امیرعبداللهیان: شهید سلیمانی در میدان جنگ یک ژنرال نظامی و در میدان مذاکره دیپلماتی قهار بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو امیر عبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بینالملل مجلس در نخستین نشست مشترک دانشکده روابط بین الملل، وزارت امور خارجه و انجمن دیپلماسی ایران که با موضوع ابعاد سیاسی و راهبردی پیامدهای ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی با حضور عراقچی معاون وزیر امور خارجه برگزار شد گفت: ما فقط سردار شهید سلیمانی را در حوزه مبارزه با تروریسم شناخته ایم، ولی...
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو امیر عبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بینالملل مجلس در نخستین نشست مشترک دانشکده روابط بین الملل، وزارت امور خارجه و انجمن دیپلماسی ایران که با موضوع ابعاد سیاسی و راهبردی پیامدهای ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی با حضور عراقچی معاون وزیر امور خارجه برگزار شد گفت: ما فقط سردار شهید سلیمانی را در حوزه مبارزه با تروریسم شناخته ایم، ولی واقعا او جدایی از ویژگیهای نظامی و فرماندهی نظامی یک انسان کم نظیر بود.
وی افزود: شهید سلیمانی یک ژنرال بود، ولی واقعا در مذاکره به عنوان یک دیپلمات به معنای واقعی عمل میکرد و وزیر امور خارجه نیز بارها در مصاحبههای خود به این موضوع اشاره کرده که من به طور مستمر با شهید سلیمانی جلسه داشته ام بالاخره این که یک فرد نظامی میتواند با وزیر امور خارجه صدها ساعت جلسه برگزار کند باید یک ویژگی داشته باشد تا این جلسات برگزار شوند.
zahra: عبداللهیان با اشاره به اینکه شهید سلیمانی در حوزه دیپلماسی هر جا فرصتی در عراق، یمن و بحرین پیدا میکرد تا سریع به صلح برگردیم وارد عمل میشد تصریح کرد: زیرکی بسیار شهید سلیمانی باعث تامل است.
وی با اشاره به اینکه در مذاکرات دهه 80 با حضور سه کشور عراق، ایران و آمریکا در بغداد مسئولیت عالی این مذاکرات توسط رهبر معظم انقلاب به شهید سلیمانی واگذار شد و باور کنید ما هر گاه میخواستیم برای مذاکره برویم در هر مرحله بیش از صد جلسه مذاکره داشتیم و این جلسات نیز تا دو بامداد طول میکشید.
امیرعبداللهیان از شهید سلیمانی به عنوان یک دیپلمات شجاع و فهیم و دارای نگاه راهبردی و بصیرت یاد کرد و افزود: شهید سلیمانی مراحل مختلف سیاست ورزی را طی کرده و تقریبا در تمام موضوعات درگیر بود.
وی تصریح کرد: زمانی که ما با یک موضوع بین المللی روبه رو بودیم شهید سلیمانی در اوج فعالیتها جزییات و موضوعات انسانی و اخلاقی را از یاد نمیبرد مثلا زمانی که بنده برای دیدار با بشار اسد به سوریه رفته بودم به من پیغام دادند که سردارسلیمانی میخواهد شما را ببیند با این وجود من به طرف قوطه شرقی که سردار سلیمانی در آنجا مستقر بود حرکت کردم و در طول مسیر آنقدر با آهن خرابهها و ویرانهها مواجه شدم و ترسیدم که من را تحویل داعش بدهند به هر حال وقتی به نزد سردار سلیمانی رفتم خیالم راحت شد در آن دیدار با توجه به علاقهای که به انجیر دارم هر آنچه که انجیر روی میز بود همه را خوردم و بعد از آن سردار سلیمانی گفتند دوباره انجیر بیاورند که من به او گفتم من همه انجیرها را خوردم و برای شما چیزی نماند که او در پاسخ گفت: گفتم که انجیرها را برای شما بیاورند به هر حال وقتی من از نزد سردار سلیمانی رفتم و در هواپیما بودم مهماندار هواپیما بستهای را از طرف سردار سلیمانی برای من فرستاده بود که یک کارتون انجیر بود و این اتفاقات در حالی بود که او مشغول فرماندهی یک عملیات سنگین علیه داعش بود.
امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه آمریکا پیش از حمله به عراق این کشور را خلع سلاح کرده بود و عراق تمام سلاحهایی که برای آمریکا تهدید به حساب میآمد تسلیم کرده بود لذا در زمان حمله عراق هیچ سلاحی نداشت اظهار کرد: تصمیم بخش نظامی ما این بود که بلافاصله پس از ترور شهید سلیمانی در همان روز پاسخ آمریکاییها را بدهیم، ولی این پاسخ به خاطر تشییع پیکر شهید سلیمانی چند روز به تاخیر افتاد با این وجود آمریکاییها اگر میتوانستند پاسخ حمله موشکی ایران را سریع میدادند، اما توان این پاسخگویی را نداشتند.
وی با بیان اینکه تصمیم ترور شهید سلیمانی را نظام سیاسی آمریکا نگرفت، اما تصمیم عدم پاسخ به حمله ایران را نظام سیاسی این کشور اتخاذ کرد افزود: ترور سردار سلیمانی با هدف قدرت نمایی ترامپ و تیم پیرامونی او در یک سطح بالاتر با هدف قدرت نمایی ایالات متحده انجام شد با این وجود اگر ما با قدرت نمایی پاسخ آمریکاییها را نمیدادیم معادلات تغییر میکرد.
وی با بیان اینکه همه قدردان پاسخهای دستگاه دیپلماسی در زمان ترور شهید سلیمانی بوده اند افزود: دستگاه دیپلماسی با مواضعی که گرفت توانست بستر خوبی را در سطح بین الملل و حقوقی به وجود بیاورد.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه ترور شهید سلیمانی با هدف افزایش تنش و در جهت ایجاد هرج و مرج در منطقه و دولت سازیهای جدید توسط آمریکا بود افزود: پایگاه نظامی عین الاسد با توجه به اینکه طرح راهبردی نقشه جدید خاورمیانه در این پایگاه دنبال میشود و هم چنین این پایگاه به عنوان یکی از بزرگترین پایگاههای آمریکا در منطقه محسوب میشود و از طرفی با توجه به اینکه به احتمال 90 درصد پهپادی که شهید سلیمانی را ترور کرد از این پایگاه برخواسته است در جهت پاسخ به ترور شهید سلیمانی مورد حملات موشکی ایران قرار گرفت و بعد از این عملیات معادله بازدارندگی ایران رقم خورد و این بازدارندگی تضمین کننده این است که منطقه متفاوت از گذشته خواهد بود.
zahra: وی افزود: قطعا پس از ترور سردار سلیمانی منطقه برای آمریکا منطقه خوش آب و هوا نیست و این کشور نمیتواند به راحتی در منطقه خیمه بزند اگر چه خروج آمریکا از منطقه راحت نیست.
امیرعبداللهیان در ادامه با اینکه اتفاقات اخیر بین آمریکا و ایران توازن جدیدی را شکل داده افزود: اتفاقات اخیر یک مقدار هیئت حاکمه عربستان و امارات را با شوک مواجه کرد و موجب هوشیاری آنها شد.
وی با بیان اینکه نگاه من تا سال 2012 به روسها این بود که روسها در دقیقه 90 متحدین خود را رها میکنند افزود: بعد از درگیریهای سوریه جمع بندی من نسبت به سوریه تغییر کرد و امروز معتقدم میتوانیم منافع جدید بین ایران و روسیه تعریف کنیم و این حتما یک فرصت خوب است.
امیرعبداللهیان افزود: روسیه پوتین متفاوتتر از روسیه قبل از پوتین است با این وجود ما میتوانیم با نگاه به تجربه موفق سوریه طرحهای خود را در ارتباط با روسیه عملیاتی کنیم.