انتصاب مدیر گروه پژوهشهای زبانی و ادبی فرهنگستان زبان و ادب فارسی

مریم حسینی عضو وابسته فرهنگستان و استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه الزهرا، با حکم غلامعلی حداد عادل به مدیریت گروه پژوهشهای زبانی و ادبی منصوب شد.
مریم حسینی عضو وابسته فرهنگستان و استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه الزهرا، با حکم غلامعلی حداد عادل به مدیریت گروه پژوهشهای زبانی و ادبی منصوب شد.
به گزارش خبرنگار مهر، مریم حسینی عضو وابسته فرهنگستان و استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه الزهرا، با حکم غلامعلی حداد عادل به مدیریت گروه پژوهشهای زبانی و ادبی منصوب شد. در این حکم آمده است: «با توجه به سوابق علمی و پژوهشهای ادبی ارزنده سرکارعالی، به سمت مدیر گروه پژوهشهای زبانی و ادبی فرهنگستان منصوب میشوید. امیدوارم این گروه بتواند با بهرهمندی از دانش و تجربه آن استاد محترم بیش از پیش به اهدافی که در راهاندازی آن گروه در نظر بوده است، دست یابد.»
مریم حسینی، دانشآموخته دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران و از پژوهشگران و مصححان برجسته حوزه عرفان و تصوف است که در سال 1402 به عضویت وابسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمده است.
او جوایز بسیاری در کارنامه خود دارد، او سالهای متوالی و به طور پیوسته پژوهشگر نمونه دانشگاه الزهراء بوده است؛ دریافت جایزه تشویقی کتاب سال بهمناسبت تصحیح کتاب حدیقهالحقیقه در سال 1383 و جایزه پژوهشگر برتر در مراسم هفته کتاب از طرف وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، آذر 1392، جایزه پروین اعتصامی بهمناسبت تألیف کتاب مکتبهای ادبی جهان در سال 1396، جایزه کتاب سال تبریز برای تصحیح کتاب مقامات شیخ حسن بلغاری، جایزه البرز در سال 1401 و جایزه تشویقی کتاب سال به مناسبت تصحیح کتاب انیس الطالبین 1403 تنها بخشی از جوایز این پیژوهشگر و استاد دانشگاه است.
وی همچنین سردبیر فصلنامه نقد کتاب ادبیات و هنر از سال 1397 تا 1399، سردبیر کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سالهای 1398 و 1399، سردبیر نشریه ادبیات عرفانی از سال 1388 تا سال 1392 و از فروردین 1400 تاکنون و رئیس انجمن نقد ادبی ایران از سال 1394 تا سال 1397 بوده است.
تألیف ریشههای زنستیزی در ادبیات کلاسیک فارسی، پیر پردهنشین: درباره زندگی، احوال و آثار جنید بغداد ی و مکتبهای ادبی جهان و تصحیح حدیقه الحقیقه، مسلک العارفین، کشف الاسرار و مکاشفات الانوار، میزان العقاید، مقامات شیخ حسن بلغاری، برخی از آثار این استاد زبان و ادبیات فارسی است. از این پژوهشگر ادبی بیش از هفتاد مقاله نیز در مجلات علمی معتبر منتشر شده است.
وی همچنین انیس الطالبین و عده السالکین (در شرح مقامات بهاالدین نقشبند و مقامات علاءالدین عطار) و خواجه خواجگان عبدالخالق غجدوانی و از کاشغر تا استانبول (تحقیقی درباره خواجگان نقشبندیه و ده رساله از ایشان) را به همراه محمود علیزاده کاشانی و معراجنامه ایلخانی را به همراه ناهید کاظمزاده گنجی تصحیح کرده است.
پیش از این، مسعود جعفری جزی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مدیریت گروه پژوهشهای زبانی و ادبی را برعهده داشت.