انتقاد توکلی از اقدام عجیب روحانی در جلسه هیات دولت / گلایه نادران از رفتارهای وحدتشکنانه / اعتراض بهزاد نبوی به برخی اصلاحطلبان / مطهری: دلیل ردصلاحیتم را هرچه هست به مردم بگویید
![انتقاد توکلی از اقدام عجیب روحانی در جلسه هیات دولت / گلایه نادران از رفتارهای وحدتشکنانه / اعتراض بهزاد نبوی به برخی اصلاحطلبان / مطهری: دلیل ردصلاحیتم را هرچه هست به مردم بگویید](http://www.alef.ir/files/post/lg/2020/20/197382.jpg)
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
آخرین آمار کرونا در ایران
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت و درمان گفت: در 24 ساعت گذشته تا ظهر امروز (24 اردیبهشت) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی 1958 بیمار جدید مبتلا به کووید -19 در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید - 19 در کشور به 112 هزار و 725 نفر رسید.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: در طول 24 ساعت گذشته 50 بیمار دیگر مبتلا به کووید -19 در کشور جان خود را از دست دادند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون 6783 نفر جان خود را از دست داده اند.
جهانپور افزود: 490 مورد از موارد مثبت از موارد بستری است و 1468 مورد از بین مبتلایان سرپایی است که نمونه از آنها احذ شده است و یک چهارم این موارد متعلق به استان خوزستان است، خوزستان کماکان در وضعیت قرمز و محل توجه ویژه است و دقت و جدیت بیشتری در همکاری مردم این استان با وزارت بهداشت لازم است.
بیشتر بخوانید:
***
علت شیوع گسترده کرونا در خوزستان اعلام شد علی ربیعی، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت اظهار کرد: مراعات فاصلهگذاری اجتماعی قطعا مورد نیاز است و اگر به همین سیاق جلو برویم، مواجهه ما با یک اپیدمی جدید، مواجهه بعیدتری خواهد بود.
وی با اشاره به وضعیت استان خوزستان در شیوع کرونا ادامه داد: امیدواریم مردم خوزستان نیز با تجربه تلخ اخیر مراعات بیشتری داشته باشند. امروز گزارشی که از علت شیوع گسترده کرونا در این استان ارائه شد، نشان داد که به دلیل رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی، حضور مردم در مراسم عزاداری و عروسی و تجمعات دیگر سبب افزایش مبتلایان شده است.
بیشتر بخوانید:
ما به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری در عید فطر هم نیازمندیم
***
دلایل حادثه شناور کنارک برای مردم بیان میشود
حجت الاسلاموالمسلمین حسن روحانی پیش از ظهر روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت اظهارداشت: برای ما بسیار جای تاسف و تاثر بود که جوانان نیروی دریایی خود را در یک حادثه دلخراش از دست دادیم. شنیدن این خبر برای ما سخت بود ولی مردم در سراسر کشور و همه مسئولان ابراز همدردی کردند. من با صراحت و با تواضع به خانواده شهدا میگویم هیات دولت و همه دولت را سهیم در غم خود و شریک در این مصیبت بدانید.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه دلایل این موضوع در آینده روشن و پس از مشخص شدن، برای مردم بیان میشود، تصریح کرد: این افراد برای امنیت به دریا رفتند و نه برای تفریح. عملیات برای خوشگذرانی نداشتند بلکه برای توانمندتر شدن قدرت جمهوری اسلامی ایران داشتند. خالصانه به صحنه رفته و مظلومانه به شهادت رسیدند. این بسیار مهم است که در ماه مبارک رمضان و با زبان روزه و در آبهای مواج برای امنیت مردم فداکارانه حضور داشته باشند.
امیر سرتیپ تقیخانی، سخنگوی ارتش نیز درباره یکی از این شایعات مبنی بر هدف قراردادن ناو «کنارک» توسط قایقهای سپاه پاسداران، گفت: این صحبت یا صحبتهایی از این دست، کاملا بیربط هستند. اساسا رسانههای ما نباید به این شایعات پرداختی که از سوی معاندین طراحی و سیاستگذاری میشود و رسانههای معاند و بیگانه به آن دامن میزنند، اهمیت بدهند چون واقعا پرداختن به چنین موضوعاتی، به این معنا خواهد بود که واقعا نظر ما جلب این شایعات شده است. به نظرم مردم عزیز ما و اصحاب رسانه هوشیارتر از آنند که توجهی به این شایعات بیاساس داشته باشند.
امیر تقیخانی تاکید کرد: ما اینقدر باید از کنار این شایعات عادی عبور کنیم که آن کسانی که این شایعات و ادعاها را مطرح میکنند، گمان نکنند که این ادعاها اثر گذاشته و نتیجه گرفتهاند. اساسا بعضی از این حرفها آنقدر ابتدایی است که اصلا نباید به آنها توجه کرد.
بیشتر بخوانید:
روحانی: دلایل حادثه در آینده روشن و پس از مشخص شدن، برای مردم بیان میشود
****
نقش ویژه واعظی در دولت
صادق زیبا کلام در آفتاب یزد نوشت:... اختلاف وزیر صمت با دولت هم آنطورکه از نامه نگاریهای رحمانی و واعظی علیه هم پیداست به نظر میرسد بین اعضای دولت نیست بلکه مشکلی به وجود آمده با مجلس بوده است... ولی با همه این احوال دراین بین اساسا آنچه را که نمیتوان منکر شد نقش بسیار پررنگ واعظی در دولت است او همواره نشان داده که چیزی بیش از رئیس دفتر است او پیشتر در چینش کابینه نقش اساسی داشته است و حتی در انتخاب سفیر و استاندار و... نیز از قدرت نفوذش استفاده میکند از سویی دیگر او خیلی اهل همکاری با دیگران نیست و راسا در بسیاری مواقع اقدام میکند. نامهنگاری واعظی علیه رحمانی و تعیین تکلیفش نیز ناشی از همین نقش ویژه اوست.
بیشتر بخوانید:
***
اصلاحطلبان، نیازمند تعطیلات تاریخی هستند
محمدرضا تاجیک، مصاحبه ای با صبح نو داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:
* اصلاح طلبان سخت نیازمند نوعی تعطیلات تاریخی [سفر از دیار ماکروقدرت و ماکروسیاست] هستند. آنان باید رهتوشه بردارند و سفر آغاز کنند و ببینند آسمان آیا همهجا همین رنگ [رنگ آسمان قدرت] است یا میتوان زیر آسمانی دیگر، با رنگی دیگر، آن کار دیگر کرد و بتهای پندار و کردار را شکست، از کلیشهها رهایی یافت و جریان اصلاح طلبی را با «آن» و «آرایه» ی متفاوتی آراست. تا زمانی که اصلاح طلبان دیار قدرت را ترک نکنند و سفر آغاز نکنند، تصویری از آنچه اکنون هستند و میکنند، نخواهند داشت. آینده اصلاح طلبان در گرو این سفر و دورشدن از «خود - در - قدرت - خود» است. در این سفر است که عیب و هنر اصلاح طلبان بر خودشان عیان میشود و آنان را به وا سازی و باز سازی فرامیخواند و این یعنی، برخاستن ققنوسوار جریان اصلاح طلبی از خاکستر خود.
*آن بهظاهر اصلاح طلبانی نیز که اینبار با دخیلبستن به امثال لاریجانی طمع در قدرت کردهاند، یکبار دیگر اصلاح طلبی را میکشند و در خاک میکنند، اما اینبار دیگر بر خاک آن گل و ریاحینی نخواهد رویید.
*{در پاسخ به سوالی مبنی بر نامزد شدن امثال اسحاق جهانگیری} بهعنوان یک اصلاح طلب، واقعا برای خودم و نسل جدید اصلاح طلبی متاسفم که هر وقت سخن از انتخاب و انتخاباتی است، نامهای تکراری و نه چندان اصلاح طلب در لیست انتخابم میدرخشند. کاملا معتقدم دیگر با دم مسیحایی این شخصیتهای تکراری و پرحاشیه و پرحرف و حدیث گرهی گشوده نمیشود.
سعید شریعتی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نیز در گفتوگو با روزنامه ایران گرچه از عملکرد شورای عالی تحت ریاست محمدرضا عارف دفاع میکند؛ اما از درانداختن طرحی نو دست کم برای انتخابات 1400 سخن میگوید.
شریعتی می گوید: شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان (شعسا) در سه دورهای که با دستور کار انتخاباتیاش تشکیل شد، یعنی در سالهای 94، 96 و 98 بر مبنای خردجمعی عمل کرد و به باورم عملکرد موفق و قابل دفاعی از خود باقی گذاشت.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت گفت: اعتبار شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان هر چه که هست بیمحابا در انتخابات 1400 خرج نشود. نکته دیگر اینکه بههر حال شرایط جدید سیاست در ایران از جمله تغییر موازنه نیروها در مجلس و انتقاداتی که نسبت به نتیجه تصمیمات اصلاحطلبان مطرح است، ایجاب میکند که ساختار این شورا تغییر کند و همچنین تغییرات گفتمانی در جریان اصلاحات شکل بگیرد.
***
تحریم انتخابات از سوی اصلاحطلبان اشتباه بود
بهزاد نبوی، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب در گفتوگویی که با روزنامه سازندگی انجام داده در پاسخ به این سؤال که "آیا مجلس یازدهم همانند مجلس هفتم میتواند مقدمه روی کار آمدن دولتی همانند دولت احمدینژاد را فراهم کند؟"، می گوید: آنچه قطعی بهنظر میرسد روی کار آمدن دولتی تندرو در 1400 با بهرهگیری از تجربیات دوره آقای احمدینژاد و کاهش نقاط ضعف آن دوره و بهاحتمال قوی از طریق کاهش بیشتر قوه مجریه برای تحت کنترل گرفتن بیشتر آن خواهد بود.
نبوی گفت: در هر انتخاباتی که شرکت مردم گسترده بوده، اصلاحطلبان و میانهروها پیروز شدهاند و در هر مورد که مشارکت کاهش یافته مخالفانشان پیروز شدند، لذا اصلاحطلبان هرگز از عدم شرکت فعال در انتخابات سود نبرده و نخواهند برد.
عضوسازمان مجاهدین انقلاب با انتقاد از تحریم انتخابات از سوی برخی گروههای اصلاحطلب تأکید میکند: برخی از اصلاحطلبان بر این باور بوده و هستند که کاهش مشارکت مردم در انتخابات مشروعیت آن را زیر سؤال خواهد بود در حالی که برای یک جریان اصلاحی که معتقد به حفظ اصل نظام و طبعا مشروعیت آن و نهادهای تحت پوشش نظام است علیالقاعده نباید کاهش مشروعیت انتخابات که به تضعیف نظام منجر میشود، خشنودکننده باشد.
بیشتر بخوانید:
بهزاد نبوی: معتدلترین گروه مجلس آینده، قالیباف و حامیان او هستند
***
اگر میگفتم هرچه شما میفرمایید تأیید صلاحیت میشدم
علی مطهری در پاسخ به اظهارنظر دیروز عباسعلی کدخدایی گفت: اولا چرا باید بهخاطر اظهارنظر کسی ردصلاحیت شود، این خلاف قانون انتخابات است. ثانیا روزی که من به دعوت شورای نگهبان به آنجا رفتم و جلسهای با حضور یکی از حقوقدانها و کارشناس پرونده برگزار شد، آن آقای حقوقدان سه مورد از اظهارنظرهای بنده را بهعنوان دلیل ردصلاحیت ذکر کرد که دلایل سستی بود و من پاسخ دادم و او جوابی نداشت. اگر موارد دیگری غیر از اظهارنظر هم بوده، چرا در آن جلسه به من نگفتند؟ الان هم خوب است آن موارد را به بنده و مردم اعلام کنند. این سخن ایشان مثل این است که گفته شود درباره آقای کدخدایی در سالهایی که در انگلستان بودهاند مواردی مطرح است».
مطهری همچنین اظهار کرد: اگر من به آن عضو حقوقدان میگفتم که درست میفرمایید، اظهارنظرهای من غلط بوده، هرچه شما میفرمایید، تأیید صلاحیت میشدم.
بیشتر بخوانید:
واکنش مطهری به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان
***
میرسلیم با وزرای احمدی نژاد به توافق رسید
علی خضریان، نماینده تهران در مجلس یازدهم در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «به برکت ماه رمضان در جلسه وفاق امروز که با حضور جمعی از منتخبان مجلس یازدهم برگزار شد، با توافق میان آقایان سیدمصطفی میرسلیم، حمیدرضا حاجیبابایی، علی نیکزاد و سیدشمسالدین حسینی کمیتهای 7نفره با سازوکار مشخص جهت کمک به وحدت جریان انقلاب برای ریاست مجلس آینده تشکیل شد.»
وی همچنین با اشاره به اینکه افراد نامبرده شده عضو این کمیته نیستند اما سازوکار آن را پذیرفتهاند، تاکید کرد: از جناب قالیباف نیز جهت حضور در این پروسه دعوت شده بود تا براساس سنجش شاخصها و ارایه برنامه و نقد و بررسی آن و در نهایت توافق بر روی نحوه کمک به وحدت جریان انقلاب حضور یابند و ایشان خودشان نپذیرفتند. این موضوع به معنای عدم نامزدی ایشان نیست.
الیاس نادران، منتخب مردم تهران هم درباره وحدت اصولگرایان برای ریاست مجلس یازدهم در مطلبی انتقادی از برخی وحدت شکنیها نوشت: آنها که در مقابل شورای مرکزی فراکسیون و ساز و کارهای روشن فرایند وحدت در آن پرچم جدایی بلند میکنند چگونه خود را منادی وحدت و انقلابی میدانند؟!
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، منتخب مجلس یازدهم نیز با بیان اینکه انتخاب مناصب مجلس با شام و لابی دور از شأن مجلس است، تاکید کرد: متأسفانه در سابق اینطور بود که رفتار نامناسب و دون از شأن یک مجلس تراز انجام میشد و برخی افراد با شام دادنها، ارتباطها، قولها و زدوبندها خودشان را به مسند ریاست، نایبرئیسی، دبیری یا مسئولیتهای دیگری مثل ریاست کمیسیونها میرساندند. ما تصمیم گرفتیم این موضوع را نظاممند کنیم و از همان ابتدا از اقدامات متداولی از این قبیل، جلوگیری کنیم. این کار، ساده هم نبود.
وی با بیان اینکه قالیباف، شرایط جلسات وفاق درباره کاندیدای واحد را پذیرفت، گفت: ابتدا این جلسه کار خود را با برخی افراد مثل آقایان زاکانی، حاجی بابایی و بعد هم آقایان نیکزاد و میرسلیم شروع کرد. در گزارشی که یکی از دوستان در جلسه ارائه کرد، اظهار تمایل آقای قالیباف نسبت به اینکه در جلسه وفاق حضور پیدا کند، اعلام شد. بنده بهعنوان دبیر جلسه با ایشان صحبت کردم و شرایط جلسه مبنی بر اینکه در فرآیند جلسات وفاق، به هر کسی که برای ریاست مجلس رسیدیم، دیگران باید نسبت به آن تعهد داشته باشند، اعلام شد و ایشان هم در جلسه ای که مصوب همین جلسه بود و با حضور مدعیان ریاست مجلس برگزار شد، حضور پیدا کرد.
پژمانفر تاکید کرد: گام دوم بررسی فرآیندهای رسیدن به وحدت است که فرآیند این موضوع با تشکیل کمیته 7 نفره شروع شده است. در گام سوم پیش بینی کردهایم که در صورتی که ما به این ترتیب نتوانستیم کار را پیش ببریم و به نتیجه برسیم، این جمع در یک انتخابات داخلی در فراکسیون جمعبندی خود را نسبت به فرآیند طی شده در این مدت اعلام بکند و نتیجه نهایی را بهدست آورد.
بیشتر بخوانید:
روایت نادران از مخالفت پایداریها با قالیباف
تشکیل کمیته هفتنفره اصولگرایان برای بررسی ریاست مجلس یازدهم
***
شاهد اتفاقات عجیبی در این دوره از مجلس هستیم / تعداد مشتاقان ریاست زیاد است
جبار کوچکینژاد، منتخب رشت در مجلس یازدهم در گفتوگو با ایلنا اظهار کرد: با توجه به اینکه من چهار دوره در مجلس بودهام اما باید گفت متأسفانه در این دوره، شاهد اتفاقات عجیبی هستیم یعنی مشتاقان ریاست خیلی زیاد شدهاند؛ در این چند ساله من مجلس را به این شکل ندیده بودم.
وی ادامه داد: قالیباف، حاجیبابایی، میرسلیم، نیکزاد و حسینی از کاندیداهای ریاست مجلس هستند و در بخش نواب هم کاندیداها دو چندان اضافه شدهاند.
کوچکینژاد اضافه کرد: اشخاصی که کاندیدای ریاست مجلس هستند، چون در گذشته مدیر و وزیر بودهاند، خود را شایسته ریاست میدانند. در نهایت امیدوارم رقابت نهایی بین دو نفر صورت بگیرد و انتخاب شایستهای داشته باشیم.
منتخب مردم رشت در مجلس یازدهم، تعداد فراکسیونها را بسیار زیاد دانست و گفت: تعداد فراکسیونها از عدد گذشته و نمیدانم چه اتفاقی افتاده که این چنین منتخبان به فراکسیونها هجوم آوردهاند، فراکسیونهای متعدد با نامهای مختلف تشکیل شده به عنوان مثال سه، چهار گروه در حال جمعآوری امضا برای تشکیل فراکسیون کارگری هستند.
***
توافق احمدینژادیها بر سر ریاست مجلس
محمود عباسزاده مشکینی، منتخب مشکینشهر در مجلس یازدهم به خبرآنلاین گفت: یک تفاوت نظر درون گفتمانی هم بین این دوستان اصولگرا وجود دارد؛ دوستان پایداری، دوستان رهپویان، آنهایی که مدیر دولت نهم و دهم بودند، هیچ کدام از این بلوک ها اکثریت را در دست ندارند، یعنی اگر به تنهایی در انتخابات هیات رئیسه شرکت کنند رای نمی آورند بنابراین باید ائتلاف کنند چون اگر ائتلاف نکنند رای نمی آورند.... من احتمال می دهم پایداری ها با دوستان دولت نهم و دهم ائتلاف کنند. ائتلاف رهپویان با این دوستان هم دور از انتظار نیست.
عباسزاده مشکینی گفت:... اگر ما اینطور حساب کنیم که 200 تا 230 نماینده از جریان اصولگرا در مجلس حضور دارند، یک اکثریت قاطعی است، اما این جریان در داخل خود یک بلوک بندی درون گفتمانی هم دارد و یکی از این بلوک ها، بلوک دوستان دولت نهم و دهم است، به نظر من این بلوک هم از منظر کیفی و هم از منظر کمی سنگین ترین بلوک است.
***
توکلی: آقای رئیسجمهور! مانع ابطال یک قرارداد فاسد نشوید
احمد توکلی، رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت به فارس گفت: بعد از اینکه دیده بان شفافیت و عدالت علیه قرارداد حراج کردن شرکت کشت و صنعت مغان اعلام جرم کرد، سازمان خصوصی سازی به هیات داوری شکایت برد و اعلام کرد این قرار داد اشکال دارد.
وی افزود: این در حالی است که آقای رئیس جمهور با کمال تأسف در جلسه هیات دولت به آقای وزیر اقتصاد و وزیر دادگستری اعتراض و درخواست می کند چون رای صادر ولی هنوز انشا نشده است، از رای صادره و امضاهایی که داده شده است عدول کنند.
رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه از آقای روحانی تعجب میکنم که بهجای دفاع از حقوق ملت به کسانی که حق ملت را استیفا کردند فشار می آورد تا به وظیفهشان عمل نکنند. دیده بان شفافیت و عدالت در تلاش است این اتفاق نیافتد و امیدداریم هیات داوری زیر بار این درخواست ناصواب نرود.
بیشتر بخوانید:
احمد توکلی مطرح کرد: فشار روحانی به مسئولان برای چشم پوشی از یک تخلف