پنج‌شنبه 5 شهریور 1405

انتقاد رئیس شورای رقابت از نحوه قیمت‌گذاری خودرو توسط ستاد تنظیم بازار / شریعتمداری: کرونا خطر فقر در ایران را افزایش داد / ترمز بورس کشیده شد / جهش سهام اروپا با باز شدن قرنطینه در برخی کشورها

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
انتقاد رئیس شورای رقابت از نحوه قیمت‌گذاری خودرو توسط ستاد تنظیم بازار / شریعتمداری: کرونا خطر فقر در ایران را افزایش داد / ترمز بورس کشیده شد / جهش سهام اروپا با باز شدن قرنطینه در برخی کشورها

این پیمانه تیتر‌هایی همچون تسهیل محدودیت‌های قرنطینه طلا را ارزان کرد، قیمت نفت آمریکا به بالای 21 دلار بازگشت، صادرات نفت ونزوئلا افزایش یافت، قیمت سکه در چهارمین روز هفته، دلار در صرافی‌های بانکی بدون تغییر فروخته شد، خزانه‌داری آمریکا 3 تریلیون دلار قرض می‌گیرد، واگذاری سهام عدالت به جاماندگان ظرفیت قانونی ندارد و اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی از امسال را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون تسهیل محدودیت‌های قرنطینه طلا را ارزان کرد، قیمت نفت آمریکا به بالای 21 دلار بازگشت، صادرات نفت ونزوئلا افزایش یافت، قیمت سکه در چهارمین روز هفته، دلار در صرافی‌های بانکی بدون تغییر فروخته شد، خزانه‌داری آمریکا 3 تریلیون دلار قرض می‌گیرد، واگذاری سهام عدالت به جاماندگان ظرفیت قانونی ندارد و اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی از امسال را در بر دارد.

انتقاد رئیس شورای رقابت از نحوه قیمت‌گذاری خودرو توسط ستاد تنظیم بازار

رضا شیوا رئیس شورای رقابت با اعلام این‌که شورای رقابت دستورالعمل و نحوه قیمت‌گذاری ستاد تنظیم بازار را قبول ندارد، گفت: در روشی که ستاد تنظیم بازار در دستور کار دارد هزینه و بهای تمام شده برای خودروسازان مورد محاسبه قرار می‌گیرد که هزینه‌های مختلفی از جمله هزینه‌های مالی غیرمرتبط با تولید دخیل هستند و موجب افزایش قیمت خودرو می‌شود در حالی که این نوع قیمت‌گذاری درست نیست. این در حالی است که نوع قیمت‌گذاری که شورای رقابت انجام می‌دهد براساس سقف قیمتی است یعنی قیمت پایه را با در نظر گرفتن تورم بخشی سالانه، سه ماهه و یا شش ماهه در نظر گرفته و با توجه به دو متغیر کیفیت و بهره‌وری خودرو در مجموع فرمول قیمت‌گذاری خودرو به دست می‌آید. وی با بیان این‌که اگر هرگونه قیمت‌گذاری بدون حضور و توافق شورای رقابت انجام شده باشد غیرقانونی است افزود: طبق قانون باید شورای رقابت در این موضوع حضور داشته باشد و در حالی که تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.

ترمز بورس کشیده شد

بازار سهام که امروز تا ساعت 12:30 دقیقه با روند منفی همراه بود و شاخص بورس را وارد مدار نزولی کرد با آغاز معاملا شستا تغییر مسیر داد و به روند صعودی بازگشت. شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات در نهایت با افزایش 1465 واحدی معادل 0.15 درصد به رقم 980 هزار و 571 واحد رسید. همچنین در فرابورس شاخص کل با افت 60 واحدی به رقم 11 هزار و 165 واحد رسید. همچنین معامله‌گران بورس امروز 19 میلیارد و 862 میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب یک میلیون و 972 هزار نوبت معامله و به ارزش 16 هزار و 582 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

جهش سهام اروپا با باز شدن قرنطینه در برخی کشورها

روز سه‌شنبه، با بازگشت به کار شرکت‌های تولیدی در اروپا و برخی ایالات آمریکا، سهام اروپایی جهش کرد و قیمت طلا پایین آمد. تا ساعت 16:22 به وقت تهران، شاخص پن‌یوروپین استاکس 600 اروپا 1.48 درصد جهش کرد. داکس آلمان و فوتسی انگلیس 1.36 درصد و کاک فرانسه 1.42 درصد جهش کردند و فوتسی میلان ایتالیا 0.70 درصد رشد کرد.

تسهیل محدودیتهای قرنطینه، طلا را ارزان کرد

قیمت طلا در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی در واکنش به تسهیل محدودیتهای قرنطینه در برخی از کشورها که تقاضا برای خرید این فلز به عنوان دارایی امن را ضعیف کرد، کاهش یافت. بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با 0.2 درصد کاهش، به 1698 دلار و 39 سنت رسید. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با 0.5 درصد کاهش، به 1704 دلار و 80 سنت رسید. به گفته وارن پاترسون، تحلیلگر شرکت ING، بازار طلا در محدوده 1700 دلار در هر اونس ثابت مانده است. از یک طرف با تسهیل محدودیتهای قرنطینه روبرو هستیم و احتمالا خوش بینی سرمایه گذاران بهبود پیدا می‌کند و از داراییهای امن فاصله گرفته و به سوی داراییهای پرریسک می‌روند. از سوی دیگر تنشهای تجاری میان آمریکا و چین پیرامون بیماری کووید 19 یک بار دیگر برانگیخته شده است و این دو عامل متضاد فعلا بازار را تحت تاثیر خود نگه داشته‌اند.

قیمت نفت آمریکا به بالای 21 دلار بازگشت

روز سه‌شنبه، با برداشتن قرنطینه در برخی اقتصادهای مهم جهان قیمت نفت خام جهش کرد، در حالی که اختلافات جدید بین آمریکا و چین رشد قیمت‌ها را محدود کرده بود. تا ساعت 7 صبح به وقت تهران، قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، 7.06 درصد یا 1.44 دلار جهش کرد و به 21.83 دلار رسید. قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت هم 4.49 درصد یا 1.22 دلار جهش کرد و به 28.42 دلار رسید. ایتالیا، فنلاند و برخی از ایالت‌های آمریکا برخی از کشورهایی هستند که از دوشنبه اقدام به تسهیل محدودیت‌های قرنطینه‌ای کرده‌اند. به علاوه عامل دیگر تقویت‌کننده قیمت‌ها کاهش تولید 10 میلیون بشکه در روز اوپک پلاس از آغاز ماه میلادی جاری است.

صادرات نفت ونزوئلا افزایش یافت

صادرات نفت ونزوئلا با وجود خروج روس‌نفت، به کمک شرکای تجاری جدیدی که محموله‌های نفت این کشور آمریکای جنوبی را در آسیا به فروش می‌رسانند، در آوریل افزایش پیدا کرد. در آوریل ونزوئلا 31 محموله نفت و فرآورده‌های نفتی به میزان 848 هزار و 500 بشکه در روز صادر کرد که در مقایسه با 814 هزار بشکه در روز در مارس اندکی افزایش داشت. صادرات نفت ونزوئلا در مارس به پایین‌ترین میزان در هفت ماه گذشته سقوط کرده بود.

شریعتمداری: کرونا خطر فقر در ایران را افزایش داد

محمد شریعتمداری وزیر تعاون در دیدار معاون اول رئیس جمهور با مدیران ارشد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شیوع بیماری کرونا در جهان 500 میلیون نفر را فقیر کرده است که خط فقر در ایران هم با ورود این بیماری افزایش پیدا کرد. وی ادامه داد: بیش از 50 میلیون نفر از مردم با این وزارتخانه ارتباط مستقیم دارند و این وزارتخانه را باید بزرگترین نهاد اجتماعی کشور خواند. شریعتمداری اظهار کرد: جامعه کارگری ستون فقرات تولید کشور هستند که در ایام کرونا در واحدهای گوناگون کشاورزی، گازی و نفت به گونه خوبی عمل کردند. وزیر تعاون افزود: ما از سال 1930 تاکنون رکوردی به اندازه رکورد کرونا مشاهده نکردیم و بیماری کرونا 500 میلیون نفر را در جهان فقیر کرد.

قیمت سکه در چهارمین روز هفته

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، امروز در معاملات بازار آزاد تهران به 6 میلیون و 515 هزار تومان رسید. همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 6 میلیون و 400 هزار تومان، نیم سکه 3 میلیون و 300 هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و 820 هزار تومان و سکه یک گرمی 980 هزار تومان است. هر گرم طلای 18 عیار نیز 642 هزار و 686 تومان است.

دلار در صرافی های بانکی بدون تغییر فروخته شد

هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های بانکی و مجاز سطح کشور به نرخ 15550 تومان از مردم خریداری و بدون تغییر نسبت به روز قبل، به نرخ 15600 تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد. همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی‌ها به نرخ 17000 تومان از مردم خریداری و در مقابل، به نرخ 17100 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که همانند دلار بدون تغییر می‌باشد.

خزانه‌داری آمریکا 3 تریلیون دلار قرض می‌گیرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد در نظر دارد در 3 ماهه دوم امسال 3 تریلیون دلار قرض کند. این بالاترین رکورد در تاریخ آمریکا و بیش از 5 برابر رکورد قبلی است. وزارت خزانه‌داری در بیانیه‌ای اعلام کرد که در بازه آوریل تا ژوئن 2.999 تریلیون دلار قرض خواهد گرفت که این از رکورد قرض‌گیری یک سال مالی کامل که 1.8 تریلیون دلار و مربوط به سال 2009 بود، نیز بالاتر است. کل میزان پولی که خزانه‌داری آمریکا در سال مالی گذشته قرض گرفت 1.28 تریلیون دلار بود. رکورد 3 ماهه قبلی مربوط به سه ماهه دوم سال 2008 و مقابله با بحران مالی بزرگ جهانی بود و حالا رکوردی 5 برابر آن میزان به ثبت خواهد رسید.

اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی از امسال

محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که بر اساس ماده 169 مالیات‌های مستقیم، باید از خانه‌های خالی مالیات اخذ شود، در این‌باره توضیح داد: این موضوع از شهریور سال گذشته به طور جدی در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت و در بهمن ماه سامانه املاک و مستغلات را کامل کردیم و از آن رو نمایی شد. این موضوع را در کمیسیون اقتصادی دولت نیز مطرح کرده و خواستار مهیا شدن شرایطی شدیم تا بتوان اطلاعات را از سازمان‌های مختلف گرفته و در این سامانه بارگذاری کنیم. پیش بینی بر این است که در سال جاری سازمان امور مالیاتی امکان اخذ مالیات از خانه‌های خالی را با الویت شهرهای بزرگ فراهم می کند.

واگذاری سهام عدالت به جاماندگان ظرفیت قانونی ندارد

رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره واگذاری سهام عدالت به مردمی که در سال 85 جا ماندند، گفت: در حال حاضر تنها اقدامات مربوط به آزادسازی سهام عدالت مشمولانی که در سال 85 با موافقت مقام معظم رهبری در زمره دارندگان این سهام قرار گرفتند، در حال انجام است، واگذاری مجدد سهام عدالت برای مشمولان جدید ظرفیت قانونی ندارد.

انتقاد رئیس شورای رقابت از نحوه قیمت‌گذاری خودرو توسط ستاد تنظیم بازار / شریعتمداری: کرونا خطر فقر در ایران را افزایش داد / ترمز بورس کشیده شد / جهش سهام اروپا با باز شدن قرنطینه در برخی کشورها 2