افزایش تعداد کاروانهای عتبات در روزهای اخیر / زائران از بازگشت زمینی استقبال نکردند
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، همزمان با ایام فاطمیه تعداد کاروانهای عتبات افزایش یافته است؛ به طوری که هر روز چندین کاروان از استانهای مختلف عازم عراق میشود.
حال و هوای کربلا؛ روز گذشته
ایستگاههای پروازی عتبات در هفتههای آینده افزایش مییابد
البته با توجه به مشکلاتی که در تأمین پرواز زائران عتبات وجود دارد، هنوز در بسیاری از استانها ایستگاه پروازی وجود ندارد و متقاضیان سفر عتبات باید از ایستگاههای پروازی استانهای همجوار به زیارت ارباب مشرف شوند. هماکنون زائران از ایستگاههای پروازی تهران، یزد، کرمان، ساری، تبریز و مشهد به عتبات مشرف میشوند که البته قرار است در هفتههای آینده بر تعداد ایستگاههای پروازی افزوده شود.
صحبتالله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت از پیگیری برای افزایش ایستگاههای پروازی خبر داده و میگوید: استانهای مختلف در حال برنامهریزی برای اعزام زائران به عتبات از طریق استانهای خود هستند که امیدواریم تا نیمه دوم دیماه بر تعداد آنها افزوده شود و زائران بتوانند به صورت مستقیم عازم نجف اشرف شوند.
اعزام زائران استانهای همجوار از ایستگاههای پروازی عتبات
با این وجود، با توجه به اینکه در برخی استانها همچون شیراز و اصفهان ایستگاههای پروازی عتبات فعال نشدهاند، زائران این استانها هم ترجیح میدهند که تا ازسرگیری فعالیت ایستگاه پروازی در استان خود، منتظر بمانند. شرکتهای هواپیمایی نیز به منظور سهولت اعزام زائران و پیشبینی پرواز برای سفر عتبات، همکاری مناسبی ندارند و با توجه به نبود پرواز از برخی استانها، با وجود تقاضا برای سفر عتبات، امکان اعزام زوار وجود ندارد.
البته برخی از دلدادگان حسینی از سایر استانها با وجود اینکه هنوز امکان تشرف مستقیم به عتبات از استان خود را ندارند، از طریق ایستگاههای پروازی استانهای همجوار به عراق سفر میکنند؛ تا جایی که بسیاری از زائران استانهای همجوار تهران همچون سمنان، همدان، قم، مرکزی، قزوین، البرز و حتی برخی از استانهای شمالی کشور از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) به عتبات مشرف میشوند.
ظرفیت کاروانهای عتبات در روزهای آینده
هنوز سفر زمینی به عتبات برقرار نشده است
با توجه به اینکه با تصمیم مسؤولان و لغو ویزای عراق برای سفر هوایی، فقط امکان تشرف هوایی به عتبات وجود دارد، همه زائران باید از طریق ایستگاههای پروازی به این کشور سفر کنند و امکان سفر زمینی به عراق وجود ندارد؛ تا جایی که به گفته حجتالاسلام رحمانی، هیچ زائر و کاروانی از زمان برقراری سفر عتبات در ایام کرونا، از طریق مرز زمینی به عراق سفر نکرده است.
وی با اشاره به پیگیریها برای ازسرگیری سفر زمینی به عتبات میافزاید: با توجه به اینکه مرزهای زمینی برای تردد زائران و کاروانها بسته است، امکان اعزام زمینی وجود ندارد. با این وجود با مذاکرات صورت گرفته بازگشت زمینی زائران عتبات فراهم است و زائران میتوانند به صورت زمینی از عراق به ایران بازگردند. بر همین اساس، زائرانی که تمایل به این نوع سفر دارند هم میتوانند با توجه به ظرفیت موجود کاروانها، آمادگی خود برای سفر را اعلام کرده و اقدام به ثبتنام کنند.
افزایش تعداد کاروانهای عتبات / زائران از بازگشت زمینی استقبال نکردند
البته تعداد کاروانهایی که به صورت زمینی به کشور بازمیگردند، بسیار محدود است؛ به طوری که شاید حدود 10 درصد کاروانها تمایل به این نوع سفر داشته باشند. با توجه به اینکه هزینه سفر عتبات به صورت یک طرف زمینی چندان با هزینه سفر دو طرف هوایی تفاوت ندارد، زائران ترجیح میدهند سفر دو طرف هوایی را انتخاب کنند. با این وجود، برخی از کاروانها به ویژه از استانهایی همچون همدان که تا مرز مهران فاصله چندان زیادی ندارند، بازگشت زمینی را انتخاب میکنند و بیشتر کاروانهای پیشبینی شده برای این استان بیشتر به صورت بازگشت زمینی هستند.
علاوه بر این در روزهای اخیر با توجه به افزایش تقاضا برای اعزام زائران به عتبات، تعداد کاروانها افزایش یافته است؛ تا جایی که هر روز ظرفیت باقی مانده کاروانها رو به اتمام است و در برخی از استانها با تقاضای بالای زوار، بر تعداد کاروانها افزوده میشود.
خادم حرم عباسی: از افزایش تعداد زائران ایرانی در کربلا خوشحالیم
به گفته ابویوسف، یکی از خادمان حرم حضرت عباس علیه السلام، در روزهای اخیر تعداد زائران ایرانی که به کربلا مشرف میشوند، افزوده شده است و ما نیز از اینکه خادم زائران ایرانی هستیم، خوشحالیم. البته امیدواریم به زودی همچون سالهای گذشته زائران ایرانی بیشتری به کربلا مشرف شوند و هیچ عاشقی حسرت زیارت نداشته باشد.
با وجود اینکه تعداد زائران سفر عتبات افزایش یافته است، هنوز برخی از عاشقان زیارت کربلا در انتظار کاهش هزینهها یا تسهیلاتی برای سفر عتبات هستند. چرا که علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت از پیگیری برای اختصاص تسهیلات و وام بانکی به زائران عتبات خبر داده بود.
اعطای تسهیلات به زائران عتبات هنوز محقق نشده است
اما به گفته یک منبع مطلع، با پیگیریهای صورت گرفته و با وجود تلاش سازمان حج و زیارت برای اختصاص وام بانکی به زائران عتبات، هنوز بانکهای عامل پاسخ روشنی برای تحقق این امر ندادهاند و زائران همچنان باید منتظر باشند.
به گزارش فارس، روزانه چندین کاروان از طریق ایستگاههای پروازی عازم عتبات میشوند و همه این کاروانها یک هفتهای هستند. البته در استانی همچون یزد، سفر 10 روزه به عتبات در نظر گرفته شده است و زائران این استان مدت بیشتری در عراق حضور دارند. با این وجود، سعی شده تا سفر عتبات با کمترین هزینه ساماندهی شود تا همه مشتاقان زیارت عتبات بتوانند به این سفر معنوی مشرف شوند. هماکنون هزینه سفر به عتبات برای دو طرف هوایی از حدود هشت میلیون و 900 هزار تومان تا 9 میلیون و 400 هزار تومان و برای بازگشت زمینی نیز از هفت میلیون و 100 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام /
*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید سازمان حج و زیارت عتبات عراق زائران ایرانی زائران صحبت الله رحمانی معاون عتبات سازمان حج و زیارت ابویوسف خادم حرم حضرت عباس ایستگاه پروازی عتبات کاروان عتبات این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است