چهارشنبه 18 مهر 1403

امارات متحده عربی، هلند و چین بزرگترین سرمایه‌گذاران خارجی در ایران

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
امارات متحده عربی، هلند و چین بزرگترین سرمایه‌گذاران خارجی در ایران

گزارش سرمایه‌گذاری‌های خارجی مصوب تحت پوشش قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که در سال 1398 حدود 854 میلیون دلارسرمایه‌گذاران خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت کشور به تصویب رسیده که بیشترین حجم از این مبلغ از سوی امارات متحده عربی صورت گرفته است. همچنین بیشترین حجم از کل این سرمایه‌گذاری در استان زنجان انجام شده و از بین محصولات، گروه توتون...

به گزارش ایسنا، بر اساس این گزارش از در سال 1398 تعداد 82 مورد طرح / واحد به ارزش 854 میلیون دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت کشور با مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی به تصویب رسیده است. از 82 شرکت ثبت شده 33 شرکت با 100 درصد سهام دار خارجی و 48 شرکت به صورت مشارکتی با شرکای داخلی و یک مورد به عنوان ترتیبات قراردادی است.

همچنین بیشترین حجم از این سرمایه گذاری معادل 837 میلیون دلار (98 درصد) در بخش صنعت انجام شده و در بخش تجارت و معدن نیز به ترتیب 16 میلیون دلار (1.88 درصد) و یک میلیون دلار (0.12 درصد) سرمایه‌گذاری خارجی در سال 1398 صورت گرفته است.

بیشترین سرمایه‌گذاری بر اساس حجم در پنج استان زنجان، خراسان رضوی، کرمانشاه، هرمزگان و تهران بوده که به ترتیب 18، 15، 13، 8 و 7 درصد از حجم سرمایه‌گذاری خارجی در سال گذشته را به خود اختصاص دادند و در استان‌های خراسان جنوبی، گیلان، آذربایجان غربی، قم، سمنان و سیستان و بلوچستان هیچ سرمایه‌گذاری انجام نشده است. تعداد طرح / واحد سرمایه گذار خارجی نیز در این مدت در استان خراسان رضوی 20 طرح / واحد. در استان تهران 11 طرح / واحد، استان‌های قزوین، آذربایجان شرقی و خوزستان هر استان پنج طرح / واحد بوده است.

همچنین بیشترین حجم سرمایه‌گذاری از سوی پنج کشور امارات متحده عربی، هلند، چین، ترکیه و آلمان بوده که به ترتیب 30، 22، 20، 10 و 90 درصد از کل 854 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی از سوی این کشورها انجام شده است. البته سهم تعداد سرمایه‌گذاری‌ها به ترتیب توسط کشور افغانستان با 14 طرح / واحد، ترکیه با 13 طرح / واحد، چین با 11 طرح / واحد، امارات متحده عربی و اتریش هر یک با 6 طرح / واحد، عراق و هند هر یک با پنج طرح / واحد انجام شده است.

در این میان بیشترین حجم سرمایه گذاری خارجی در این بازه زمانی در پنج گروه "محصولات از توتون و تنباکو"، "محصولات غذایی و آشامیدنی ها"، "سایر محصولات کانی غیرفلزی"، "ساخت مواد و محصولات شیمیایی" و "کک و فراورده های حاصل از نفت" انجام شده است. همچنین حوزه های معدنی جذاب برای سرمایه گذاران هندی و هنگ کنگی، استخراج و فرآوری منیزیت و تولید کنسانتره نفلین سینیت بودند. سرمایه‌گذاری در حوزه تجارت نیز شامل ساخت رستوران، سفارش کالا در فضای مجازی از طریق تارنما و نرم افزار، ساخت و تولید محصولات صنایع دستی و چرمی با مجوز صنعتی و تولیدی بوده است.

انتهای پیام