امام جمعه قم: حضور جوانان انقلابی در دفاع از کشور بود از دستاوردهای جنگ بود / امام جمعه کرج: فرماندهی مستقیم رهبر انقلاب در جنگ، نماد اقتدار نظام بود

امام جمعه قم تاکید کرد که جنگ تجاوزکارانه اخیر رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و هم پیمانانشان علیه ایران، مصداق واقعی "جنگ احزاب" بود اما ایستادگی ملت، تدبیر نظام و توان و شهامت نیروهای نظامی، قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران را به همه ثابت کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیتالله سیدمحمد سعیدی در خطبههای نماز جمعه این هفته با تاکید بر این که دفاع مقدس اخیر، جلوهای از وحدت ملی و قدرت بازدارندگی ایران بود، گفت: این دفاع مقدس نمادی از اتحاد ملی و نشانهای روشن از اثربخشی توان دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی بود و دشمنان بدانند ملت ایران همچنان با عزت، مقاومت و ایمان از مرزهای خود دفاع خواهد کرد.
اهم اظهارات امام جمعه قم را به نقل از ایرنا بخوانید؛
*در این نبرد، موشکهای دشمن از بیرون، مزدوران داخلی، اشرار، تروریستها، پهپادها و حتی رسانهها و نهادهای بهظاهر بینالمللی علیه ایران متحد شده بودند.
*دشمنی اسرائیل، آمریکا و همپیمانان آنها با جمهوری اسلامی، ریشهدار و عمیق است و نیروهای مسلح ایران همواره آماده اجرای طرحهای راهبردی برای مقابله با تهدیدات هستند.
*دفاع مقدس 12 روزه نشان داد استقلال و پیشرفت با توکل به خداوند و تبعیت از رهبری محقق میشود و تقویت زیرساختهای دفاعی، کلید بازدارندگی و خودکفایی نظامی است.
*ملت ایران از همان ابتدا نشان داد که به دشمن اعتمادی ندارد و شعار مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل و مرگ بر منافق، ترجمان انزجار ملت از سیاست های ظالمانه ستمگران جهانی است.
*در این جنگ، لزوم تکیه بر توان داخلی و بیاعتمادی به دشمن، بار دیگر به اثبات رسید، وعده نصرت الهی در یاری جبهه حق، تحقق یافت.
در این جنگ 12 روزه لزوم مدیریت فضای مجازی و تقویت اینترنت ملی، بیش از پیش مشهود شد.
*یکی از مهمترین دستاوردهای جنگ اخیر، حضور جوانان مومن و انقلابی در میدان دفاع از کشور بود که نشان داد فرهنگ مقاومت در لایههای مختلف جامعه ریشه دوانده است.
*ملت ایران در این جنگ تحمیلی اخیر، کار بزرگی انجام داد و نشان داد که راه شهدا همچنان زنده است.
*معظمله از تلاشهای مجموعه قوه قضاییه قدردانی کردند و بر ضرورت توجه به رفع مشکلات مردم، بهویژه اقشار آسیبپذیر، تاکید داشتند.
*هماکنون نیز دشمن در تلاش است تا با حمایت از گروههای تجزیهطلب، منطقه غرب آسیا را به آشوب بکشد؛ اما تا زمانی که این رژیم غاصب بر منطقه سایه افکنده، صلح و امنیت واقعی محقق نخواهد شد.
*روز 27 تیرماه، سالروز تهاجم مجدد ارتش بعث عراق به جمهوری اسلامی ایران پس از پذیرش قطعنامه 598 است؛ واقعهای که بهخوبی نشان داد دشمنان به هیچ پیمان و قراردادی پایبند نیستند.
*این اقدام مانع بزرگی در برابر ارتش بعث ایجاد کرد؛ امروز نیز مسوولان ما باید همان نگاه را داشته باشند و به دشمن خوشبین نباشند.
امام جمعه اهواز: کم اثر کردن دفاع مقدس 12 روزه، جنگ روانی دشمن است
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدنبی موسویفرد در خطبههای این هفته نماز جمعه اهواز، اظهار کرد: در جهان امروز که دیگر جنگ به نبرد در میدان خلاصه نمیشود جنگ ترکیبی در اولویت قرار دارد و یکی از اصلیترین عناصر آن شایعه پراکنی است.
اهم اظهارات امام جمعه اهواز را به نقل از ایرنا بخوانید؛
*برخی با اینکه میدانند دفاع مقدس 12 روزه دستاوردهای ارزشمندی داشته است اما آن را کوچک میکنند و بیشتر به دنبال جنگ روانی هستند.
*مهمترین دستاورد این دفاع مقدس این بود که بار دیگر همگان دانستند که هر زمانی مردم در میدان هستند، قدرت ایران اسلامی نیز برای مقابله با دشمن بیشتر شده است.
* وحدت در دیپلماسی و میدان توسط رهبر معظم انقلاب تاکنون به خوبی کنترل شده است و مسئول و غیرمسئول نیز برای هر نوع مذاکرهای باید مطیع فرمان رهبر معظم انقلاب باشند.
*اگرچه دولت و مسئولان برای رفع مشکلات کشور تلاش فراوانی دارند اما باید این مسیر مدیریت و به مطالبات مردم بیش از گذشته رسیدگی شود.
*در شرایط کنونی انسجام ملی باید حفظ و تقویت شود و قرار نیست قیمتها آزاد و دغدغههای مردم بیشتر شود؛ برخی نانواییها نان بیکیفیت در اختیار مردم قرار میدهند که این اصراف سهمیه آرد است و مسئولان باید نظارت بیشتری داشته باشند.
*اکنون از صددرصد آب موجود حدود 40 درصد آن هدر میرود که نیاز است در این خصوص اقدامات اساسی شود و رعایت الگوی مصرف در اولویت قرار گیرد.
*مردم خوزستان میتوانند از 24 ساعت 2 ساعت قطع آب داشته باشند ولی آب به مناطق بیآب استان انتقال پیدا کند چرا که مردم این مناطق در شرایط آب و هوایی سخت استان، مشکلات عمدهای در تامین آب دارند.
*شرکتهای صنعتی پرمصرف هرچه سریعتر به سمت شیرین کردن آب بروند.
*کشوری که باید رشد و تعالی داشته باشد با این تعطیلیها به جایی نخواهد رسید؛ اگر قرار باشد روزی برای گرمای هوا تعطیل شود باید حداقل چند ساعتی به صورت دورکاری کار مردم انجام شود.
*باید با توسعه چرخه تولید زمینه اشتغال جوانان فراهم شود و بومی گرایی در اولویت قرار گیرد.
امام جمعه کرج: فرماندهی مستقیم رهبر انقلاب در جنگ 12 روزه، نماد اقتدار نظام بود
آیتالله سیدمحمدمهدی حسینی همدانی درخطبههای نماز جمعه این هفته کرج با اشاره به حوادث و تحولات جنگ اخیر، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی از لحظه آغاز حمله با نصب فرماندهان شجاع جدید و صدور دستورات عملیاتی، شخصاً هدایت میدان را برعهده گرفتند و این فرماندهی در تمامی ابعاد نظامی، امنیتی، اطلاعاتی، رسانهای و افکار عمومی به طور کامل مشهود بود.
اهم اظهارات امام جمعه کرج را به نقل از ایرنا بخوانید؛
*در شرایطی که دشمن بهدنبال تضعیف جایگاه ولایت فقیه در فضای رسانهای بود، رهبری معظم انقلاب با درایت و تصمیمگیری بهموقع، توطئههای دشمن را نقش بر آب کردند و نشان دادند که فرمانده واقعی این ملت هستند.
*رهبر معظم انقلاب با فهم راهبردی و شجاعت مثال زدنی خود در نصب فرماندهان و مدیریت جنگ 12 روزه اقتدار ایران اسلامی را به رخ جهانیان کشید.
*رهبری انقلاب اسلامی در وسط میدان نبرد با دشمن، مدیریت کلان جنگ را به صورت مستقیم برعهده گرفت در عین حال از مسائل و نیازهای جامعه غفلت نکرد و به ملت روحیه امید و پیروزی داد.
*باید اقدامات و حضور مدبرانه رهبری انقلاب در میدان جنگ و کشور به صورت گسترده ای تبیین شود..
*همانگونه که در تاریخ، جایگاه امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) را انکار کردند، امروز نیز دشمن با روایتهای جعلی به دنبال تضعیف رهبری است اما ملت ایران با بصیرت خود، این توطئهها را خنثی میکند.
*دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب با خانوادههای معظم شهدا، پاسخی عملیاتی به این هجمهها بود و اقتدار مردم ایران را به رخ جهانیان کشید.
*رهبر انقلاب در این جنگ 12 روزه، نهتنها فرمانده میدان بودند، بلکه در میان مردم نیز حضور فکری، روحی و عاطفی داشتند. سهمرتبه بهموقع با مردم سخن گفتند، به مواسات و کمک به یکدیگر تأکید کردند و این رمز پیروزی ملت ایران است.
*دیدار رهبر معظم انقلاب با مسوولان قوه قضائیه و تذکرات معظم له در خصوص مسائل حقوقی از مواردی است که رهبری انقلاب در این شرایط حساس بیان فرمودند.
*رهبری انقلاب در ابعاد مختلف مدیریتی تمام امور جامعه را رصد می کنند.
*رهبر انقلاب در دیار اخیر خود با مسوولان قضایی کشور بر صبوری نیروهای انقلاب در برخی مسائل تاکید داشتند.
*کشور ما امروز با جنگ ترکیبی اعم از نظامی، رسانه ای، گروه های ضد انقلاب وامثال آن مواجه است که باید با درایت در تمام صحنه ها حضور داشت.
*مذاکره با در نظر گرفتن عزت، حکمت و مصلحت نیاز کشور است و باید در میدان دیپلماسی هوشیارانه عمل کرد.
*هرچند مذاکره با دشمن سودی ندارد اما نباید رها شود و براساس اصول سه گانه نظام اسلامی آن را پیش برد.
* باید در مذاکره شان، جایگاه و عزت ملت ایران حفظ شود؛ در باب حکمت نیز گفتار خردمندانه و نداشتن اعتماد به دشمن فراموش نشود؛ در بخش مصلحت نیز گاهی برای رفع موانع باید سازوکار های موثر را داشت.
*ما در متن یک جنگ ترکیبی تمامعیار قرار داریم و باید پاسخ ما نیز متناسب، ترکیبی و همهجانبه باشد.
* دفاع ترکیبی نیازمند حضور فعالانه، هوشمندانه و با دست پر در همه میدانهاست؛ دشمن از ملت مؤمن و مقاومی که جز از خدای متعال نمیهراسد، به شدت واهمه دارد
*هرچند جولانی رییس دولت موقت سوریه تلاش کرد خود را به اسرائیل نزدیک کند اما رژیم صهیونیستی بی توجه به این رفتارها حملات سنگینی علیه زیر ساخت ها و مراکز نظامی و اقتصادی سوریه انجام داده است.
*امروز این رژیم درصد تجزیه سوریه و نزدیک شدن به اربیل عراق است و نقشه شومی برای خاورمیانه بزرگ در سر می پروارند ضمن آنکه دولت آمریکا با نقش میانجی درصدد سرپوش گذاشتن به نیات پلید خود است.
*نباید در پازل دشمن صهیونیستی بازی کرد چرا که این رژیم به هیچ تعهدی پیابند نیست و از سرنوشت سوریه و جولانی باید عبرت گرفت.
*در آن مقطع امام راحل با درایت کامل تصمیم به پذیرش قطعنامه گرفتند چراکه طراحی دشمن برای باز کردن جبهههای جدید و حمله به هواپیماهای مسافربری ایران بسیار خطرناک بود.
*پذیرش آن قطعنامه به ظاهر عقبنشینی بود اما در واقع ابتکار عملی بود که دشمن را در مرحله بعدی دچار اشتباه محاسباتی کرد. همانطور که در عملیات مرصاد و غدیر، نیروهای مردمی توطئه دشمن را خنثی کردند.
*امروز ایران اسلامی بسیار مقتدر و توانمند است و دشمنان به خوبی اقتدار نظامی کشورمان را درک کرده اند.
*عبرت گرفتن از سرگذشت ملتهای مستکبر گذشته، یک ضرورت عقلی و دینی است و امیرالمؤمنین علی (ع) در نهجالبلاغه به صراحت بر آن تأکید فرمودهاند.
*حضرت علی (ع) در مواجهه با صفت زشت کبر، پیوسته هشدار دادهاند و فرمودهاند که باید از اقوام مستکبر و سرکش پیشین، که در اثر این رذیلت نابود شدند، عبرت بگیریم.
*ملتهایی مانند قوم نمرود، فرعون و دیگر طاغوتها، به واسطه طغیان و غرور، گرفتار عذاب الهی شدند؛ برخی به وسیله صاعقه، برخی با طوفان، و برخی نیز در زمین فرو رفتند و نابود شدند. اینها در حقیقت، به خودشان ظلم کردند. سه پیام اساسی در کلام امیرالمؤمنین (ع) امامجمعه کرج با اشاره به سه نکته مهم در کلام حضرت علی (ع) گفت: «نخست، عبرت گرفتن از سرنوشت گذشتگان؛ دوم، تأمل در نشانههای سقوط مستکبران در تاریخ؛ و سوم، پناه بردن به خدا از صفت ناپسند تکبر.
*امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند از آثار مخرب کبر و غرور به خدا پناه ببرید، همانگونه که در سختیها به او پناه میبرید؛ زیرا کبر، جامعه را از درون ویران میکند و انسان را از مسیر بندگی دور میسازد.
*حضرت علی (ع) همواره توصیه کردهاند که در رخدادهای گذشته اندیشه کنیم و از آنها پند بگیریم. ایشان فرمودهاند که خداوند دنیا را به گونهای قرار داده است که عبرتآموز باشد.
*انسان عاقل کسی است که با بصیرت از تاریخ و وقایع اجتماعی عبرت بگیرد. امیرالمؤمنین (ع) در حکمت 297 فرمودهاند: «عبرتها فراوان است، اما عبرتگیرندگان اندکاند.» اهل تقوا، نگران عیب خود هستند نه دیگران.
*انسان اهل تقوا کسی است که پیش از پرداختن به عیوب دیگران، به اصلاح خود بپردازد. اگر کسی به عیبهای خود مشغول باشد، نیازی به جستوجو در زندگی دیگران ندارد.
*گاهی افرادی به دنبال یافتن نقص در دیگران هستند تا خود را برتر نشان دهند؛ در حالی که سیره امیرالمؤمنین (ع) بر اصلاح نفس و خودسازی تأکید دارد.
*امام سجاد (ع) پس از واقعه کربلا، در سختترین شرایط سیاسی و اجتماعی، با بهرهگیری از دعا، مناجات و روشهای نرم، اسلام ناب و مکتب اهلبیت (ع) را حفظ کردند.
*آن امام (ع) همام در دوران غربت دین، نقش بزرگی در زنده نگهداشتن نهضت عاشورا ایفا کرد و در طول 35 سال امامت، با ترویج اخلاق، معنویت و صبر، جامعه اسلامی را هدایت فرمود.
*امروز نیز دشمنان اسلام با تخریب اخلاق عمومی و اجتماعی به دنبال ضربهزدن به جامعه هستند؛ همانگونه که امام سجاد (ع) با احیای اخلاق اسلامی جامعه را نجات دادند، ما نیز باید با تکیه بر سیره اهلبیت (ع) در برابر هجمههای دشمن ایستادگی کنیم.
29219
کد خبر 2091217