شنبه 29 دی 1403

انقلابی در جشنواره‌های سرود / اینجا همه چیز واقعی است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
انقلابی در جشنواره‌های سرود / اینجا همه چیز واقعی است

نخستین روز از اجراهای مرحله نهایی جشنواره سرود فجر در حالی برگزار شد که همه گروه‌های همراه با ارکستر مجلسی، اجرای خود را به صورت زنده به صحنه بردند.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نخستین روز داوری آثار جشنواره ملی سرود فجر با حضور هشت گروه شرکت‌کننده در تالار رودکی برگزار شد. رقابت نهایی این رویداد ملی از جمعه 23 شهریور تا 25 شهریور 1403 در بخش اجرای صحنه‌ای ادامه دارد.

در نخستین روز رقابت‌های مرحله نهاییِ جشنواره ملی سرود فجر، امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی، حامد جلیلی مدیر دفتر سرود و دبیر جشنواره، به همراه دو داور، دکتر شهلا میلانی، آهنگساز و مدرس موسیقی، و سیدجواد هاشمی حضور داشتند.

مرحله نهایی جشنواره ملی سرود فجر برگزار می‌شود

بر کسی پوشیده نیست که جشنواره‌های بسیاری در سال‌های گذشته با موضوع سرود در کشور برگزار شده است. اما این جشنواره گویی آغاز دیگر برای سرود در کشورمان است؛ برای نخستین بار گروه‌ها در بخش اجرای نهایی، همراه با ارکستری مجلسی روی صحنه حاضر می‌شوند و اجرای خود را به صورت کاملا زنده برای تماشاگران و داوران ارائه می‌کنند.

پیش‌تر در جشنواره‌های سرود تقریبا همه چیز به صورت پلی‌بک انجام میشد و شاید همین ماجرای اجراهای پلی‌بک، در این سال‌ها موجبِ عدم پیشرفت سرود در کشورمان شده است.

در همین باره امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که ریاست جشنواره ملی سرود فجر را برعهده دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: ما در این دوره از جشنواره و برای نخستین بار تلاش می‌کنیم تا سرود را به مبنای اکادمیک نزدیک کنیم. همین طور که شما در اجراهای نخستین روز این رویداد دیدید، تمام اجراها با همراهیِ ارکستر مجلسی، سرودهایشان را به صورت زنده اجرا کردند.

سمیعی تاکید کرد: سرود برای شکوفایی به آموزش نیاز دارد؛ اعضا و رهبرانِ گروه‌ها باید آموزش‌های لازم و تخصصی را ببینند تا سطح سواد و معلومات و کارشان ارتقا یابد و شکی نیست که برآیند همه این‌ها موجب شکوفاییِ بیشتر سرود در کشورمان خواهد شد.

مراسم با قرائت زنده قرآن کریم و پخش سرود ملی آغاز شد. اسماعیل شبرنگ، مجری برنامه، از مسئولان برگزاری مراسم و تنظیم‌کننده قطعات ارکستر، آرمان مهربان و دفتر سرود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تشکر کرد.

نخستین گروه شرکت‌کننده، گروه مرآت به مربیگری میلاد جوادی از استان همدان بود که قطعه‌ای دو زبانه و فولکلور به زبان‌های فارسی و ترکی اجرا کرد. گروه دوم، گروه امیرالانبیا به مربیگری تقی‌زاده از ارومیه، قطعه‌ای درباره وطن ارائه داد. گروه سوم، آسمان از خرم‌آباد، قطعه‌ای از امید و همدلی را به صحنه آورد.

در میانه اجراها، سیدجواد هاشمی به گروه‌ها تذکراتی درباره نحوه نزدیک شدن به میکروفن‌ها داد. سپس گروه طاهای لارستان به مربیگری احسان تابنده، قطعه‌ای به نام «الست» اجرا کرد. گروه آوای باران از شهرکرد به سرپرستی مرتضی کیانی نیز اجرای خود را تقدیم داوران کرد.

سه گروه دیگر، شامل «قلب‌های بی‌قرار» به سرپرستی سجاد کشاورز از استان البرز با قطعه «بهشت جان»، «جوانه‌ها» به سرپرستی محمد محسنی از مشهد با قطعه «حماسه وطن»، و گروه «موعود» از استان خراسان رضوی، نیز اجراهای خود را ارائه دادند.

برای نخستین بار در جشنواره ملی سرود فجر، 800 اثر از 500 گروه از سراسر کشور به جشنواره ارسال شده است. پس از برگزاری مراحل استانی، 28 گروه به مرحله نهایی راه یافته‌اند. جشنواره ملی سرود فجر در روزهای 24 و 25 شهریور 1403 ادامه دارد و سایر گروه‌های مرحله نهایی به علاوه گروه‌های کر و آکاپلا اجرا خواهند شد. برگزیدگان این جشنواره در 26 شهریور در تالار وحدت معرفی خواهند شد.

انقلابی در جشنواره‌های سرود / اینجا همه چیز واقعی است 2
انقلابی در جشنواره‌های سرود / اینجا همه چیز واقعی است 3
انقلابی در جشنواره‌های سرود / اینجا همه چیز واقعی است 4