یک‌شنبه 30 دی 1403

افزایش موجودی آب سدهای هرمزگان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش موجودی آب سدهای هرمزگان

تهران - ایرنا - سدهای هرمزگان از ابتدای سال آبی جاری (مهر 1400) تا 8 مردادماه بالاترین رشد آب موجود را دارند که از میان آنها سد شمیل و نیان رشد 236 درصدی نسبت به سال آبی پارسال (ابتدای مهر 1399 تا آخر شهریور 1400) را تجربه کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سامانه بارشی مونسان گرچه تأثیر چشمگیری بر افزایش حجم آب موجود در سدهای کشورمان نداشت اما در حوضه‌های آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان بیشترین میزان تأثیر را داشت.

گزارش تازه شرکت مدیریت منابع آب هم‌نشان از آن دارد که سدهای استان هرمزگان از بالاترین میزان حجم موجودی آب از ابتدای سال آبی جاری تا 8 مردادماه برخوردار شده‌اند.

براین‌اساس حجم آب موجود در سد استقلال هرمزگان از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر 1400) تا 8 مردادماه به رقم 182 میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال آبی پارسال با رشد 117 درصدی روبرو شده است و نیز درصد پرشدگی آن به رقم 76 درصد بالغ شده است.

همچنین سد شمیل و نیان نیز از ابتدای سال آبی جاری تا هشت مردادماه 60 میلیون مترمکعب آب دریافت کرده که نسبت به مدت مشابه در سال آبی گذشته با رشد 236 درصدی روبرو شده و درصد پرشدگی آن نیز به 61 درصد رسیده است.

حجم آب موجود در سد دز استان خوزستان نیز از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر 1400) تا هشت مردادماه به رقم یک هزار و 820 میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته با رشد 38 درصدی روبرو شده و درصد پرشدگی آن نیز رشد 69 درصدی را نشان می‌دهد.

سد شهر بیجار استان گیلان از ابتدای سال آبی جاری تا 8 مردادماه حجم آب 69 میلیون مترمکعبی را تجربه کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی پارسال رشد 22 درصدی را نشان می‌دهد و درصد پرشدگی این سد هم 66 درصد است.

حجم آب موجود در سد درودزن - ملاصدرای استان فارس از ابتدای سال آبی جاری تا 8 مردادماه در حالی به رقم 739 میلیون مترمکعب رسیده که با رشد 22 درصدی همراه شد و میزان پرشدگی آن نیز 53 درصد شده است.

حجم آب موجود در مخزن سدهای 13 گانه دریاچه ارومیه در حالی از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر 1400) تا 8 مردادماه به رقم 835 میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه در سال آبی پارسال (ابتدای مهر 1399 تا آخر شهریور 1400) از رشد 15 درصدی برخوردار شده و درصد پرشدگی آنها نیز 50درصد است.

موجودی مخزن سد یا مچی در استان اردبیل از ابتدای سال آبی جاری تا 8 مردادماه 24 میلیون مترمکعب شده که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد 11 درصدی را نشان می‌دهد.

سد ارس، خدا آفرین در استان آذربایجان شرقی با دریافت 797 میلیون مترمکعب آب از ابتدای سال آبی جاری تا 8 مردادماه با رشد 10 درصدی نسبت به سال آبی پارسال روبرو شده و درصدی پرشدگی این سد هم 28 درصد اعلام شده است.

سدهای زنجیره کارون هم از ابتدای سال آبی جاری تا 8 مردادماه با دریافت 8 هزار و 388 میلیون مترمکعب آب با رشد 9 درصدی نسبت به پارسال و درصد پرشدگی 68 درصدی از جمله سدهای هستند که با رشد موجودی آب روبر شده‌اند.

کدام سدها با کاهش موجودی آب روبرو شده‌اند؟

درحالی‌که تعدادی از سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا 8 مردادماه با رشد موجودی آب روبرو شده‌اند تعداد بیشتری هم کاهش موجودی را تجربه کرده‌اند.

سد اکباتان، آبشینه در استان همدان با دریافت تنها 4 میلیون مترمکعب از ابتدای سال آبی جاری تا 8 مردادماه با کاهش 73 درصدی مقام نخست بیشترین میزان کاهش را به خود اختصاص داده است.

سد کرخه در استان خوزستان نیز در حالی از ابتدای سال آبی جاری تا 8 مردادماه 863 میلیون مترمکعب آب دریافت کرده که این رقم نسبت به سال آبی پارسال با کاهش 58 درصدی روبرو شده است.

چاه نیمه‌ها در استان سیستان و بلوچستان هم از ابتدای سال آبی جاری تا 8 مردادماه 183 میلیون مترمکعب آب دریافت کرده‌اند که کاهش 56 درصدی را نسبت به سال آبی پارسال نشان می‌دهد.

بقیه سدهای مهم کشور نیز کم و بیش با کاهش موجودی آب روبرو شده اند.

برچسب‌ها