انسان ابدی باید برای ابدیت خودش فکر کند
قم - مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه کشت و کشتار جهان را آرام نمیکند، اظهار داشت: اگر این فکر و اندیشه که انسان ابدی است و باید برای ابدیت خودش فکر کند جهانی شود، دیگر جنگی در کار نخواهد بود.
قم - مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه کشت و کشتار جهان را آرام نمیکند، اظهار داشت: اگر این فکر و اندیشه که انسان ابدی است و باید برای ابدیت خودش فکر کند جهانی شود، دیگر جنگی در کار نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله عبدالله جوادی آملی در دیدار با مفتی اعظم مرکزی روسیه بیان داشت: آنچه امام راحل در نامه به گورباچف مرقوم فرمودند، بخشی به این مطلب مهم بر میگردد که «روح انسان ثابت است و نه ساکن»، «ما خدایی ازلی و ابدی داریم» و «انسان با مرگ نمی پوسد بلکه از پوست به در می آید» و لذا باید برای بعد از مرگ خود حساب و کتابی داشته باشد.
این مرجع تقلید گفت: انبیا الهی عموماً و پیامبر اسلام خصوصاً آمدند تا به ما این نکته را بفهمانند که انسان با مرگ نمی پوسد بلکه از پوست به در میآید و اگر انسان این فکر و اندیشه را داشته باشد، نه بیراهه میرود و نه راه کسی را میبندد.
وی با بیان اینکه کشت و کشتار جهان را آرام نمیکند، اظهار داشت: اگر این فکر و اندیشه که «انسان ابدی است و باید برای ابدیت خودش فکر کند» جهانی شود، دیگر جنگی در کار نخواهد بود.
آیت الله جوادی آملی بیان داشت: مطلبی که مورد اصرار رهبران الهی نیز هست این است که انسان و جهان را خدا آفرید و تنظیم روابط انسان و جهان را نیز خدا منظم کرد؛ و همانطور که سازندههای وسایلی از قبیل یخچال و تلویزیون و غیره جهت بهره برداری از آن صنعت، دفترچه راهنما همراه آن میفرستند، باید بدانیم که خداوند نیز برای ما دفترچه راهنما فرستاده است، این «قرآن» دفترچه راهنما ماست که «با خود چه کنیم»، «با جهان و دیگران چه کنیم» و «روابط مان را چگونه تنظیم کنیم»!
وی ادامه داد: به برادران اسلامی بگویید که شبانه روز بخش مهمی از وقت خود را به علم و تفسیر و تلاوت و دراست و تشریح قرآن بپردازند و وقتی خوب با معارف قرآنی آشنا شدند، با دیگر اهالی محترم روسیه و همسایگان از راه تعلیمات قرآن سخن بگویند، بحث علمی و گفتگو نمایند و به آنها نیز این نکته را یادآور شوند که این قدرت، هوش، فکر و اندیشهای که خدا به انسان داده، برای پوسیدن نیست!
استاد برجسته حوزه علمیه قم در پایان به ذکر حدیثی از امام صادق علیه السلام پرداخت و اظهار داشتن: امام صادق علیه السلام فرمود: اگر سوار یک مرکوبی شدید مثل حمار، این حمار چندین حق بر آن راکب دارد، اول اینکه به آب رسیدید به عجله نگذرید، شاید تشنه اش باشد؛ دوم اینکه اگر به مکان سبز و علفزار رسیدید به سرعت نگذرید شاید گرسنه باشد؛ و اگر این حمار کندروی کرد، درست راه نرفت و راکبش خواست شلاق بزند، آن تازیانه را به پهلوی حمار بزند، نه به صورت حمار!؛ این دینی که اجازه نمیدهد حمار تشنه و گرسنه باشد، این دینی که برای حمار و حیوان هم آبرو قائل است، آیا برای بشر حرمت قائل نیست؟! آیا این دین بوسیدنی نیست؟ این ابرقدرتها که جمعیتها و کشورهای فقیر را در تشنگی و گرسنگی نگه میدارند، جواب خدا را چه خواهند داد؟!
وی در پایان با بیان اینکه سلام ما را به مردم مسکو و خصوصاً برادران اسلامی روسیه برسانید، دعا کرد تا ان شا الله همگان به هدف والای انسانیت برسند و روزی را شاهد باشیم که عقل و عدل در جهان حاکم شود و جنگ و خونریزی وجود نداشته باشد.