جمعه 5 بهمن 1403

التیام زخم محرومیت خراسان شمالی با توسعه بهداشت و درمان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
التیام زخم محرومیت خراسان شمالی با توسعه بهداشت و درمان

بجنورد - ایرنا - اجرای طرح تحول نظام سلامت دردولت یازدهم و دوازدهم موسوم به دولت تدبیر و امید که با رشد 2.5 برابری تخت های بیمارستانی و پنج برابری فضای بهداشتی و درمانی در هشت سال گذشته همراه بود، تا حد زیادی غبار محرومیت را از چهره استان خراسان شمالی پاک کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم صرفنظر از برخورداری تمام جمعیت استان خراسان شمالی در قالب طرح تحول نظام سلامت از بیمه درمانی رایگان که خاطرات تلخ هزینه های بیمارستانی بیماران به عنوان دغدغه اصلی خانواده های این افراد را از بین برد که در همین مدت نیز هشت بیمارستان در شهرهای مختلف این استان به بهره برداری رسید و افزون بر 100 هزار متر مربع به فضای بهداشتی و درمانی این استان محروم کشور با هزینه حدود 40 هزار میلیارد ریال اضافه شد که در طول چهار دهه فعالیت ساخت و ساز فضای درمانی و بهداشتی در این منطقه بی سابقه است. پیش افتادن سرانه تخت از میانگین کشور براساس آمار رسمی با اجرای طرح تحول نظام سلامت تا قبل از دولت یازدهم و دوازدهم تعداد تخت های بیمارستانی در استان خراسان شمالی 688 تخت بود که برای هر یکهزار نفر کمتر از یک تخت وجود داشت، ولی با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید از سال 92 تاکنون در قالب طرح تحول نظام سلامت 862 تخت جدید به بیمارستان های استان اضافه کرد تا با احتساب تخت های بیمارستانی دانشکده اسفراین که پیش از دولت ساخته شد، آمار این تخت ها به یک هزار و 700 برسد. طبق این گزارش با وجود تنگناهای مالی سخت دولت ناشی از تحریم و کرونا به طور میانگین هر سال 120 تخت بیمارستانی در استان تکمیل و تحهیز شد و هم اکنون به ازاء هر یکهزار جمعیت در استان حدود دو تخت وجود دارد که میانگین کشوری آن 1.7 تخت است. علاوه بر آن با وجود این که عمر هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم آخرین فصل از این برگ را پشت سر می گذارد، ساخت بیمارستان 64 تختخوابی برای شهرستان مرزی راز و جرگلان نیز به تصویب رسید و عملیات اجرایی آن از سوی قرارگاه سازندگی در آذرماه سال گذشته شروع شد و در قانون بودجه سال 1400 کل کشور بودجه برای اجرای عملیات ساخت این بیمارستان نیز پیش بینی شد تا تمام شهرستان های هشت گانه استان خراسان شمالی بیمارستان دار شوند. رشد 61 درصدی فضای بهداشتی و درمانی  براساس آمارهای رسمی دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی در دولت یازدهم و دوازدهم ضمن توجه به حوزه درمان به بخش بهداشتی به عنوان مجری طرح های پیشگیرانه افزون بر 98 هزار متر مربع فضای بهداشتی و درمانی در این استان محروم کشور با اعتباری افزون بر حدود 2 هزار میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات دولتی و استانی هزینه شد که در مقایسه با دولت های گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی آمار ساخت و تکمیل فضاهای بهداشتی و درمانی در خراسان شمالی حدود 61 درصد بیشتر شد.

گام بزرگ دولت برای محرومیت زدایی بهداشتی و درمانی  رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: در حوزه بهداشتی و درمانی در دولت یازدهم و دوازدهم درقالب طرح تحول نظام سلامت اقدام خوبی برای محرومیت زدایی و برقراری عدالت اجتماعی در بخش بهداشت و درمان در سطح ملی به خصوص استان خراسان شمالی انجام شد به طوری که در همین مدت صرفا در حوزه اعتباری برای ساخت و تجهیز مراکز درمانی و بهداشتی افزون بر 44 هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شد. دکتر سید احمد هاشمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در مجموع از سال 92 تا پایان سال 99 افزون بر 40 هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه فضاهای درمانی شامل ساخت بیمارستان و کلنیک های درمانی در شهرستان های تحت پوشش این دانشگاه هزینه شد. وی اضافه کرد: در این مدت حدود 73 هزار متر مربع به فضای درمانی و بیمارستانی استان خراسان شمالی افزوده شد به طوری که فضای درمانی این خطه شمالشرق کشور تا قبل از دولت تدبیر و امید (92) حدود 36 هزار و 330 متر مربع بود که با رشد حدود دو برابری مساحت فضاهای درمانی به 109 هزار متر مربع رسید. رییس دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی اظهارداشت: همچنین در این مدت مساحت فضاهای بهداشتی استان نیز از 52 هزار و 810 متر مربع به 77 هزار و 244 متر مربع افزایش یافته است که بیش از 67 درصدی در بخش بهداشتی نیز اتفاق افتاد. به گفته وی صرفا در حوزه توسعه فضاهای بهداشتی در استان خراسان شمالی در این دولت یک هزار و 869 میلیارد ریال اعتبار هزینه شد. دکتر هاشمی اظهارداشت: در حدود هشت ساله دولت یازدهم و دوازدهم بیمارستان های شهدای فاروج، پورسینای آشخانه، امام حسن (ع) بجنورد، هاشمی رفسنجانی شیروان به طور کامل به بهره برداری سید و طرح های توسعه بال دوم بیمارستان جواد الائمه جاجرم، دپارتمان قلب بیمارستان امام حسن (ع) و کلینیک ویژه بیمارستان های شیروان و بجنورد در راستای توسعه خدمات درمانی تکمیل و بهره برداری رسید. به گفته وی صرفا برای طرح های توسعه بیمارستانی و کلنیک های ویژه بیمارستانی در این دولت حدود 14 هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شد که توانست تحرک خوبی را در حوزه آموزش و بهداشت و درمان در استان خراسان شمالی ایجاد کند.

قائم مقام وزیر بهداشت و درمان در استان خراسان شمالی اظهارداشت: با بهره برداری از بیمارستان ها و مراکز درمانی استان هم اکنون شمارتخت های ثابت بیمارستانی استان با رشدی 115درصدی از 688 تخت در سال 92 به هزار و 482 تخت رسیده است. دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن در این مدت تخت های مراقبت های ویژه (ACU) و مراقبت های ویژه نوزادان ( NICU) نیز با رشد حدود 137 درصدی از 46 تخت به 109 تخت افزایش یافت. وی خاطرنشان کرد: شمار تخت های مراقبت های ویژه بیماران قلبی (CCU) در این استان نیز از 19 تخت به 28 تخت افزایش یافت که در این حوزه نیز آمار تخت های مراقبتی برای بیماران قلبی نیز حدود 67 درصد بیشتر شد. رشد 60 درصدی آمار درمانگاههای استان خراسان شمالی را از دیگر عملکردهای مثبت حوزه درمانی در دولت یازدهم و دوازدهم اعلام کرد و گفت: تا قبل از روی کار آمدن این دولت صرفا 9 درمانگاه در سطح استان فعال بود که هم اکنون 15 درمانگاه برای پذیرش بیماران سرپایی در مناطق مختلف این خطه شمال شرق کشور بیماران را پذیرش می کنند. دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه بهداشتی نیز تعداد مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی نیز از 73 مرکز به 83 مرکز افزایش یافت و تعداد خانه های بهداشتی نیز از 305 خانه به 321 خانه بهداشت افزایش یافت و توان رسیدگی به بیماران روستایی و ارایه خدمات بهداشتی به ساکنان این مناطق که 44 درصدی جمعیت استان را در خود جای دادند نیز گسترش یافت.

استان خراسان شمالی 863 هزار نفر جمعیت دارد که 44درصد از این جمعیت بیش از یک هزار و 200 روستا و مابقی در 24 شهر سکونت دارند.

*س_برچسب‌ها_س*
التیام زخم محرومیت خراسان شمالی با توسعه بهداشت و درمان 2
التیام زخم محرومیت خراسان شمالی با توسعه بهداشت و درمان 3
التیام زخم محرومیت خراسان شمالی با توسعه بهداشت و درمان 4