست آورد.

اعلان قرمز برای متهمان پرونده سرکردگان منافقین صادر شد 2
اعلان قرمز برای متهمان پرونده سرکردگان منافقین صادر شد 3