دوشنبه 5 آذر 1403

اقدام نشریه فرانسوی توهین به ارزش‌ها و مقدسات دیگر ملت‌ها بود / اعتراض خود را در تحریف نام خلیج فارس با عراق اعلام کرده‌ایم / ارتباطات ایران و آژانس ادامه دارد

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
اقدام نشریه فرانسوی توهین به ارزش‌ها و مقدسات دیگر ملت‌ها بود / اعتراض خود را در تحریف نام خلیج فارس با عراق اعلام کرده‌ایم / ارتباطات ایران و آژانس ادامه دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام نشریه فرانسوی را مصداق بارز نفرت پراکنی و توهین به ارزش‌ها خواند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) 19 دی ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.

وی در پاسخ به سؤالی درباره توهین نشریه شارلی ابدو به مرجعیت دینی بیان کرد: در این ارتباط هم اعلام موضع کرده و هم اقدام عملی دیپلماتیک را انجام دادیم. بیانیه‌ای در همین ارتباط وزارت خارجه منتشر کرد. سفیر فرانسه در تهران را به وزارت خارجه احضار و اعتراض رسمی دولت ایران را به وی ابلاغ کردیم.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: اقدام این نشریه فرانسوی مصداق بارز نفرت پراکنی، توهین به ارزش‌ها و مقدسات دیگر ملت‌ها به ویژه ملت های مسلمان بود و مصداقی از خشونت طلبی و تحریک به خشونت بود.

کنعانی گفت: اساسا اقدام این نشریه همزمان با توهین به ارزش‌ها و مقدسات اسلامی و زنان و شخصیت زنان و جایگاه زنان و حرمت آنها نیز بود. متاسفیم که کشوری که مدعی است که در پی حمایت از حقوق زنان است و مدعی است که از حقوق زنان در ایران می‌خواهد حمایت کند با چنین اقدام زشت و وقیحانه‌ای علاوه بر توهین به ارزش های ما و مقدسات و ارزش‌های اسلامی و ملی ما به جایگاه و مقام زنان نیز اهانت کرد. متاسفیم که این نشریه در کشوری منتشر می‌شود که داعیه احترام به ارزش ها دارد و داعیه حمایت از حقوق دیگران را دارد اما به بدیهی‌ترین اصول و مبانی حقوق بین‌الملل نیز پایبندی نشان نمی دهد. نشریه‌ای که متاسفانه سابقه سوء اهانت وقیحانه به ساحت مقدس و مبارک رسول مکرم اسلام (ص) را دارد. همزمانی این اقدام این نشریه با اقدام رژیم صهیونیستی و دولت غاصب صهیونیستی در هتک حرمت مسجدالاقصی نشانه‌ای از این است که دست صهیونیست‌ها در ورای چنین اقدامی دیده می‌شود.

وی افزود: متاسفانه دولت فرانسه در این ارتباط نه تنها اعلام برائت نکرده بلکه با توجیه آزادی بیان از چنین اقدامی حمایت کرده است. این اقدام را مجددا از این تریبون محکوم می‌کنیم و معتقدیم هم دولت‌ها و هم ملت‌های جهان لازم است که نسبت به هتک حرمت ارزش‌های انسانی و اخلاقی و دینی واکنش نشان داده و این را به عنوان یک اقدام غیرقانونی و غیراخلاقی علیه ارزش های انسانی و جامعه بشری تلقی و نسبت به آن واکنش نشان دهند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره استفاده از عبارت جعلی به جای خلیج فارس توسط عراق بیان کرد: جمهوری اسلامی در این زمینه واکنش نشان داده است. خلیج فارس خلیج فارس است و چیزی در این رابطه در قالب فوتبال و اظهارات مسئولان دولت‌های خارجی این واقعیت مسلم تاریخی را به هیچ عنوان تغییر نخواهد داد. بعد از مطلع شدن اعتراض خود را رسما به دولت عراق در این رابطه ابلاغ کردیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی درباره پیاده سازی برنامه جامع همکاری ایران و چین نیز بیان کرد: امضای برنامه جامع همکاری‌های بلندمدت 25 ساله ایران و چین محصول وجود اراده سیاسی رهبران عالی دو کشور است که این برنامه را به عنوان نقشه راه در مسیر همکاری‌های دوجانبه ایران و چین مبنا قرار دهند و بر همین مسیر روابط و مناسبات دوجانبه دو کشور را تقویت کنند. این برنامه جزء برنامه اساسی تلاش دو کشور برای توسعه مناسبات است و در این مسیر اقدامات اولیه خوبی نیز صورت گرفته و مذاکرات دوجانبه در این زمینه ادامه دارد. اخیرا نیز مقام عالیرتبه چین و مسؤول مذاکره این برنامه سفری به تهران داشت و ملاقات در سطح عالی بین هیأت‌های دو کشور انجام و گفت وگوهای خوبی صورت گرفت و توافقات 16 گانه‌ای در این رابطه صورت گرفت. اجرای این برنامه مورد تأکید دو کشور است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران خاطرنشان کرد: ارتباطات در بحث همکاری با آژانس بین سازمان انرژی اتمی و آژانس برقرار است اما من اطلاعی از تنظیم برنامه در ارتباط با سفر مدیرکل آژانس به تهران در حال حاضر ندارم.

وی گفت که مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز به صورت مستمر در کانال‌های ذیربط در حال پیگیری است.

کنعانی در پاسخ به سؤالی بیان کرد: دعوتی که از آقای رئیسی به عمل آمده و سفر به سوریه و ترکیه در حال برنامه‌ریزی است و با قطعی شدن برنامه‌های سفر انجام خواهد شد.

به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری اظهار داشت: گفت‌وگو بین مقامات ایران و سوریه در سطوح عالی برقرار است و روابط ما ممتاز است و گفت وگو بین وزرای خارجه دو کشور دیروز انجام شد و معاون دوجانبه وزارت خارجه سوریه نیز به تهران سفر کرده است و در موضوع سوریه همکاری و نقش بارز، برجسته و بی بدیل ایران در صلح سازی در سوریه در حمایت از دولت و ملت این کشور و تمامیت ارضی سوریه یک نقش بی بدیل و برجسته است و ایران در این ارتباط نقش خود را کما فی السابق ایفا خواهد کرد. وزیر خارجه سوریه نیز در گفت‌وگو با امیرعبداللهیان بر این موضوع تأکید واضحی را داشت.

کنعانی درباره مناسبات آمریکا و ونزوئلا و همچنین تاثیر آن بر مناسبات ایران و ونزوئلا بیان کرد: مناسبات دوجانبه بین دولت‌ها و کشورها به خودشان برمی‌گردد و در چارچوب منافع و مصالح خودشان آنچه به ما ارتباط پیدا می‌کند مناسبات دوجانبه ایران و ونزوئلا در عالیترین سطح برقرار است و دو کشور همکاری‌های راهبردی دارند و اسناد همکاری‌های دوجانبه اقتصادی دو کشور نقشه راه بسیار خوبی برای تقویت مناسبات است و ریل گذاری‌های خوبی در مسیر همکاری‌های تجاری و اقتصادی دو کشور صورت گرفته و پیشرفت‌های بسیار خوبی برای منافع دو کشور حاصل شده و اراده سیاسی در عالی ترین سطح وجود دارد که این روابط را تقویت کنند. در شرایط بسیار خوبی قرار داریم و زمینه برای توسعه بیش از پیش مناسبات وجود دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره انتصاب فرد جدیدی از طالبان در سفارت افغانستان در تهران گفت: هیچ تحولی در این زمینه تاکنون رخ نداده است و سفارت افغانستان در تهران کما فی السابق فعال است و روابط بین افغانستان و وزارت خارجه برقرار است و تحول جدیدی رخ نداده است. اینکه جابه جایی‌های در کادر دیپلماتیک صورت بگیرد در چارچوب‌های دیپلماتیک بررسی و مبتنی بر وضعیت مناسبات در این زمینه اقدام لازم صورت می‌گیرد.

وی درباره اظهارات یکی از سناتورهای فرانسوی درباره لغو مذاکرات برجام و وضع منطقه پرواز ممنوع برای ایران گفت: به اظهارات فردی و غیررسمی که از سوی افراد مختلفی در چنین زمینه‌هایی صورت می‌گیرد بهایی برای آن قائل نیستیم. بدانند با کشوری به نام جمهوری اسلامی ایران کشوری مقتدر و صاحب نقش در منطقه و جهان صحبت می‌کنند و حتما در محاسباتشان به همه این ویژگیها و جایگاه و اقتدار ایران و نقش آن در صلح سازی در منطقه و تثبیت امنیت و ثبات و به منافع خود نیز توجه کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره سفر قالیباف به ترکیه گفت: سفر قالیباف به ترکیه برای شرکت در اجلاس بین المجالس آسیایی صورت گرفته و در نشست‌های بین‌المللی برگزاری گفت‌وگوهای دو و چند جانبه طبیعی است.

وی درباره یخ موجود بین ایران و آذربایجان عنوان کرد: مناسبات ما با جمهوری آذربایجان برقرار است. یخ‌های موجود را تایید نکنم. به رغم برخی سوء تفاهمات مناسبات برقرار است و دو کشور به دلیل همسایگی و مرزها و تاریخ و منافع مشترک و علائق سیاسی ناگزیر برای تعریف زمینه‌های جدید همکاری بین دو کشور هستند و اگر سوء تفاهمی است این سوءتفاهمات باید در چارچوب گفت‌وگوهای دیپلماتیک حل و فصل شود و ادبیات مثبتی از سوی مقامات آذربایجان شنیدیم و ایران در همین چارچوب کما فی السابق حرکت خواهد کرد.

وی در پاسخ به پرسشی اظهار داشت: متاسفانه شاهد استفاده نامطلوب و اسراف گونه مقامات اروپایی از همه مبنای و اصول مورد احترام در روابط بین‌المللی هستیم و حتی متاسفانه سوءاستفاده از مفاهیم و واژگان حقوقی برای استفاده از آنها در منافع و مصالح نامشروع سیاسی خودشان. ماهیت این گونه اقدامات نمایشی را هم راستا با اغراض سیاسی این کشورها و مقامات حزبی و پارلمانی این کشورها می‌دانیم. این سؤال را از آزاداندیشان جهان و افکار عمومی دنیا می‌پرسیم اگر مدعیان حقوق بشر واقعا به دنبال حمایت از ارزش‌های انسانی هستند و اگر به دنبال حمایت از ارزش‌های جهانشمول بشری و حمایت از زندانیان سیاسی هستند. چرا از توان خودشان در به کارگیری کفالت سیاسی و در حمایت از زندانیان مظلوم فلسطینی اعم از زن و مرد و کودک در زندان‌های مخوف رژیم صهیونیستی استفاده نمی‌کنند. چرا از ظرفیت کفالت برای حمایت از زندانیان سیاسی مظلوم در کشورهای متحد خودشان که ناقض مشهور حقوق بشر هستند استفاده نمی‌کنند.

وی ادامه داد: چرا از کفالت سیاسی برای حمایت از آوارگان مظلوم کشورهای منطقه از یمن، سوریه، لیبی که به دلیل جنگ‌های تحمیلی اروپا و غرب ناگزیر به مهاجرت شدند و در اردوگاهای نامناسب در غرب نگهداری و در زندان‌های غرب حضور دارند از این کفالت سیاسی استفاده نمی‌کنند. این سوءاستفاده سیاسی از مفاهیم حقوقی است. توصیه می‌کنیم دست بردارند و از توان خود در کفالت سیاسی برای زندانیان مظلومی که در زندان‌های اروپا و آمریکا به سر می‌برند. اینها لوث کردن مفاهیم حقوقی است.

این خبر در حال تکمیل است...