اهمیت قرنطینه مسافران ورودی در مرزها
یکی از راه های شیوع و انتقال ویروس کرونا، افرادی هستند که به سفرهای خارجی می روند و بعد بدون قرنطینه به کشور باز می گردند.
به گزارش مشرق، کابوس کرونا همچنان ادامه دارد و واکسن هنوز نتوانسته تبدیل به معجزه شود. با این حال به نظر میرسد برخی جوامع قصد دارند این کابوس را به فراموشی بسپارند و این اقدام نه با توسل به واکسیناسیون سراسری و قرنطینه هوشمند بلکه با نادیده گرفتن این بیماری صورت میپذیرد. اقدامی که نه تنها خودشان بلکه سایر کشورها را نیز میتواند با مشکلات عدیده که کمترین آن شیوع جهش جدید کووید 19 است، مواجه کند.
*س_بیشتر بخوانید:_س* *س_بررسی علل افزایش واردات واکسن از زبان دبیرکل هلال احمر_س*به عنوان نمونه، میتوان به برگزار شدن کنسرتهای موسیقی در کشور ترکیه اشاره کرد. مسئلهای که طی چند روز اخیر مورد توجه کاربران فضای مجازی با هر دیدگاه و سلیقه سیاسی قرار گرفته است. تصاویر منتشر شده از کنسرتهای روزهای گذشته ترکیه بیانگر نقض تمامی پروتکلهای بهداشتی مرتبط با کرونا است. جمعیت پرحجم و متراکم افراد حاضر در سالنها، نگرانیهای بسیاری را برانگیخته است. تا جایی که سیل عظیم پیامهای کاربران فضای مجازی را برای برخورد با این افراد در پی داشته است.
کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی در روزهای گذشته، چه آنهایی که ساکن کشور هستند و چه ایرانیان خارج از کشور با انتقاد شدید از برگزاری بدون ضابطه کنسرتها در ترکیه خواستار ورود مرجع قضائی ایران به این موضوع و برخورد با ایرانیان شرکت کننده در این مراسمها شدهاند.
مطالبه صورت گرفته زمانی اهمیت پیدا میکند که بدانیم کشور ترکیه برای حضور توریستها در چنین مراسمهایی هیچگونه الزامی درباره ارائه کارت واکسیناسیون نداشته و افراد بدون هرگونه محدودیتی می توانستد در کنسرتها حضور پیدا کنند.
*س_بیشتر بخوانید:_س* *س_تاثیر کرونا بر عملکرد قلب_س*از جمله مطالباتی که کاربران ایرانی فضای مجازی در این باره مطرح کردهاند، قرنطینه افراد پس از بازگشت از ترکیه و پیش از ورود به کشور است. کاربران پیشنهاد کردهاند تا این افراد با هزینه خودشان در مبادی مرزی قرنطینه شوند و پس از مطمئن شدن از عدم ابتلاء به بیماری کرونا اجازه ورود به کشور به آنها داده شود.
*س_بیشتر بخوانید:_س* *س_حذف تست PCR برای دریافت ویزای اربعین 1400_س*البته این در حالی است که از بیستم اسفند 1399، طرح مراقبت بهداشتی و پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در مبادی مرزی رسمی کشور توسط جمعیت هلال احمر کشور و با همکاری وزارت بهداشت در حال اجراست. تاکنون در این طرح 605 هزار و 639 نفر پایش (دریافت برگه تست منفی pcr و یا انجام تست pcr) و 211 مسافر مشکوک هم قرنطینه شدهاند.
اما اطلاعاتی که درباره تستهای کرونا موجود است، نشان میدهد درصد منفی کاذب بسیار بالاست و عملا انجام پایش لحظهای و یا انجام تست پیش از سفر و ارائه نتیجه تست در کشور مقصد نمیتواند روش مطمئنی برای جلوگیری از بیماری به کشور باشد. بنابراین لازم است تا همانطور که رئیس جمهور در اولین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا کشور در دولت سیزدهم به طرح تحول مقابله با کرونا تاکید داشت، پروتکلها و روشهای پایش مسافران ورودی به کشور نیز متحول شوند.
شاید کمترین اقدام میتواند همین مطالبه صورت گرفته باشد. به این صورت که مسافرانی که قصد سفرهای سیاحتی را دارند، پس از بازگشت به کشور به مدت معلومی (سه تا 5 روز) و با هزینه شخصی در مکانهای مشخصی قرنطینه شوند. اگر چه برخی از سفرهای بین المللی جنبه تجاری و اداری دارند اما با وجود ادامه دار بودن اپیدمی کرونا و سرعت پایین واکسیناسیون و همچنین عدم توجه جدی برخی کشورها (به خصوص کشورهایی که اقتصادشان وابسته به صنعت گردشگری است) به پروتکلهای بهداشتی در قبال پذیرش توریست، لازم است تا نظارت جدی و سختگیرانه ای برای مسافران سفرهای سیاحتی اعمال شود.
مطمئنا در روزهایی که کادر بهداشت و درمان کشور همچنان در حال دست و پنجه نرم کردن با این ویروس منحوس است و در حالی که بسیاری از افراد جامعه از حداقل تفریحات، سرگرمیها و دورهمی های خانوادگی محروم ماندهاند، ضروری است مسئولان تصمیم گیر در مورد کرونا به خصوص ستاد ملی مقابله با کرونا تا پیش از واکسیناسیون اکثریت جمعیت کشور همچنان نسبت به این بیماری و سویه های جدید، جدی تر باشند. به خصوص اینکه طبق گفته وزیر بهداشت، جهش جدید ویروس کرونا در آبان ماه میتواند کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
منبع: مهر