یک‌شنبه 30 دی 1403

انتقادات علی جنتی از پدر خود / بیماری آیت الله چیست؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
انتقادات علی جنتی از پدر خود / بیماری آیت الله چیست؟

علی جنتی نامی آشناست؛ زمانی وزیر ارشاد بود و البته نامش به‌واسطه پدرش یعنی آیت‌ا... جنتی، دبیر شورای نگهبان، بیشتر مطرح می‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی، آیت‌ا... جنتی دوبار ازدواج کرده است. او در سال 27، در ایام طلبگی با صدیقه مظاهری جان‌نثاری ازدواج کرد و صاحب 4 پسر به‌نام‌های علی، حسن، حسین و محمد شد. علی در تمام دوران‌ها سعی کرد چهره‌ای مستقل از خود به نمایش بگذارد که با دیدگاه‌های سایر اعضای خانواده متفاوت باشد مانند دیروز که وقتی از او درباره رویکرد نظارتی شورای نگهبان سوال شد، بدون اشاره به جایگاه پدر که دبیر و تصمیم‌گیر اصلی این شوراست، گفت: «بر اساس معیارهایی که شورای نگهبان دارد و با آن خط کشی که دارند، قاعدتا باید ردصلاحیت کنند یا حداقلش عدم احراز صلاحیت.» البته سایر پسران آیت‌ا... جنتی هم راه متفاوتی پیش گرفتند چنانکه پس از اعلام جنگ مسلحانه گروهک مجاهدین خلق علیه جمهوری اسلامی، حسین جنتی به حمایت از آنان پرداخت و با همراهی همسرش فاطمه سروری به زندگی مخفیانه روی آورد و سرانجام در تاریخ 23 خردادماه سال 61 توسط نیروهای سپاه پاسداران در حمله‌ای کشته شد. حسن جنتی در دیار پدری، لادان اصفهان به نجاری مشغول است. محمد جنتی نیز کارمند سازمان تبلیغات اسلامی تهران است و پیش از این به شغل برق‌کاری مشغول بود. بنابراین تنها علی وارد گود سیاست شد.

انتقاد پسر از برخی رویکردهای پدر

آیت‌ا... جنتی در کسوت دبیر شورای نگهبان به اموری می‌پردازد که به او محول شده است. از جمله بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخاباتی. علی جنتی اگر چه خود را اعتدالگرا می‌نامد، اما سبک و سیاق فعالیت‌های سیاسی او به اصلاح‌طلبان نزدیک است و نمی‌توان برچسب فعال سیاسی اصولگرا به او زد. مدتی است که برخی از کاندیداهای جریان اصلاحات و حتی اعتدالی به تشخیص شورای نگهبان ردصلاحیت می‌شوند که این بررسی و تصمیم از وظایف این شوراست و نمی‌توان به آن خرده گرفت اما پسر به تصمیمات نهاد تحت اختیار پدر انتقاد می‌کند که نمونه آن در مصاحبه اخیرش با خبرآنلاین مشهود است: «هم با ایشان هم با بعضی دیگر از اعضای شورای نگهبان. گفتم اولا نگاه شما نسبت به جریان مقابل چه اصلاح‌طلب چه جریان اعتدال، نگاه غلطی است. شما فکر نکنید که هرکس اصولگرا بود او دیگر یک آدم پاک و منزه و وطن‌پرست و از هر جهت مورد تایید است و هر کس در جریان مقابل بود، حتما یک آدم نفوذی است یا با انقلاب یا با رهبری زاویه دارد و باید به نوعی حذف شود. بعد هم مخاطرات این نوع برخورد را بارها تا آنجایی که به ذهنم رسیده بیان کرده‌ام که بالاخره نتیجه‌اش این می‌شود که ما آنقدر دایره خودی‌ها را تنگ می‌کنیم که به یک جایی می‌رسیم که اکثریت قاطعی از نیروهای وفادار به انقلاب، وفادار به نظام و وفادار به رهبری حذف شده و به تعبیری از قطار انقلاب پیاده شده‌اند.» علی جنتی در عین حال به‌واسطه پدر ارتباطاتی با شورای نگهبان دارد که البته در اخذ تایید همفکرانش موثر نیست. برخی این سوال را دارند که آیا علی جنتی از فرصت حضور پدر در مقام دبیر شورای نگهبان به نفع کاندیداها بهره می‌برد؟ خودش گفت: «خیلی‌ها به من به‌خاطر ارتباطی که داشتم مراجعه می‌کردند و نکاتشان را به من انتقال می‌دادند. من هم معمولا اگر نامه‌ای داشتند که نمی‌توانستند به شیوه عادی به دست شورای نگهبان برسانند، نامه‌شان را می‌دادم تا رسیدگی کنند یا احیانا موارد خاصی بود که من فردی را صددرصد به شایستگی و تدین و وفاداری به نظام می‌شناختم او را آدم لایقی برای این کار می‌دانستم و احساس می‌کردم که احیانا بی‌جهت به او بد کردند، این را به شورای نگهبان منتقل می‌کردم. ولی این مسائل در نهایت داخل سیستم و مجموعه‌ای در شورای نگهبان مورد بررسی خاصی قرار می‌گیرد.»

پدر و پسر، دو رفیق منهای سیاست

اما از سوی دیگر او دلسوز پدر است. به‌خوبی می‌داند اقدامات پدر در راستای خیرخواهی برای کشور است. در تحلیل عملکرد نهاد تحت نظر پدر بک طرفه به قضاوت نمی‌نشیند و به گفت‌وگو می‌پردازد. خرداد سال جاری تعریف کرده بود: «نه ایشان می‌تواند مرا قانع کند و نه من، ایشان را؛ چون بالاخره ما از دو نسل هستیم. ولی واقعا دل ایشان و امثال ایشان برای انقلاب می‌تپد و برای حفظ انقلاب دارند این کارها را انجام می‌دهند. می‌گویند ما نباید بگذاریم افراد غیرخودی وارد مجلس شوند و باید مجلسی داشته باشیم که همه کسانی‌که ملتزم به اسلام هستند، بیایند.» همان‌طور که علی جنتی اشاره کرد معیارهای دونسل تفاوت دارد و نباید سبب هجمه و توهین شود. پیش‌بینی روز گذشته او از انتخابات اسفند 1402 چنین است: «احتمال این وجود دارد که به یکسری افراد غیرخودی هم اجازه دهند که وارد مجلس شوند، مثلا به 40 یا 50 نفر در مقابل 250 نفر اجازه دهند وارد مجلس شوند. بالاخره این انتخابات رقابتی است، اینطور نبوده که همیشه یکدست باشد و از طرف مقابل هم آمدند.» از سوی دیگر توصیه‌های پدر به پسرش هم مشخص و صحیح است مانند مخالفت با حضور علی در وزارت ارشاد. علی جنتی در سال 95 تعریف کرده بود: «پدرم از ابتدا هم موافق نبودند من در وزارت ارشاد باشم به‌دلیل همین حاشیه‌هایی که دائما در این وزارتخانه وجود دارد و مسائل و مشکلات خاصی که با آنها مواجه است، لذا پس از استعفا هم احساس پدر این بود که از دست این حاشیه‌ها رهایی یافتم.»

انتقاد علی از تخریبگران پدر

در اذهان هست که خبر ازدواج مجدد آیت‌ا... جنتی از سوی علی مطرح شد و او در عین مشغله هایی که دارد رسیدگی به پدر را فراموش نمی‌کند. او از شایعاتی که درباره بیماری آیت‌ا... جنتی گلایه می‌کند و می‌گوید: «ببینید با توجه به سن‌شان و کهولت سن، طبیعی است که ضعف جسمی دارند، ولی ایشان بیماری ندارند. نه فشارخون دارند، نه دیابت دارند، نه مشکلات دیگر. به‌خاطر رعایتی که خودشان می‌کنند. ولی افرادی که مخالف شورای نگهبان یا رویه شورای نگهبان هستند، گاهی آرزوهایشان را به‌صورت خبر مطرح می‌کند. در یکماه گذشته، در شبکه‌های اجتماعی یک کسی نوشته بود که ایشان بیمار هستند و حتی کس دیگری اضافه کرده که ایشان در بیمارستان بقیه‌ا... بستری هستند، من تماس گرفتم و دیدم نه مشکلی نداشتند و تکذیب کردم.» در نهایت رابطه علی جنتی با پدرش یعنی آیت‌ا... جنتی به‌رغم اختلافات سیاسی فراوان، گرم و دلسوزانه است و پسر موضوعات سیاسی را در ارتباطات خانوادگی دخیل نمی‌کند.

همچنین بخوانید