اندونزی هم به اسرائیل پشت کرد
اقتصادنیوز: وزارت امور خارجه اندونزی در واکنش به برخی ادعاها مبنی بر موافقت این کشور با «عادیسازی» روابط با اسرائیل در ازای موافقت تلآویو برای الحاق جاکارتا به سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، اظهار کرد که اندونزی هیچ برنامهای برای برقراری روابط دیپلماتیک با این رژیم ندارد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «محمد اقبال» سخنگوی وزارت امور خارجه اندونزی با انتشار بیانیهای خاطرنشان کرد: تأکید میکنم که تاکنون هیچ برنامهای برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل نداشته و نداریم، بهویژه به این دلیل که اسرائیل تاکنون به جنایات خود در غزه پایان نداده است.
وی بار دیگر تاکید کرد: موضع اندونزی در این زمینه تغییر نخواهد کرد و این کشور در حمایت از استقلال فلسطین و حل و فصل مناقشه اسرائیل و فلسطین در چارچوب راه حل دو کشوری پافشاری خواهد کرد. اندونزی همیشه در خط مقدم دفاع از حقوق ملت فلسطین ثابت قدم خواهد بود.
اقبال در خصوص الحاق اندونزی به سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، اظهار داشت: اندونزی باید قبل از پذیرش در این سازمان، فرآیند طولانی آماده سازی کامل را طی کند و نقشه راه پیوستن اندونزی به این سازمان در ماه مه (اردیبهشت) تصویب خواهد شد.
وی ادامه داد: هر کشور متقاضی عضویت، چارچوب زمانی متفاوتی برای پایان دادن به روند الحاق خود به سازمان همکاری اقتصادی و توسعه دارد و این روند متاثر از آمادگی کشورها است.
اقبال خاطرنشان کرد: برخی از کشورها برای تکمیل فرآیند الحاق خود به سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، سه تا پنج سال زمان نیاز دارند. از این رو، او نمی تواند مشخص کند که اندونزی چه زمانی به عنوان عضو کامل این سازمان پذیرفته می شود.
رسانههای صهیونیستی پیشتر گزارش داده بودند که اندونزی با «عادیسازی» روابط با تلآویو موافقت کرده و در ازای این موافقت، رژیم صهیونیستی نیز با عضویت اندونزی در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه همراهی کرده است.
به ادعای یک مقام صهیونیستی که نامش فاش نشده است، عادی سازی روابط اندونزی و اسرائیل در زمان اوج احساسات ضداسرائیلی به دلیل تجاوزات این کشور به نوار غزه، پیشرفت قابل توجهی داشته است.
بنا به گزارش رسانه های این رژیم، برقراری روابط دیپلماتیک به مقاومت اسرائیل در برابر پیوستن اندونزی به سازمان همکاری اقتصادی و توسعه پایان خواهد داد.
اندونزی اولین کشور در آسیای جنوب شرقی و سومین کشور در آسیا است که به وضعیت «مذاکره برای الحاق» برای عضویت کامل در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه دست یافته است.
در طول فرآیند الحاق، 38 کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، قبل از اعلام تایید عضویت هر کشور عضو متقاضی را در جنبه های مختلف به طور کامل بررسی خواهند کرد. این روند ممکن است پنج تا هفت سال طول بکشد.
دولت اندونزی ابراز امیدواری کرد که روند الحاق این کشور به سازمان همکاری اقتصادی و توسعه طی دو یا سه سال تکمیل شود، زیرا اندونزی به کشوری تبدیل شده که سریعترین مجوز الحاق در هفت ماه گذشته را داشته است.
رسانههای رژیم صهیونیستی پیش از این نیز درباره همکاری دیپلماتیک جاکارتا و تلآویو، گمانه زنی کرده بوده و ستاد ریاستجمهوری اندونزی 29 فوریه 2024 (10 اسفند 1402) اعلام کرده بود اخبار منتشر شده در رسانههای خارجی مبنی بر اینکه اندونزی برنامههایی برای روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل دارد، نادرست است.
این ستاد تاکید کرد «جوکو ویدودو» رئیس جمهوری اندونزی هیچ نماینده ویژه ای را برای گفتگو با مقامات اسرائیل نفرستاده است.
در 26 فوریه (7 اسفند 1402)، «رتنو مارسودی» وزیر امور خارجه اندونزی از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواست به نقض مهلک حقوق بشر توسط اسرائیل علیه فلسطینیان رسیدگی کند.
در 25 ژانویه (5 بهمن 1402)، مارسودی مخالفت اندونزی با بیانیه «بنیامین نتانیاهو» در مخالفت با تشکیل کشور فلسطینی پس از پایان جنگ را اعلام کرد و خاطرنشان کرد: اندونزی به شدت این بیانیه را رد می کند. این بیانیه غیرقابل قبول است.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید