پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

افزایش 10 درصدی تامین تجهیزات آتش نشانی در سال 1400

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
افزایش 10 درصدی تامین تجهیزات آتش نشانی در سال 1400

رئیس سازمان آتش نشانی گفته است سال 99 حدودا 300 میلیارد تومان بودجه به خرید تجهیزات اختصاص یافت. ما مسیر رو به جلویی را داشتیم و خوشبختانه حمایت ها از سازمان آتش نشانی خوب بوده است. احتمالا بودجه امسال برای خرید تجهیزات حدود 10 درصد افزایش خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، مهدی داوری درباره همکاری نهادهای دیگر در به روز رسانی تجهیزات آتش نشانی تاکید کرد: شهرداری و شورای شهر تهران متولی به روز رسانی تجهیزات آتش نشانی است. شورای شهر و شهرداری بودجه لازم جهت خرید تجهیزات را در اختیار سازمان آتش نشانی قرار می دهند. بخشی از این تجهیزات از کشورهای دیگر وارد می شود و بخشی دیگر تولید داخل است و هیچ کدام از این تجهیزات ارزان قیمت نیستند.

وی با بیان این که خوشبختانه در چند سال اخیر با قوانینی که اجرا شد این بودجه در اختیار آتش نشانی قرار گرفت، افزود: شورای شهر «توسعه و بهبود ایمنی و آتش نشانی در شهر تهران» را تصویب کرد. اختصاص 2 درصد عوارض پروانه ساخت و ساز به آتش نشانی نیز اجرایی شد. این اقدامات باعث شد سازمان آتش نشانی توانست برای به روز رسانی تجهیزات خود اقدام کند.

ساخت ربات آتش نشان با همکاری وزارت دفاع

مهدی داوری با اشاره به همکاری سازمان های خارج از شهرداری گفت: گمرک جمهوری اسلامی ترخیص تجهیزات را تسهیل کرد. البته سازمان آتش نشانی تمام حق گمرکی تجهیزات را پرداخت کرده است. بانک مرکزی و وزارت صمت نیز در صدور مجوزهای لازم برای ورود تجهیزات آتش نشانی به سازمان آتش نشانی کمک کرده و نقش اساسی در این مورد داشتند.

رئیس سازمان آتش نشانی با اشاره به این که بخش خصوصی نیز برای به روز رسانی تجهیزات آتش نشانی کمک های بسیاری کرده است، اظهار کرد: بخش خصوصی نیز بسیاری از نیازهای ما را برآورده کرده است. در این حوزه تولیدات داخلی با نوآوری هایی در به روز رسانی تجهیزات آتش نشانی بسیار موثر بوده است. البته با وزارت دفاع نیز تعاملاتی داشتیم که نقش موثر و همکاری های خوبی با ما داشتند. ساخت ربات آتش نشان رونمایی شد و سیستم های بسیار قدرتمند صوتی با همکاری وزارت دفاع صورت گرفته است. با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز همکاری های لازم را داشتیم.

شرایط قابل قبول تجهیزات آتش نشانی تهران

مهدی داوری تاکید کرد: تمام تجهیزات در زمان های مختلف وارد کشور می شوند. بعضی تجهیزات به دلیل تحریم ها سخت تر وارد کشور شدند و برخی آسان تر. تحریم ها نیز شرایط را سخت تر کرد. اما مشکلات جلوی کار سازمان آتش نشانی را نگرفت و این سازمان به تعداد زیادی از اهداف خود دست پیدا کرده و جهت دستیابی به دیگر اهداف خود تلاش می کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تهران از نظر تجهیزات آتش نشانی در شرایط خوبی به سر می برد. اما این بدان مفهوم نیست که فرآیند به روز رسانی تمام شده است و این فرآیند همچنان ادامه دارد. آتش نشانی تهران به عنوان قدرتمندترین، بزرگترین و پرجمعیت ترین آتش نشانی کشور در شرایط خوبی قرار گرفته ولی نیاز به تقویت بیشتری دارد.

رئیس سازمان آتش نشانی تهران در پاسخ به این سوال که آتش نشانی تهران از نظر تجهیزات چقدر با سطح استاندارد جهانی فاصله دارد؟ اظهار کرد: نمی توان عدد مشخصی برای فاصله آتش نشانی تهران با استاندارد جهانی اعلام کرد. به عنوان مثال تهران 40 نردبان و بالابر هیدرولیکی دارد. این در حالی است که هستند بسیاری از شهرهای توسعه یافته دنیا که این تعداد بالابر هیدرولیکی را در اختیار ندارند. استانداردهای تجهیزات آتش نشانی شهرها در جهان مخصوص همان شهر است. شاید یک شهر نیاز کمتری به بخشی از تجهیزات داشته باشد و شهرهای دیگر نیاز بیشتر. طبق استانداردهای دنیا، شهرها باید سایزهای مختلف نردبان را در اختیار داشته باشند اما تعداد این نردبان ها به بافت شهرها بستگی دارد. با اطمینان می گویم که در بسیار از بخش ها تجهیزات آتش نشانی تهران در شرایط خوبی قرار دارد.

کمبود نیروی انسانی در آتش نشانی

مهدی داوری با اشاره به این که به روز رسانی تجهیزات از نظر کمی و کیفی امسال نیز دنبال می شود، تاکید کرد: تجهیزات مدرن را وارد آتش نشانی خواهیم کرد. سیستم های مخابراتی آتش نشانی نیاز به تقویت دارد و امسال رفع این مشکل را در دستور کار قرار داده ایم. البته کمبودهایی مانند کمبود نیروی انسانی هم در این سازمان وجود دارد.

خدمات پس از فروش الزام عقد قرارداد خرید تجهیزات

وی در پاسخ به این سوال که تعمیر و نگهداری تجهیزات آتش نشانی با توجه به شرایط تحریم چگونه است؟ گفت: خدمات پس از فروش یکی از بندهای الزامی خرید تجهیزات سازمان آتش نشانی با هر شرکتی (داخلی و خارجی) است. اگر شرکتی نتواند تعهدات لازم را به سازمان آتش نشانی ارائه کند، امکان عقد قرارداد وجود ندارد. اما با توجه به شرایط اقتصادی، کمبود ارز، تحریم و نوسانات ارزی بر موضوعاتی مانند خدمات پس از فروش تاثیرگذار است. اما از نظر قانونی باید خرید تجهیزات آتش نشانی با خدمات پس از فروش باشد که آتش نشانی نیز این الزام قانونی را همیشه رعایت کرده است.

به گفته وی، خوشبختانه در نگهداری تجهیزات مهم آتش نشانی مشکل خاصی نداشتیم و این تجهیزات در ردیف بازدهی هستند. گاهی تعمیر و نگهداری تجهیزات از مسیر شرکت ها انجام می شود و گاهی مجبور شدیم مسیرهای دیگری را طی کنیم تا این تعمیر و نگهداری به تعویق نیفتد. البته از ابتکار جوانان خود نیز استفاده می کنیم تا تجهیزات آتش نشانی همیشه در مسیر بهره برداری قرار گیرد.

بودجه خرید تجهیزات آتش نشانی

رئیس سازمان آتش نشانی در پاسخ به این سوال که بودجه خرید تجهیزات چقدر است؟ گفت: در سال 99 حدودا 300 میلیارد تومان بودجه به خرید تجهیزات آتش نشانی اختصاص یافت. ما مسیر رو به جلویی را داشتیم و خوشبختانه از سازمان آتش نشانی حمایت های خوبی انجام شده است. احتمالا بودجه امسال برای خرید تجهیزات حدود 10 درصد افزایش خواهد داشت. برآورد 300 میلیارد تومانی برای امسال نیز وجود دارد.

جذب نیروی انسانی در آتش نشانی

مهدی داوری در پاسخ به این سوال که آیا برای تامین کمبود نیروی انسانی آتش نشانی اقدامی انجام شده است؟ تاکید کرد: کمبود نیروی انسانی آتش نشانی به شهرداری تهران اعلام شده است. خوشبختانه در دو سه سال اخیر 200 نفر جذب سازمان شده اند و مجوز جذب 116 نفر نیز گرفتیم. قرار بود اردیبهشت ماه آزمون های جذب نیرو برای آتش نشانی برگزار شود. اما با اپیدمی کرونا، اعمال پروتکل های بهداشتی و طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا این آزمون ها برگزار نشد. منتظر هستیم شرایط اپیدمی کووید -19 بهتر شود تا این آزمون را برگزار کنیم. مجوزهای دیگری برای جذب نیرو اخذ خواهیم کرد تا به تدریج کمبود انسانی آتش نشانی را جبران کنیم.

معاینات پزشکی آتش نشانان انجام می شود

وی با اشاره به مراحل آزمون آتش نشانی، افزود: آزمون ها شامل علمی، ورزشی و تست های پزشکی است. البته پس از آن که افراد جذب سازمان آتش نشانی می شوند سالی 4 بار تست های ورزشی انجام می شود. برای برنامه های مراقبت های پزشکی نیز قراردادهایی منعقد کردیم و آتش نشانان و معاینات پزشکی (روی آتش نشانان با هر سابقه و سطحی) انجام می شود. شرایط اپیدمی کرونا اما روی معاینات پزشکی تاثیر گذاشته و گاهی آن را به تاخیر می اندازد. سرعت این معاینات با شرایط جامعه تغییر پیدا می کند اما معاینات پزشکی به صورت دائم وجود دارد.

حمایت از آتش نشانان جانباز

رئیس آتش نشانی در پاسخ به این سوال که اگر آتش نشانی جانباز شده و توان حضور در عملیات ها را نداشته باشد، تحت چه حمایت هایی قرار می گیرد؟ گفت: طبق مصوبه شورای شهر مبنی بر «اعطای تسهیلات به مصدومان و جانبازان آتش نشانان» امتیازاتی برای آتش نشانانی که جانباز شده اند پیش بینی شده است. البته این مصوبه نیاز به اصلاح دارد و سازمان آتش نشانی این اصلاحات را به شورای شهر تهران ارائه داده و در شورای شهر تهران مراحل اولیه خود را می گذراند.

75 هزار عملیات در سال 99

مهدی داوری در پاسخ به این سوال که سال 92 آتش نشانی تهران روزانه 162 عملیات انجام داده، آمار عملیات آتش نشانی در سال 99 چقدر بود؟ تاکید کرد: در سال 99 حدودا 75 هزار عملیات در سطح شهر تهران و به طور میانگین بیش از 200 عملیات در روز انجام شده است. البته این عملیات ها به اطفاء حریق منحصر نیست و این آمار متعلق به انواع عملیات ها مانند امداد و نجات، آتش سوزی و... است.

انتهای پیام